background img
banner
banner

Μπήκε… απουσία στην τηλεκπαίδευση

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΩΝ

Δεν φτάνει η ταλαιπωρία της πρεμιέρας της τηλεκπαίδευσης για τους μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων της Αιγιάλειας, με την πλατφόρμα να μην ανοίγει καν και στην περιοχή, έχουν να αντιμετωπίσουν και τον βραχνά των απουσιών, δεδομένου ότι με βάση τους κανόνες όσοι δεν συμμετέχουν στην τηλεκπαίδευση θα πρέπει να παίρνουν απουσίες. Σύμφωνα πάντως με κύκλους της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, η πρόθεση του υπουργείου είναι να μην προχωρήσει σε απουσίες για την ώρα, δίνοντας την κατεύθυνση στους καθηγητές να δείξουν επιείκεια, έτσι ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει το νέο σύστημα εκπαίδευσης.

Έτσι, από το υπουργείο ανακοινώθηκε ότι στις περιοχές που δεν λειτούργησε η πλατφόρμα δεν θα μπουν απουσίες στους μαθητές, ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες για να μην υπάρξουν προβλήματα τις επόμενες ημέρες. Χθες το σύστημα έπεσε με αποτέλεσμα να μην μπορούν να παρακολουθήσουν οι μαθητές τα μαθήματά τους. Το μήνυμα που έβγαινε σε πολλούς μαθητές της περιοχής είναι “service unavailable” ή “the site can’t be reached” (δεν υπάρχει πρόσβαση στο site) με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εισέλθουν στο σύστημα και να παρακολουθήσουν τη διδασκαλία.

Δέσμευση της δημοτικής αρχής για… κανένα παιδί εκτός πρόσβασης

Πάντως σε επίπεδο δήμου, άμεσα λειτούργησαν τα αντανακλαστικά της δημοτικής αρχής και των υπηρεσιών για την προσαρμογή της εκπαιδευτικής και μαθητικής κοινότητας στα νέα δεδομένα που επιβάλλει το lockdown.

Σε ό,τι αφορά την υποστήριξη του έργου της τηλεκπαίδευσης για όλες τις τάξεις της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Γυμνάσια –Λύκεια) έχοντας την εμπειρία και την κατάλληλη προετοιμασία με τις ενέργειες του περασμένου Απριλίου, θα καλυφθούν όποια κενά ενδεχομένως προκύψουν, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της αντιδημαρχίας Παιδείας.

Υπενθυμίζει μάλιστα ότι από πλευράς της Σχολικής Επιτροπής είχαν καλυφθεί με τάμπλετ οι ανάγκες που είχαν καταγραφεί από τους διευθυντές των σχολείων, τα τάμπλετ αποτελούν «περιουσία» των σχολείων και διατίθενται από τους διευθυντές στους μαθητές που δεν διαθέτουν εξοπλισμό. Παράλληλα με κάρτες Ίντερνετ καλύπτονται οι ανάγκες πρόσβασης στο Ίντερντ των μαθητών που δεν έχουν πρόσβαση, πάντα καθ` υπόδειξη των διευθυντών των σχολείων.

«Η δέσμευση της παρούσας δημοτικής αρχής είναι κανένα παιδί της Αιγιάλειας να μην μείνει εκτός πρόσβασης στην τηλεκπαίδευση και όπως το κάναμε πράξη την περασμένη άνοιξη, το ίδιο κάνουμε και τώρα σε αγαστή συνεργασία με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων», δηλώνει ο αντιδήμαρχος Παιδείας & Πολιτισμού Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος, τονίζοντας πως για τυχόν κενά που θα καταγραφούν κατά την πρώτη ημέρα εφαρμογής της τηλεκπαίδευσης από τους διευθυντές των σχολείων θα γίνει προσπάθεια άμεσης κάλυψης.

Καθαρίστριες από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια

Παράλληλα με «προσωπικό ασφαλείας» για την καθαριότητα θα λειτουργήσουν μέχρι την 30η Νοεμβρίου τα σχολικά συγκροτήματα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των καθηγητών που θα βρίσκονται στα σχολεία για την τηλεκπαίδευση. Στο πλαίσιο αυτό, «σε συνεργασία των Σχολικών Επιτροπών Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με τις υπηρεσίες του δήμου διαθέτουμε από την 9η Νοεμβρίου 10 εργαζόμενες στην καθαριότητα προς ενίσχυση των δημοτικών σχολείων που θα λειτουργούν κανονικά, προκειμένου να υπάρξει στο μέγιστο βαθμό η διασφάλιση της τήρησης των κανόνων υγιεινής για την προστασία μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας», τονίζει ο κ. Τριανταφυλλόπουλος.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr