background img
banner
banner

Πενήντα πρόστιμα σε μία εβδομάδα στην Αιγιάλεια

ΓΙΑ ΜΗ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ  ΣΤΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΤΟΥ COVID-19 – ΜΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΕΣ

Η εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας ενάντια στη διάδοση του κορωνοϊού και οι απαγορεύσεις έχουν κάνει κάποιους πολίτες να λησμονούν την υποχρεωτική χρήση μάσκας. Αυτό αποδεικνύουν τα στοιχεία που προκύπτουν από τους ελέγχους και τις παραβάσεις που βεβαιώθηκαν στην Αιγιάλεια, την πρώτη εβδομάδα του νέου lockdown. Συγκεκριμένα, από την περασμένη Δευτέρα έως χθες το απόγευμα είχαν βεβαιωθεί στην Αιγιάλεια 50 περίπου παραβάσεις, κατά μέσο όρο 7 με 8 την ημέρα. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Αιγιαλείας Βασίλη Ροδόπουλου, ΄΄οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν στο μεγαλύτερο μέρος τους έχουν να κάνουν με τη μη χρήση μάσκας, αφού πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι από τη στιγμή που έχουν βεβαίωση μετακίνησης ή sms δεν είναι υποχρεωμένοι να τη φορούν. Όμως η χρήση της είναι υποχρεωτική για τη μη μετάδοση του ιού΄΄.

Υπήρξαν ωστόσο περιπτώσεις πολιτών που τους επιβλήθηκαν κυρώσεις διότι είτε δεν είχαν τη σωστή βεβαίωση, δηλαδή δεν είχαν καταγράψει την ημερομηνία και την ώρα μετακίνησης, είτε δεν είχαν στείλει καν sms με τα στοιχεία τους. Έλεγχοι διενεργήθηκαν και στη λαϊκή αγορά το Σάββατο όπου τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα και δεν βεβαιώθηκαν παραβάσεις, καθώς και απ’ άκρη σε άκρη σε όλη την Αιγιάλεια, ενώ αναμένεται να ενταθούν, μετά και τον νέο περιορισμό που ισχύει από χθες Κυριακή μέχρι και μεθαύριο Τετάρτη και προβλέπει απαγόρευση δημόσιων συναθροίσεων άνω των τεσσάρων ατόμων.

Υπό το… βλέμμα Εισαγγελέα οι έλεγχοι για το μέτρο των συναθροίσεων

Στο πλαίσιο των ειδικών μέτρων που ελήφθησαν από χθες 15 Νοεμβρίου μέχρι και την 21:00 ώρα στις 18 Νοεμβρίου, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, Ταξίαρχος Γεώργιος Μιχαλόπουλος, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: ΄΄Καλούμε τους πολίτες να λειτουργήσουν με υπευθυνότητα και σεβασμό, ως προς την εφαρμογή της Απόφασης του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, με την οποία απαγορεύονται σε όλη την επικράτεια, όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, στις οποίες συμμετέχουν (4) ή περισσότερα άτομα. Η συγκεκριμένη απόφαση έχει ως γνώμονα την προστασία της Δημόσιας Υγείας από την διασπορά του Κορωνοϊού και η Ελληνική Αστυνομία θα είναι επιφορτισμένη με την εφαρμογή της. Σας υπενθυμίζουμε ότι οι κυρώσεις που προβλέπονται για όσους παραβιάσουν τα ειδικά αυτά μέτρα είναι οι εξής: Διοικητικό πρόστιμο (5.000) ευρώ στα νομικά πρόσωπα και (3.000) ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και διοικητικό πρόστιμο (300) ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις. Επιπλέον, τα αστυνομικά μέτρα και οι έλεγχοι, ως προς την εφαρμογή της Απόφασης του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας θα εποπτεύονται από Εισαγγελικό Λειτουργό. Σας παρακαλούμε, όπως τηρήσετε υπεύθυνη στάση, να σεβαστείτε τους συμπολίτες σας και να συνεργάζεστε με τις Αστυνομικές Αρχές΄΄.

Αντίδραση πολίτη στο Διακοπτό για πρόστιμο

Δεν λείπουν πάντως και τα παράπονα και διαμαρτυρίες πολιτών σχετικά με τους ελέγχους. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα πολίτη που από την Αθήνα επισκέφθηκε την οικία του στον κόμβο Πούντας για διαμονή και μετέβη στο Διακοπτό ώστε να προμηθευτεί φαγητό. Εκεί, βρισκόμενος σε κατάστημα take away δέχθηκε κλήση από άνδρα της Ομάδας ΔΙΑΣ κατά τη διάρκεια ελέγχου. Ο πολίτης ωστόσο προχώρησε σε καταγγελία στην Αστυνομία, κατηγορώντας τον αστυνομικό ότι ενώ του έδειξε τη βεβαίωση μετακίνησής του, το Ε1 και την ταυτότητά του, και πως φορώντας μάσκα του είπε πως είχε μεταβεί στο σημείο για να προμηθευτεί τα απαραίτητα, εκείνος του βεβαίωσε παράβαση, τον έθιξε και τον ντρόπιασε μπροστά στους παριστάμενους χωρίς να του εξηγήσει τον λόγο που του επεβλήθη το πρόστιμο.

Ο ίδιος ο αστυνομικός ωστόσο αναφέρει τα πράγματα εντελώς διαφορετικά. Σημειώνει πως ο καταγγέλλων βρισκόταν καθήμενος μέσα στο κατάστημα και κάπνιζε μαζί με την υπάλληλο, χωρίς να φορούν μάσκες, τονίζοντας πως έχει και μάρτυρες! Επισημαίνει πως βεβαιώθηκαν παραβάσεις μόνο για τη μη χρήση μάσκας τόσο στον πελάτη όσο και στην εκπρόσωπο του καταστήματος, οι οποίες ωστόσο ούτε καν «κόπηκαν» από τον ίδιο αλλά από συνάδελφό του που διενεργούσαν μαζί τον έλεγχο, κάνοντας γνωστό πως ο ίδιος απειλήθηκε από τον πελάτη του καταστήματος! Δεν αποκλείεται πάντως υπηρεσιακά από τη διεύθυνση να διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το θέμα.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr