background img
banner
banner

Σε αναζήτηση ακινήτου για τη στέγαση του Δ΄ Δημοτικού Παιδικού Σταθμού

ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Το κατάλληλο ακίνητο που θα στεγάσει τον Δ΄ Δημοτικό Σταθμό Αιγίου αναζητά το Ν.Π.Δ.Δ. «Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός & Κοινωνική Προστασία Δήμου Αιγιαλείας» μέσα από τη διαδικασία φανερής, προφορικής μειοδοτικής δημοπρασίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπάρχων χώρος στην Καλλιθέα που στεγάζεται ο σταθμός, δεν εξυπηρετεί καθώς δεν μπορεί να λειτουργήσει βρεφικό τμήμα διότι δεν πληροί τις προδιαγραφές σύμφωνα με το Π.Δ.99/2017.

Όπως ανέφερε στο protionline.gr, ερωτηθείς σχετικά, ο πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Παναγιώτης Ανδριόπουλος, ΄΄έχουμε ήδη προχωρήσει σε μία έρευνα, έχουμε βρει κάποιο κτίριο που πληροί τις προδιαγραφές, το οποίο βρίσκεται επί της οδού Παυσανίου, ωστόσο θα εξεταστούν όλες οι προσφορές που θα κατατεθούν΄΄.

Πρόκειται για το κτίριο που παλιότερα είχε λειτουργήσει και γήπεδο 5Χ5 το οποίο κρίθηκε πως μπορεί να στεγάσει τον Παιδικό Σταθμό, πλην όμως δεν αποκλείεται να προκύψουν κι άλλα κτίρια από τα οποία θα επιλεγεί το καταλληλότερο. Σημειώνεται ότι υπολείπονται ακόμη δύο εβδομάδες ώστε να εκδηλωθεί το όποιο ενδιαφέρον. Στη συνέχεια η Εκτιμητική Επιτροπή θα αξιολογήσει τις προσφορές και θα πραγματοποιήσει επιτόπια έρευνα ώστε να διαπιστώσει εάν πληρούν τους όρους της διακήρυξης. Μετά από ένα δεκαήμερο από τη λήψη των προσφορών, το Νομικό Πρόσωπο καλείται να προχωρήσει στη δημοπρασία, καλώντας με απόδειξη να λάβουν μέρος σε αυτή μόνο εκείνοι των οποίων τα ακίνητα κρίθηκαν κατάλληλα από την Εκτιμητική Επιτροπή.

Οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληροί

Το ακίνητο θα πρέπει να βρίσκεται εντός ορίων της κοινότητας Αιγίου επί των οδών Παυσανίου, Κανάρη, Αγίου Νικολάου και Φιλοποίμενος, να είναι ισόγειο ή διώροφο κτίριο με απαραίτητη προϋπόθεση η ύπαρξη ή κατασκευή ανελκυστήρα, να διαθέτει προαύλιο χώρο μεγαλύτερο των 180 τ.μ. Απαραίτητη προϋπόθεση η ύπαρξη κεντρικού συστήματος θέρμανσης (λέβητας πετρελαίου ή λέβητας αερίου ή αντλία θερμότητας) και να πληροί τις προϋποθέσεις καταλληλότητας (σύνδεση με δίκτυα ύδρευσης – αποχέτευσης, ΔΕΗ, ΟΤΕ) και υγιεινής σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς. Ως εκ τούτου οι απαιτούμενοι χώροι σύμφωνα με το κτιριολογικό πρόγραμμα πρέπει να είναι μεικτής επιφάνειας συνολικά τουλάχιστον 265 τ.μ.

Η μίσθωση του ακινήτου θα είναι διάρκειας εννέα ετών, με δικαίωμα παράτασης δύο επιπλέον ετών, συναινούντων και των δύο μερών, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, υποχρεούμενου του μισθωτή με τη λήξη του μισθώματος να παραδώσει το μίσθιο.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr