background img
banner
banner

Προειδοποίηση Γώγου: Να μη κυκλοφορεί κανείς έξω, ελπίζω η Θεσσαλονίκη να μη γίνει Μπέργκαμο

Ο λοιμωξιολόγος Χαράλαμπου Γώγος, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον ΣΚΑΪ, συνέστησε «να μην κυκλοφορεί κανένας έξω, στις περιοχές της Ελλάδας με αυξημένο επιδημιολογικά φορτίο κορονοϊού».

Σύμφωνα με τον καθηγητή, η ανάπτυξη επιπρόσθετων χώρων ΜΕΘ, ακόμα και σε χώρους όπως το Βελλίδειο, είναι μια σωστή σκέψη, αλλά προς το παρόν δεν χρειάζεται. «Σε μια κρίση πρέπει να είμαστε έτοιμοι», ανέφερε χαακτηριστικά και υπογράμμισε ότι το σημαντικό είναι ότι υπάρχουν διαθέσιμοι αναπνευστήρες.

Εξάλλου, όπως επεσήμανε ο κ. Γώγος, πρόβλημα υπάρχει και στη Λάρισα, όπου αυξάνονται τα κρούσματα.

Στο τραπέζι να μετατραπεί το Βελλίδειο σε κέντρο νοσηλείας Covid-19

Στα πλάνα της κυβέρνησης βρίσκεται και η «κατασκευή» κλινικών κορονοϊού κι εκτός νοσηλευτικών ιδρυμάτων, σε περίπτωση που η κατάσταση εκτροχιαστεί ακόμα περισσότερο. Σύμφωνα με την «Ώρα Ελλάδος» του Open TV, υπάρχει σχέδιο να μετατραπεί το Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο σε κλινική υποδοχής περιστατικών του κορονοϊού.

Η σκέψη είναι να διαμορφωθεί ο χώρος, έτσι ώστε να είναι σε θέση να υποδεχθεί ήπια περιστατικά που δεν χρίζουν μηχανικής υποστήριξης, όπως για παράδειγμα ασθενών που χρειάζονται παροχή οξυγόνου.

Εξάλλου, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ και του ΑΠΘ, χτυπά «καμπανάκι» για το μέλλον των νοσοκομείων της πόλης, των ΜΕΘ και των πολιτών στη Θεσσαλονίκη. Τα κρούσματα κορονοϊού στην πόλη αυξήθηκαν κατά 50%. Από τα 40.000 ενεργά κρούσματα πριν από μία εβδομάδα, σήμερα ανέρχονται σε 60.000 εν μέσω lockdown.

Πριν από δύο εβδομάδες, ο δείκτης θετικότητας επί των διενεργημένων τεστ βρισκόταν στο 5%, στην αρχή της καραντίνας στη Θεσσαλονίκη έφτανε το 11% και παρά τα αυστηρά μέτρα για την αντιμετώπιση της περαιτέρω διάδοσης του κορονοϊού σήμερα νοσεί το 32% των πολιτών που υποβλήθηκαν σε τεστ.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΛΛΑΔΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr