background img
banner
banner

ΜΠΑΣΚΕΤ: Ελπιδοφόρο ξεκίνημα των ομάδων της Αιγιάλειας στα πρωταθλήματα υποδομών της ΕΣΚΑ-Η

HΦΑΙΣΤΟΣ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ, ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΚΑΙ ΑΚΡΑΤΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ

Εναρμονισμένες με τις οδηγίες της Γ.Γ.Α παραμένουν σχεδόν όλες οι ομοσπονδίες, αναστέλλοντας τα πρωταθλήματα τους για έναν μήνα αρχικά, αλλά όπως όλα δείχνουν θα δοθεί παράταση. Όλες οι ενδείξεις οδηγούν σε επανέναρξη για μετά τις γιορτές με ότι αυτό συνεπάγεται.

Η δράση τερματίστηκε για όλες τις ομάδες, καθώς σταμάτησαν προσωρινά όλα τα πρωταθλήματα των ομαδικών αθλημάτων σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ και βόλεϊ, ενώ δεν διεξάγονται ούτε τα πρωταθλήματα υποδομών. Όσο αφορά το τοπικό μπάσκετ, στα πρωταθλήματα Παίδων και Εφήβων της Ένωσης συμμετέχουν φέτος τρεις ομάδες από την Αιγιάλεια οι οποίες έκαναν καλό ξεκίνημα, δείχνοντας μετά από αρκετά χρόνια ότι γίνεται καλή δουλειά και σε βάθος χρόνου μπορεί να αποδώσει καρπούς. Από την άλλη, και ενώ όλοι μιλούν για ανάπτυξη του αθλήματος και ότι οι υποδομές αποτελούν τον «καθρέφτη» των ομάδων, αρνητική εντύπωση προκάλεσε η φετινή απόφαση της ΕΟΚ η οποία με ανακοίνωση στην αρχή της χρονιάς ενημέρωσε ότι οι ομάδες που συμμετέχουν στις εθνικές κατηγορίες, δεν υποχρεούνται φέτος να διαθέτουν ομάδες παίδων, εφήβων, κορασίδων και νεανίδων!

Ουσιαστικά τροποποίηθηκε το Άρθρο 7 περί υποχρεώσεων σωματείων, σύμφωνα με το οποίο: “Τα Σωματεία που συμμετέχουν στα Πρωταθλήματα Εθνικών Κατηγοριών Ανδρών και Γυναικών δεν υποχρεώνονται να έχουν συμμετοχή στα Πρωταθλήματα Παίδων ή Εφήβων και Κορασίδων ή Νεανίδων για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021. Δεν θα υφίσταται επιβολή ποινής”.
Μία απόφαση που αποτελεί τροχοπέδη στην ανάπτυξη του μπάσκετ και τα αποτελέσματά της δεν άργησαν να φανούν. Σε πολλά πρωταθλήματα των Ενώσεων παρατηρείται το φαινόμενο να συμμετέχουν ελάχιστες ομάδες, κάποιες επιλέγουν παιχνίδια στα οποία κατεβαίνουν να αγωνιστούν (αφού δεν τιμωρούνται) και πολλά ματς κρίνονται στα χαρτιά (με 20-0 α.α.). Το ίδιο συμβαίνει και στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑ-Η όπως θα δούμε παρακάτω.

Εφηβικό πρωτάθλημα ΕΣΚΑ-Η

Στο πρωτάθλημα εφήβων Β΄ κατηγορίας της Ένωσης δήλωσαν συμμετοχή ο Ήφαιστος/Αχιλλέας και η Ακράτα.
Τον όμιλο συμπληρώνουν, ο Αίολος Αγυιάς, ο ΝΕΟ Ληξουρίου, ο Ίφιτος Πύργου, ο Υπερίων Αμαλιάδας, ο Κεφαλληνιακός 2013, ο ΑΟ Δύμης, ο Προφήτης Ηλίας/ΠΑΟΚ, η Προοδευτική και η Ολυμπιάδα. Στη βαθμολογία βέβαια επικρατεί… αλαλούμ αφού υπάρχουν ομάδες που έχουν δώσει 6 παιχνίδια (Κεφαλληνιακός) και άλλες μόλις 3.
Όπως η Ακράτα και ο Ήφαιστος/Αχιλλέας, που στην ουσία είναι ακόμη λιγότερα καθώς υπάρχουν και ματς που δεν έγιναν και οι «νικητές» πήραν το ροζ φύλο με 20-0 α.α. (Δεν κατέβηκαν Ολυμπιάδα και Προοδευτική). Για την… ιστορία και μόνο παραθέτουμε τη βαθμολογία όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι τώρα. Στην ουσία, στην κορυφή μαζί με Αίολο και ΝΕΟΛ βρίσκονται και η Δύμη με την Ακράτα οι οποίες είναι αήττητες.

Αίολος Αγυιάς (4 αγ.) 8
ΝΕΟΛ (4 αγ.) 8
Ίφιτος (5 αγ.) 8
Υπερίων (5 αγ.) 8
Κεφαλληνιακός (6 αγ.) 8
ΑΟ Δύμης (4 αγ.) 8
Ακράτα (3 αγ.) 6
Ήφαιστος/Αχιλλέας (3 αγ.) 5
Πρ. Ηλίας (4 αγ. 5
Προοδευτική 0
Ολυμπιάδα 0

Παιδικό πρωτάθλημα

Στο πρωτάθλημα Παίδων η κατάσταση είναι σαφώς καλύτερη. Ο 2ος όμιλος είναι πιο… μαζεμένος με λιγότερες εκκρεμότητες. Είναι βέβαια και οι ομάδες λιγότερες.
Ο Ήφαιστος/Αχιλλέας εντυπωσιάζει καθώς είναι αήττητος, κερδίζοντας άνετα και τον Κεραυνό στο τοπικό ντέρμπι. Πολύ καλή πορεία κάνει όμως και ο Κεραυνός που έχει 6 νίκες και μόνο αυτή την ήττα. Η Ακράτα δεν δήλωσε συμμετοχή.

Η Βαθμολογία
Κεραυνός (7 αγ.) 13
Απολλωνιάδα (6 αγ.) 11
Ήφαιστος/Αχιλλέας
(5 αγ.) 10
Παναχαϊκή (6 αγ.) 10
Ακαδημία Κεφαλλονιάς 3
Σείριος 0


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr