background img
banner
banner

Σε επικίνδυνη κατάσταση η στέγη της Πινακοθήκης Ακράτας

ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΟΒΑΣ

Στην καθυστέρηση που σημειώνεται ως προς την έναρξη των εργασιών για την αποκατάσταση της σκεπής στο κτίριο της Δημοτικής Πινακοθήκης στην Ακράτα, αναφέρθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Αιγιάλεια Αύριο» Γιώργος Γιοβάς. Επισήμανε μάλιστα πως η στέγη είναι έτοιμη να καταρρεύσει με τεράστιο κίνδυνο να καταπλακώσει τους σπάνιους πίνακες που φυλάσσονται και εκτίθενται στο εσωτερικό του εμβληματικού κτιρίου της Ακράτας.

Υπενθυμίζεται ότι στο κτίριο λειτουργεί η Πινακοθήκη η οποία μέχρι πριν τα μέτρα του κορωνοϊού ήταν επισκέψιμη, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες όπου η Ακράτα προσέλκυσε μεγάλο αριθμό επισκεπτών και παραθεριστών. Επίσης, στο ένα μέρος του κτιρίου στο ισόγειο, λειτουργεί παραδοσιακό καφενείο – αναψυκτήριο. Όπως ανέφερε στo protionline.gr ο κ. Γιοβάς, ΄΄η στέγη θεωρείται ως άκρως επικίνδυνη. Είχαμε κάνει κάποιες εργασίες για να στηριχτεί τοποθετώντας δοκάρια, πλην όμως πλέον έχει πάρει κλίση και πρέπει να αντικατασταθεί το συντομότερο δυνατό προτού έχουμε τραυματισμούς και προτού καταρρεύσει και χαθούν οι «θησαυροί» που περικλείει η Πινακοθήκη. Επιπλέον, είναι κρίμα και για το ίδιο το κτίριο το οποίο μετρά περισσότερο από έναν αιώνα ζωή και κοσμεί την πλατεία της Ακράτας, να παραμένει σε αυτή την κατάσταση΄΄.

Επίσης, ο κ. Γιοβάς αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι σε περίπτωση που χιονίσει στην Ακράτα, κάτι που δεν είναι σπάνιο λόγω υψομέτρου, τότε η σκεπή δεν θα αντέξει από το βάρος και θα καταρρεύσει.

Διαβεβαιώσεις από τον πρόεδρο του ΝΠΔΔ

Υπενθυμίζεται ότι το Νομικό Πρόσωπο «Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός και Κοινωνική Προστασία Δήμου Αιγιαλείας» έχει ήδη ανακοινώσει ότι προτίθεται να προχωρήσει στο έργο της ανακατασκευής της σκεπής του κτιρίου από τον περασμένο Φεβρουάριο, ωστόσο δεν έχει ξεκινήσει ακόμη. Μάλιστα, από τότε είχε αναφέρει πως το κτίριο παρουσιάζει σημάδια διάβρωσης και ότι ως τώρα έχουν γίνει μόνο παρεμβάσεις υποστύλωσης. ΄΄Καθ’ υπόδειξη των αρμοδίων, θα προχωρήσει η αποκατάσταση της σκεπής και μια σειρά ακόμα εργασιών που απαιτούνται ώστε να ανακαινιστεί ο χώρος που φιλοξενεί εξαιρετικούς πίνακες, αποτελώντας πραγματικό «κόσμημα» για το δήμο μας΄΄, είχε αναφερθεί τότε, με τον πρόεδρο του ΝΠΔΔ Παναγιώτη Ανδριόπουλο να κάνει γνωστό στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την περασμένη Δευτέρα, απαντώντας στον κ. Γιοβά, ότι το έργο πρόκειται να ξεκινήσει άμεσα.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr