background img
banner
banner

Οι Αχαιοί προπονητές της Γ’ Εθνικής για το πρωτάθλημα

ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΣΤO PROTIONLINE.GR ΟΙ Α. ΓΑΒΡΙΛΟΠΟΥΛΟΣ (ΑΧΑΪΚΗ), Σ. ΠΕΦΑΝΗΣ (ΘΥΕΛΛΑ ΠΑΤΡΩΝ), ΧΡ. ΤΣΙΚΑΣ (ΔΙΑΓΟΡΑΣ) ΚΑΙ Μ. ΛΕΛΟΥΔΑΣ (ΠΓΣ)

Τις πρώτες τους εντυπώσεις από τη μίνι σειρά αγώνων που έχουν προηγηθεί στον 9ο όμιλο, ξεδιπλώνουν από τη θέση της τεχνικής ηγεσίας οι Αχαιοί προπονητές των 4άρων εκπροσώπων του νομού μας στην Γ΄ Εθνική, σήμερα στo protionline.gr

Αλέξης Γαβριλόπουλος: «Καθυστερήσαμε και …χτίζουμε από την αρχή»

«Αρχικός μας σκοπός ήταν να διατηρήσουμε τον κορμό και το μεγαλύτερο μέρος του ρόστερ της προηγούμενης σεζόν. Δυστυχώς αυτό δεν έγινε και είμαστε υποχρεωμένοι να χτίζουμε από την αρχή. Σε συνδυασμό ότι αργήσαμε να ολοκληρώσουμε το ρόστερ με κάποιους έμπειρους ποδοσφαιριστές, αυτό μας στοίχησε και παρουσιαστήκαμε ανέτοιμοι στην αρχή του πρωταθλήματος.
Λίγο πολύ όσοι ασχολούμαστε με τον όμιλο, νομίζω ότι είχαμε πέσει μέσα, γιατί σε ένα πρωτάθλημα που δεν έχει δυνατότητες στην πλειοψηφία των ομάδων, τον πρωταγωνιστικό ρόλο θα έπαιζαν οι έτοιμες ομάδες που είχαν συνοχή, ή αυτές που θα είχαν πολύ μεγάλο μπάτζετ, να ψωνίσουν από το πάνω …ράφι. Μια τέτοια ομάδα είναι η Ναύπακτος που διαθέτει αρκετά καλούς παίκτες, από κει και ύστερα ο Παναιγιάλειος, ο Διαγόρας, ενδεχομένως η Βάρδα να έχουν το πάνω χέρι σε ότι αφορά τη συνέχεια του πρωταθλήματος.
Επειδή ακόμα είναι αρχή και κάποιες ομάδες όπως η Αχαϊκή συνάντησαν προβλήματα στην προετοιμασία, θα χρειαστεί λίγος χρόνος ακόμα για να δούμε ποιες ομάδες θα μπορούν να ακολουθήσουν, αυτές που ήδη έχουν ξεχωρίσει. Το πρωτάθλημα αυτό θα είναι από τα ανταγωνιστικότερα των τελευταίων ετών, γιατί οι ομάδες λίγο πολύ βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο.»

Σάκης Πεφάνης: «Μας έβαλε δύσκολα στην αρχή η κλήρωση»

«Ξέραμε απ’ την αρχή ότι έχουμε δύσκολο πρόγραμμα με τρία ντέρμπι στη σειρά και μάλιστα στην έδρα μας. Θέλαμε να αποφύγουμε την ήττα με την διεξαγωγή τους. Δυστυχώς είχαμε ατυχία και αξίζαμε κάτι διαφορετικό. Μας στοίχισαν επίσης οι απουσίες κάποιων τραυματιών.
Βγήκαμε αληθινοί στις προβλέψεις γιατί δεν υπάρχει το ξεκάθαρο φαβορί. Όλες οι ομάδες είναι στο ίδιο επίπεδο αν εξαιρέσουμε την ομάδα της Ναυπάκτου που έχει μια μικρή διαφορά, αλλά δεν είναι και απροσπέλαστη.
Οι ομάδες που ξεχωρίζουν σ’ αυτές τις πρώτες αγωνιστικές είναι ο Παναιγιάλειος και ο Ναυπακτιακός Αστέρας, αλλά είναι ακόμη νωρίς. Επίσης καλό πρόσωπο έχει δείξει και ο Διαγόρας.
Για εμάς ο πρωταθλητισμός είναι να σωθούμε νωρίς. Είμαστε μια καινούργια ομάδα με νεαρούς παίκτες. Το 70% είναι καινούργιοι παίκτες και χρειάζονται πίστωση χρόνου ώστε να βρεθούν μεταξύ τους. Επίσης είχαμε τραυματισμούς βασικών παικτών. Ετσι η διακοπή μας βοηθάει να τα ξεπεράσουμε αυτά.»

Χρήστος Τσίκας: «Θέλουμε την παραμονή, παίξαμε μόνο δυο παιχνίδια»

«Ο αρχικός μας στόχος ήταν και θα παραμείνει η παραμονή της ομάδας στην κατηγορία. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάποια κρίση πάνω σε αυτό γιατί έχουμε δώσει μόλις δυο παιχνίδια.
Ο όμιλος είναι σε μια πρώτη εκτίμηση όπως τον είχαμε προβλέψει, δηλαδή πολλές ομάδες με την ίδια περίπου δυναμικότητα.
Παρότι οι προβλέψεις είναι πρόωρες μπορώ να πω ότι ο Παναιγιάλειος, η Ναύπακτος και η Ζάκυνθος έδειξαν ότι έχουν την δυναμική να πρωταγωνιστήσουν.
Η διακοπή σίγουρα χαλάει τα σχέδια σε όλες τις ομάδες. Όταν και αν αρχίσει πάλι το πρωτάθλημα θα βαδίσουμε σε άγνωστα μονοπάτια. Κατά την γνώμη μου υπάρχει ήδη ‘’αλλοίωση’’ του πρωταθλήματος γιατί η διακοπή σε συνδυασμό με την προηγούμενη απραξία των 7 περίπου μηνών θα αλλάξει τα χαρακτηριστικά των ομάδων.
Η ζημιά για κάθε ομάδα θα φανεί από την προσαρμογή που θα δείξει στην νέα πραγματικότητα.
Όποιος προσαρμοστεί πιο γρήγορα θα ανταπεξέλθει καλύτερα. Εξαρτάται φυσικά και από την ατομική άθληση των παικτών κατά την διάρκεια την καραντίνας».

Μάκης Λελούδας: «Δουλειά για να κερδίσουμε έδαφος, χρόνο και αντιπάλους»

«Αν και δεν έχουμε δει όλες τις ομάδες οι προβλέψεις μας ήταν ένας δυνατός όμιλος, αναμένεται σκληρή μάχη για παραμονή και άνοδο. Ο Παναιγιάλειος ξεκίνησε με τους πρωταγωνιστές, έτσι θέλουμε να παραμείνουμε μέχρι το φινάλε.
Είναι νωρίς να το πούμε αυτό γιατί εκτός από ένα δυνατό ρόστερ πρέπει να υπάρχει διάρκεια αγωνιστική και διοικητική σε υψηλό βαθμό για να πρωταγωνιστήσει μία ομάδα.
Το πιθανότερο είναι να δούμε στην πορεία διαφορετικές ταχύτητες συγκρίνοντας τα σωματεία, η δική μας επιδίωξη είναι να …τρέχουμε με την μεγαλύτερη ταχύτητα.
Κάθε διακοπή χαλάει τον προγραμματισμό, οι παίκτες μας ακολουθούν ατομικά προγράμματα προπονήσεις και προσπαθούν να διατηρήσουν την φυσική τους κατάσταση ώστε να είναι όσο το δυνατόν καλύτερα έτοιμοι όταν θα ξαναρχίσουν.
Γνωρίζουμε ότι είναι δύσκολο για τα παιδιά να αφοσιώνονται στην ατομική προπόνηση τέτοιες εποχές, μας ικανοποιεί όμως η θέληση και η επιμονή που δείχνουν για να κρατηθούν σε ψηλά ποσοστά ετοιμότητας.
Έχω ξαναπεί πως κάποιες ομάδες θα επηρεαστούν περισσότερο από άλλες και οικονομικά και αγωνιστικά. Είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να κινηθούμε με πολλά εμπόδια σε κάθε δραστηριότητα και ανάγκη της ομάδας.
Δεν θα έχει το ίδιο μέτρο η ζημιά. Ελπίζω στον Παναιγιάλειο να στοιχίσει το λιγότερο δυνατόν.»


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr