background img
banner
banner

Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α.: Μήνυμα για την επέτειο του Πολυτεχνείου

ΜΕ ‘’ΒΟΛΕΣ’’ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ‘’ΥΠΕΡΟΓΚΑ’’ ΤΕΛΗ

Ανακοίνωση για την 47η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου εξέδωσε η δημοτική παράταξη Μαχητική Προοδευτική Συνεργασία Της Αιγιάλειας, επισημαίνοντας τον διαρκή αγώνα κατά της ανεργίας αλλά και για την δωρεάν παιδεία και την προστασία της υγείας. Παράλληλα, κατηγορεί τη δημοτική αρχή για υπέρογκα δημοτικά τέλη και… ζεστό χρήματα προς τις ιδιωτικές εταιρείες.

Όπως τονίζει ΄΄η φετινή επέτειος της ηρωικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου πραγματοποιείται σε ιδιαίτερα επικίνδυνες συνθήκες λόγω της πανδημίας που απειλεί την υγεία και τη ζωή του λαού αλλά και την εργασία και το εισόδημα των μικρομεσαίων και φτωχών στρωμάτων. Το αίτημα για “Ψωμί Παιδεία Ελευθερία” συναντάται με το αίτημα για ισχυρό δωρεάν σύστημα υγείας, ενίσχυση όλων των βαθμίδων της περίθαλψης με προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού προσωπικού ανάπτυξη ΜΕΘ, δωρεάν τεστ και μέτρα αποτροπής του συνωστισμού. Το σύνθημα “Ψωμί” στις σημερινές συνθήκες σημαίνει αγώνας κατά της ανεργίας και προστασία του εισοδήματος του λαού που δέχτηκε ισχυρά πλήγματα από τα μνημόνια και την υγειονομική κρίση, ενώ νέα αντεργατικά μέτρα είναι στα σκαριά με το νομοσχέδιο που επιχειρεί η κυβέρνηση να περάσει΄΄.

Σε ό,τι αφορά τον δήμο Αιγιαλείας, επισημαίνει: ΄΄Σε τοπικό επίπεδο στο Δήμο μας, οι δημότες ξεζουμίζονται από τις υπέρογκες αυξήσεις στα τέλη και τα τιμολόγια ύδρευσης – άρδευσης και υποχρεώνονται να πληρώνουν εκατομμύρια ευρώ για την απομάκρυνση των απορριμμάτων αφού δημοτική αρχή και πολιτεία δεν δίνουν μόνιμη λύση και τροφοδοτούν με ζεστό χρήμα των δημοτών τις ιδιωτικές εταιρίες που έχουν αλώσει τον τομέα της καθαριότητας΄΄.

Επίκαιρα τα συνθήματα του Πολυτεχνείου

Και συνεχίζει: ΄΄Το αίτημα για «Παιδεία» στις σημερινές συνθήκες μεταφράζεται σε αγώνα για δωρεάν παιδεία και προστασία της υγείας των μαθητών και της κοινωνίας από την διασπορά του φονικού ιού με ολιγομελή τμήματα και αντίσταση στην μόνιμη αντικατάσταση της ζωντανής εκπαίδευσης από την τηλεκπαίδευση.

Τα συνθήματα του Πολυτεχνείου για αγώνα για την Ειρήνη και την απαλλαγή από την ξένη εξάρτηση είναι ιδιαίτερα επίκαιρα αυτή την εποχή που κινδυνεύει περισσότερο από κάθε άλλη φορά η Ειρήνη στην περιοχή μας. Η εξέγερση του Πολυτεχνείου στις σημερινές σύγχρονες συνθήκες δείχνει τον δρόμο για ενωτικούς αγώνες με στόχο την ανατροπή των πολιτικών των μνημονίων, την προστασία της υγείας και την διαφύλαξη της ειρήνης που απειλείται ιδιαίτερα αυτή την εποχή από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που θέλουν τον έλεγχο και την εκμετάλλευση των χωρών΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr