background img
banner
banner

ΝΙΚΟΛΕΪΚΑ: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε δημοτική οδό κοντά στο Νηπιαγωγείο

Απαγόρευση στάθμευσης και θέσπιση ανώτατου ορίου ταχύτητας σε δημοτική οδό στην Κοινότητα Νικολεΐκων, ισχύει μετά από σχετική απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του δήμου. Πρόκειται για τη δημοτική οδό η οποία ξεκινάει από την ΠΕΟ Κορίνθου-Πατρών, στο ύψος του νηπιαγωγείου των Νικολαιΐκων, συνδέεται με το νεοκατασκευασμένο παράπλευρο (της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής Ν.Σ.Γ.) και κάθετο οδικό τμήμα, διέρχεται κάτω από την γέφυρα της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής υψηλών ταχυτήτων και φθάνει έως την παραλιακή οδό, (δίπλα στο διαμορφωμένο παρκινγκ), ανέκαθεν στερείτο πεζοδρόμια με αποτέλεσμα οχήματα, μοτοσυκλέτες, πεζοί και ποδηλάτες να κινούνται όλοι μαζί στο οδόστρωμα.

Στο νεοκατασκευασμένο παράπλευρο (της Ν.Σ.Γ.) και κάθετο οδικό τμήμα, έχει θεσπιστεί ανώτατο όριο ταχύτητας 30 χλμ/ώρα με τοποθετημένη σήμανση Ρ-32 από την ΕΡΓΑΟΣΕ ΑΕ. Το Γραφείο Τροχαίας Αιγίου με έγγραφο του, πρότεινε την τοποθέτηση ρυθμιστικών πινακίδων απαγόρευσης στάσης και στάθμευσης και σήμανση του οδοστρώματος με κίτρινη διαγράμμιση, επί της οδού Αρχαίας Ελίκης, στο ύψος και έναντι του αριθμού 237.

Όμως θα πρέπει να παρέχεται η δυνατότητα στους χρήστες της εν λόγω δημοτικής οδού για στάση, για ευνόητους λόγους εξυπηρέτησής τους.

Επειδή έχουν διατυπωθεί αιτήματα από διαμένοντες στην περιοχή και από μέρους της Τ.Κ. Νικολεΐκων για την βελτίωση της ασφάλεια της εν λόγω οδού και για να μειωθεί ο κίνδυνος ατυχημάτων, αποφασίστηκε: Θέσπιση ανώτατου ορίου ταχύτητας 30 χλμ/ώρα, απαγόρευση στάθμευσης στην οδό, 50 μέτρα περίπου πριν και μετά την στροφή, με τοποθέτηση ρυθμιστικών πινακίδων P39 και επιπροσθέτως οριζόντια σήμανση με κίτρινη διαγράμμιση.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr