background img
banner
banner

Ξεκίνησε το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο της Αβύθου

ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΧΕΙΜΑΡΡΟΥ ΤΗΣ ΑΜΦΙΤΡΙΤΗΣ – ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ ΛΙΜΝΑΖΑΝ ΤΑ ΟΜΒΡΙΑ ΥΔΑΤΑ

Ένα χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας της Αβύθου και της Κοινότητας Ροδοδάφνης αρχίζει να ικανοποιείται, σώζοντας κυριολεκτικά την παραλιακή ζώνη του οικισμού από τα όμβρια ύδατα που για χρόνια τώρα δεν έβρισκαν διέξοδο στη θάλασσα, με αποτέλεσμα να πλημμυρίζουν ιδιοκτησίες και κοινόχρηστοι χώροι.

Τα μηχανήματα της κοινοπραξίας που κατασκεύασε τη Νέα Εθνική Οδό δουλεύουν πυρετωδώς τις τελευταίες μέρες, αρχίζοντας τις παρεμβάσεις τους από τον χείμαρρο της Αμφιτρίτης, ο οποίος θα αποτελέσει τον κύριο φορέα απ’ όπου τα νερά της βροχής θα καταλήγουν στη θάλασσα.

Έχουν περάσει πολλοί χειμώνες που τα νερά της βροχής λιμνάζουν στο δημοτικό πάρκινγκ της Αβύθου, πλημμυρίζοντας καταστήματα και σπίτια, δημιουργώντας μεγάλες ζημιές, μόλις λίγα μέτρα πάνω από τη θάλασσα.

Αναλόγως και τα ρέματα που κατεβάζουν νερά ενώ πολύ συχνά δεν έχουν καθαριστεί σε όλο το μήκος τους με αποτέλεσμα τα νερά να ξεχειλίζουν σε παρακείμενες ιδιοκτησίες.
Το πρόβλημα εντάθηκε μετά την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου και τη μη απαιτούμενη πρόβλεψη παροχέτευσης των όμβριων, με αποτέλεσμα η τοπική κοινωνία να εκφράζει φόβους ότι η περιοχή κινδυνεύει να «πνιγεί» με μία έντονη βροχόπτωση…

Να σημειωθεί ότι για το πρόβλημα του δημοτικού πάρκινγκ είχε εκπονηθεί σχετική μελέτη από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου, ωστόσο η ανάγκη για την αντιμετώπιση του προβλήματος συνολικά, παραμένει.

Χωρίζουν στη… μέση το ρέμα δίνοντας δύο κατευθύνσεις στα νερά

Εδώ και λίγες μέρες ωστόσο οι εργασίες έχουν ξεκινήσει με τα συνεργεία να επιλαμβάνονται τον χείμαρρο Αμφιτρίτης.
Όπως αναφέρει στο protionline.gr ο πρόεδρος της Κοινότητας Ροδοδάφνης Γιώργος Παλαιολογόπουλος, ΄΄ο χείμαρρος αυτός είναι πολύ μεγάλος, ξεκινά από τον Άγ. Κωνσταντίνο και καταλήγει στην Άβυθο, στο ύψος του καταστήματος Fun. Πολύ συχνά στο παρελθόν η κατάστασή του προκαλούσε προβλήματα.

Το έργο που εκτελείται αυτή τη στιγμή από την κοινοπραξία, έχει να κάνει με την διευθέτηση και αποκατάσταση της λαγκάδας, δίνοντας στην ουσία δύο κατευθύνσεις για να καταλήξουν στη θάλασσα τα όμβρια ύδατα ώστε να μην συσσωρεύεται το νερό σε ένα σημείο και υπάρχει υπερχείλιση.

Προβλέπεται η εγκατάσταση αγωγών ενώ θα πραγματοποιηθεί και διάνοιξη του δρόμου και από τη δυτική πλευρά, έργο που εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι τα Χριστούγεννα ΄΄.

Αγωγός και στην 25ης Μαρτίου

Αντιπλημμυρικό έργο θα εκτελεστεί και στο ύψος του δημοτικού πάρκινγκ μέχρι τη θάλασσα, απαλλάσσοντας τις ιδιοκτησίες από τον φόβο των πλημμυρών. Επίσης, εκτός από τις παρεμβάσεις στην Αμφιτρίτης, θα εγκατασταθεί αγωγός όμβριων υδάτων και στην κεντρικό οδό της Άκολης, την 25ης Μαρτίου.
΄΄Ουσιαστικά πρόκειται για την επίλυση ενός χρόνιου προβλήματος που εμπόδιζε την ανάπτυξη της παραλίας δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα΄΄, κατέληξε ο κ. Παλαιολογόπουλος.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr