background img
banner
banner

Μέσω LEADER η αποπεράτωση της πλατείας Τέμενης

ΚΑΤΑΤΙΘΕΤΑΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ

Το «πράσινο φως» για την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης στο Τοπικό Πρόγραμμα CLLD/LEADER Αχαΐας, για την αποπεράτωση του έργου της πλατείας της Τοπικής Κοινότητας Τέμενης, έδωσε η Οικονομική Επιτροπή του δήμου, στην τελευταία συνεδρίασή της. Πρόκειται για ένα έργο, η αποπεράτωση του οποίου παραμένει σε εκκρεμότητα για χρόνια και όπως φαίνεται έφτασε η στιγμή να υλοποιηθεί.

Ο Δήμος Αιγιαλείας προτίθεται να υποβάλλει πρόταση για ένταξη την πλατεία της Τοπικής Κοινότητας Τέμενης του Δήμου Αιγιαλείας, περιοχή η οποία συμπεριλαμβάνεται σε αυτές που μπορούν να υλοποιηθούν επενδύσεις στο πλαίσιο της σχετικής πρόσκλησης και συγκεκριμένα της πράξης με τίτλο «Αποπεράτωση πλατείας και χώρου αθλοπαιδιών στην Τ.Κ. Τέμενης της Δ.Ε. Αιγίου του Δήμου Αιγιαλείας» προϋπολογισμού 250.000 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Επίσης, η επιτροπή, ομόφωνα εξουσιοδότησε τον δήμαρχο για την υπογραφή των νομιμοποιητικών εγγράφων και των σχετικών αιτήσεων που αφορούν στην υποβολή της πρότασης σύμφωνα με τον Οδηγίες της Πρόσκλησης από την ΑΧΑΪΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε.

Η πλατεία έχει… τη δική της ιστορία

Το οικόπεδο είχε αγοραστεί επί δημαρχίας Γιώργου Περπή όταν ήταν πρόεδρος στην Κοινότητα ο Γιώργος Σταθακόπουλος. Στη συνέχεια, η κοινότητα είχε ζητήσει την δημιουργία της πλατείας από τον δήμαρχο Στάθη Θεοδωρακόπουλο, μαζί με τον Δημήτρη Ηλιόπουλο που ήταν τότε στο Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας.

Το έργο ξεκίνησε με σκάψιμο περίπου ενός μέτρου σε βάθος, το οικόπεδο μπαζώθηκε, γκρεμίστηκαν παλιές μάντρες ώστε να ανοίξει ο χώρος και διαμορφώθηκε μία έκταση περίπου 2.800 μέτρων. Όμως το έργο σταμάτησε.

Αν και ημιτελής, όλα αυτά τα χρόνια τον χώρο επισκέπτονται παιδιά, ενώ έχει διαμορφωθεί και γήπεδο μπάσκετ με τοποθέτηση μπασκετών.
Παρόλα αυτά η πλατεία πρέπει να αποκτήσει την μορφή που προβλέπεται.

Με βάση την παλιότερη μελέτη, προβλέπεται να γίνει πλακόστρωση του χώρου, δεντροφύτευση, φύτευση καλλωπιστικών φυτών, θα τοποθετηθούν παγκάκια, νέος φωτισμός, ενώ θα κατασκευαστεί και νέα παιδική χαρά για τους μικρούς φίλους.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr