background img
banner
banner

Οι πρόσκοποι στο πλευρό των φιλόζωων

ΠΡΟΣΕΦΕΡΑΝ ΤΡΟΦΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ

Την περασμένη Κυριακή, πρόσκοποι της πόλης του Αιγίου, συνάντησαν τους εθελοντές του Φιλοζωικού Συλλόγου Αιγιαλείας, για να τους παραδώσουν τις τροφές που συγκέντρωναν όλη την εβδομάδα στα συστήματά τους.

Ο προσκοπισμός είναι πολυδιάστατος πέρα από τις πρακτικές γνώσεις που προσφέρει την εμπειρία να γνωρίζεις μέσα από παιχνίδια και δράσεις τη φύση, αλλά και τον εαυτό σου μέσα σε ένα σύνολο ανθρώπων, προσφέρει στον πρόσκοπο την ικανότητα ως μέλος ενός κοινωνικού συνόλου, να είναι υποστηρικτικό προς πιο αδύναμες ομάδες και να ενεργεί για αυτές όταν και όποτε το χρειάζονται.

Μην ξεχνάμε ότι οι πρόσκοποι δίνουν πάντα το παρών όπου χρειάζεται, επισκέψεις σε γηροκομεία για να προσφέρουν γλυκά και να πουν κάλαντα, δίπλα στους ανθρώπους που πλήττονται από σεισμούς, πυρκαγιές, πλημμύρες, δίπλα στα αδεσποτάκια τώρα για μια ακόμα φορά, προσφέροντάς τους τροφές.

«Έσο έτοιμοι» πάντα και παντού

Η 1η κοινότητα Ναυτοπροσκόπων Αιγίου και η 4η κοινότητα Αεροπροσκόπων Αιγίου συγκέντρωσαν περίπου 25 κιλά τροφής, από την οποία γεμίστηκε η μια ταΐστρα απέναντι από το πάρκο, την οποία δυστυχώς είχαν γεμίσει μέχρι επάνω με σκουπίδια, χωρίς όμως να μπορέσουν δυστυχώς να γεμίσουν τη 2η που είχε τοποθετηθεί πάνω από το κιόσκι της πλατείας γιατί την είχαν ξηλώσει κάποιοι εντελώς!!! Επίσης γέμισαν ταΐστρες που είχαν τοποθετήσει οι ίδιοι με τους εθελοντές μας στην παραλία Τέμενης. Η υπόλοιπη τροφή χρησιμοποιήθηκε για να ταϊστούν 7 σκελετωμένα κουταβάκια στην παραλία της Μπούκας που εμφανίστηκαν πριν 3 εβδομάδες.

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Αιγιάλειας ευχαριστεί τους εξής: Βάσια Μποτίνη, Βασιλική Αλεξανδροπούλου, Μιμή Μητροπούλου και Μάνο Καραΐσκο για τις ώρες που αφιέρωσαν από το χρόνο τους όλη την εβδομάδα για τη συγκέντρωση της τροφής.

Τα παιδιά αυτά είναι η απόδειξη πως η νέα γενιά θα είναι περισσότερο ευαισθητοποιημένη και απέναντι στα ζώα…


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr