background img
banner
banner

«Σιγή ιχθύος» από τη Μονή στο Βερίνο

ΓΙΑ ΔΥΟ ΜΟΝΑΧΕΣ ΠΟΥ ΝΟΣΗΣΑΝ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΓΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Έγκλειστοι στα σπίτια τους παραμένουν στην πλειοψηφία τους οι Αιγιαλείς ωστόσο αυξάνεται σε επίπεδο Αχαΐας ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού. Χθες καταμετρήθηκαν 32 νέα κρούσματα στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας, ενώ εξακολουθεί να προβληματίζει η διασπορά σε εκκλησιαστικούς κύκλους.

Πληροφορίες ανέφεραν πως ευσταθούν οι φήμες των προηγούμενων ημερών που ήθελαν μοναχές της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου Θεολόγου στο Βερίνο Δ.Ε. Συμπολιτείας, να έχουν νοσήσει από κορωνοϊό.

Μάλιστα, οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν από το Ιατρικό προσωπικό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα των τεστ στα οποία υποβλήθηκαν κι άλλες μοναχές, κάποιες εκ των οποίων παρουσιάστηκαν να έχουν συμπτώματα.

Μέχρι χθες το απόγευμα πάντως, οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν πως έχουν διαγνωστεί δύο μοναχές θετικές στον ιό.

Υπενθυμίζεται πως στις 5 Νοεμβρίου, μετά τις θρησκευτικές εκδηλώσεις για την επιστροφή της εικόνας της Παναγίας Τρυπητής, είχαν επισκεφθεί τη Μονή ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος και ο Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, με αφορμή τα ονομαστήρια της Ηγουμένης, οι οποίοι μετέπειτα διαγνώστηκαν και οι δύο θετικοί στον κορωνοϊό, χωρίς ωστόσο να μπορεί να επιβεβαιωθεί εάν στη συγκεκριμένη συνάντηση υπήρξε μετάδοση του ιού.

Το protionline.gr επικοινώνησε με την Μονή απ’ όπου δεν δόθηκαν πληροφορίες, καθώς ούτε επιβεβαιώνεται ούτε αποκλείεται η ύπαρξη κρουσμάτων.

Μέχρι χθες πάντως, στο ΠΓΝΠ νοσηλεύονταν συνολικά 23 ασθενείς, εκ των οποίων οι 7 διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ. Ίδιος είναι ο αριθμός των νοσηλευομένων στον ΓΝΠ «Άγιος Ανδρέας», με τους 4 εκ των 23 να βρίσκονται στη ΜΕΘ.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr