background img
banner
banner

Με σημείο αναφοράς την Βρόσθενα του Διακοπτού

ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΚΑΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΓΑΠΗΣ ΔΥΟ ΝΕΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

Ο έρωτας ζει στα βάθη των αιώνων ¨μαγνητίζοντας¨ τις ψυχές των ανθρώπων και στέλνει συχνά τα ¨βέλη¨ του αλόγιστα σε καρδιές, ενώνοντας έτσι ζωές… με το πρώτο τους κιόλας σκίρτημα.

Σήμερα το protionline.gr καταγράφει μια ¨διαφορετική¨ ιστορία αγάπης, έναν έρωτα που εν μέσω κορωνοϊού… δεν δειλιάζει ή υποθηκεύεται από τα διεθνή υγειονομικά μέτρα του ιού και καταγράφει με ποιον τρόπο η ζωή ¨τόλμησε¨ να ενώσει… τις όχθες του Ιορδάνη ποταμού με την Βρόσθενα του Διακοπτού.

Η Σάμα, γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1984 στην Ναζαρέτ της Παλαιστίνης, από την Ελληνίδα Λουΐζα Φερετοπούλου, όπου κατάγεται και μεγάλωσε στην Βρόσθενα Διακοπτού.
Ο Αχμέτ, έχει καταγωγή από την Αίγυπτο όπου γεννήθηκε στις αρχές του 1980.

Οι γονείς της νύφης, Σάμα Τζαράρ, γνωρίστηκαν και αγαπήθηκαν όταν ο πατέρας της Σάμα, βρέθηκε να σπουδάζει στην Σχολή της Οδοντιατρικής στην πρωτεύουσα, ενώ η Λουΐζα εργάζονταν ήδη στην Αθήνα, το 1976.

Λίγα χρόνια αργότερα το ερωτευμένο αυτό ζευγάρι αποφασίζει να αφήσει την Ελλάδα και εγκαθίστανται μόνιμα στην Παλαιστίνη, προκειμένου να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα στην ζωή τους, εν μέσω της ¨διακήρυξης της Βενετίας¨ που αποκρυπτογραφούσε μια νέα πραγματικότητα στην περιοχή που… βάδισε και έζησε κάποτε, ο Ιησούς Χριστός.

Ο ¨καρπός¨ του έρωτά τους, έφερε σύντομα στον κόσμο τον Σάμερ την Σάμα και τον Σάμι.

Στην Ελλάδα ψάχνοντας ¨ανάσες ελευθερίας¨

Πολλά χρόνια μετά… η Σάμα, η νύφη της σημερινής ιστορίας αγάπης που ξεδιπλώνεται, αφού σπούδασε στην Παλαιστίνη Διοίκηση Επιχειρήσεων και αφού πήρε το πτυχίο της, αποφάσισε να φύγει από την χώρα, λόγω της ισραηλινής κατοχής και τις άσχημες καταστάσεις που έχει βιώσει από την ασταμάτητη αδικία του Ισραήλ κατά της Παλαιστίνης. Έτσι, φτάνει στην Ελλάδα ψάχνοντας ¨ανάσες ελευθερίας¨ και ένα καλύτερο μέλλον με ασφάλεια, αναζητώντας πρωτίστως την επαγγελματική σταθερότητα που η περιοχή της ανατολικής Μεσογείου δεν της προσέφερε πια. Το 2016, βρίσκεται στο Ντουμπάι για επαγγελματικούς λόγους. Γοητεύεται από τον τρόπο ζωής εκεί και εγκαταλείπει την Ελλάδα για να κάνει μια καινούρια αρχή στο Ντουμπάι. Λίγο καιρό αργότερα όμως… γνωρίζει τον Αχμέτ, τον γαμπρό της ιστορίας, τυχαία σε μια κοινή παρέα. Και έτσι ξεκινά μια ¨ιδιαίτερη¨ εικόνα: Η ιστορία της αγάπης τους.

Ο Αχμέτ Σαλλάμ – ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αίγυπτο – και η Σάμα Τζαράρ αποφασίζουν να αρραβωνιαστούν, ενημερώνοντας τους γονείς και τους φίλους τους για τον μεγάλο έρωτα που τρέφουν ο ένας για τον άλλον. Ο αρραβώνας τους, έγινε λίγους μήνες μετά στο Ντουμπάι, ακριβώς κάτω από το γνωστό ¨Μπούρτζι Χαλίφα¨ όπου ένα… συνονθύλευμα Εθνών (!) βρέθηκε στην μαγική στιγμή των δύο νέων ανθρώπων ως καλεσμένοι.

Στην Αίγυπτο ο γάμος σε λίγο καιρό με καλεσμένους και από την Ελλάδα

Ο Αχμέτ και η Σάμα, πρόσφατα μετακόμισαν στην Αίγυπτο, την χώρα του γαμπρού, για μόνιμη κατοικία. Ο προγραμματισμένος γάμος του ζεύγους που είχε οριστεί για τις αρχές του χρόνου, έχει… αναβληθεί δύο φορές μέχρι στιγμής, λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού. Όμως, ο πραγματικός έρωτας δεν ¨καταλαβαίνει¨ από εμπόδια και προβλήματα… Ο γάμος, θα τελεστεί στην Αίγυπτο, έχοντας περίπου 400 συνολικά καλεσμένους από την Ελλάδα, την Παλαιστίνη, το Ντουμπάι και φυσικά την Αίγυπτο, την χώρα που γεννήθηκε ο γαμπρός, αποφασίζοντας έτσι να ξεκινήσουν την κοινή ζωή τους με τον καλύτερο και πιο ρομαντικό τρόπο στην χώρα των πυραμίδων και των καραβανιών της ερήμου.

Στη Βρόσθενα μετά το μυστήριο

To protionline.gr επικοινώνησε με το ευτυχισμένο ζευγάρι, ρωτώντας τους πώς αισθάνονται και τι νιώθουν για την μεγάλη στιγμή της ζωής τους. Η Σάμα, ιδιαίτερα συγκινημένη, αναφέρει: “Είμαι πολύ υπερήφανη που κατάγομαι από δύο καταπληκτικές χώρες, την Παλαιστίνη και την Ελλάδα. Νιώθω πραγματικά πολύ τυχερή που έζησα και στην Παλαιστίνη και στην Ελλάδα και που έμαθα πολλά και από τις δύο χώρες. Εύχομαι ολόψυχα να πάνε όλα καλά σε όλο τον κόσμο, να υπάρχει πάντα ειρήνη και αγάπη και σύντομα η ανθρωπότητα να απαλλαγεί από την επιδημία του κορωνοϊού” δηλώνει η μέλλουσα νύφη, ενώ ο Αιγύπτιος γαμπρός αρκέστηκε να δηλώσει: “Νιώθω πολύ τυχερός που γνώρισα την Σάμα και την οικογένεια της. Θα επισκεφθώ την Ελλάδα που την λάτρεψα ήδη… από τα λόγια της μέλλουσας γυναίκας μου. Μετά το μυστήριο, θα επισκεφθούμε την Βρόσθενα στο Διακοπτό, από όπου ¨προέρχεται¨ η Σάμα. Θέλω να περπατήσω τα μέρη που περπάτησε η γυναίκα που την έφερε στον κόσμο”.

To protionline.gr εύχεται στο υπέροχο “πολυεθνικό” ζευγάρι, να έχει πάντα υγεία και να βιώνει μια ευτυχισμένη και γεμάτη από συναισθήματα, ζωή. Γιατί όπως και να το κάνουμε… ο έρωτας είναι το μόνο σίγουρο “σημείο” στην μεγάλη ρουλέτα της ζωής, που πάντα θα γράφει… “πάρτα όλα”.


Κατηγορίες Άρθρου
ΣΤΙΓΜΕΣ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr