background img
banner
banner

Παίρνουν τηλέφωνο επαγγελματίες και τους παριστάνουν πολιτικούς για να αποσπάσουν χρήματα

«ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ» ΛΕΕΙ Η ΠΑΕΚ

Την προσοχή των επαγγελματιών της περιοχής εφιστά η Παναιγιάλεια Ανεξάρτητη Επιμελητηριακή Κίνηση καθώς έχουν υπάρξει περιπτώσεις στην Αιγιάλεια που κάποιοι παραλίγο να εξαπατηθούν από επιτήδειους. Μάλιστα, οι απατεώνες προσποιούνται πολιτικό πρόσωπο που ζητά να αγοράσει προϊόντα, προσπαθώντας να πείσουν τα θύματα να επιστρέψουν το… υπόλοιπο χωρίς βέβαια καν να έχουν καταβάλει χρήματα…

Συγκεκριμένα, όπως τονίζει ο Αριστείδης Τηλιγάδης, επικεφαλής της Π.Α.Ε.Κ. και Ά Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, ΄΄μεγάλη προσοχή θα πρέπει να δείχνουν οι έμποροι, επιχειρηματίες και ιδιώτες συνάδελφοι της περιοχής μας. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της Π.Α.Ε.Κ., επιτήδειοι εκμεταλλευόμενοι την αναστάτωση που υπάρχει με την επιδημία του κορωνοϊού και τη διάθεση επιχειρηματιών να βοηθήσουν συμπολίτες μας ή σωματεία, τηλεφωνούν σε αυτούς, προσποιούμενοι εν ενεργεία πολιτικό πρόσωπο που ζητάει να αγοράσει προϊόντα σε μεγάλες ποσότητες, προκειμένου να μπορέσει να βοηθήσει πολίτες.

Έπειτα από λίγο, καταβάλλει »δήθεν» μεγαλύτερο ποσό από το αρχικό, στον λογαριασμό της επιχείρησης και καλεί εκ νέου τον επιχειρηματία ζητώντας του να επιστρέψει το «υπόλοιπο» ποσό που αντιστοιχεί σε αρκετές εκατοντάδες ή χιλιάδες ευρώ΄΄.

Δεν… τσίμπησε κανείς

Στο Αίγιο και την ευρύτερη περιοχή της Αιγιάλειας “χτύπησαν” σε επιχειρήσεις τροφίμων, χρησιμοποιώντας το ονοματεπώνυμο συγκεκριμένου εν ενεργεία πολιτικού προσώπου για την μεγάλη αποστολή παραγγελίας, δίχως ευτυχώς να… τσιμπήσει κανείς καθώς όταν ζητήθηκαν λεπτομέρειες σχετικά με την υλοποίηση της «παραγγελίας» με την φυσική παρουσία του δήθεν πολιτικού προσώπου, το τηλέφωνο που κάλεσε τα πιθανά »θύματα» δεν απαντούσε. ΄΄Σε επικοινωνία μας με άλλους συναδέλφους, παρόμοια κρούσματα επιτήδειων έχουν πραγματοποιηθεί και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας με λεία μεγάλα ποσά ευρώ. Εφιστούμε την ιδιαίτερη προσοχή όλων μας σε παρόμοια περιστατικά΄΄, προσθέτει ο επικεφαλής της Π.Α.Ε.Κ.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr