background img
banner
banner

Στήριξη για νέες συμμετοχές σε συστήματα ποιότητας

ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΑΑ 2014-2020

Δημοσιεύτηκε η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του Υπομέτρου 3.1 «ΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΕ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης ΠΑΑ 2014-2020, που αποσκοπεί στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών γεωργικών προϊόντων με την αξιοποίηση των συστημάτων ποιότητας.

Η πρόσκληση αφορά στο σύστημα ποιότητας της Βιολογικής παραγωγής (Βιολογική φυτική και ζωική παραγωγή) και απευθύνεται αποκλειστικά στους δικαιούχους του Υπομέτρου 11.1 «Ενισχύσεις για τη μετατροπή σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους βιολογικής γεωργίας» του ΠΑΑ, κατά το έτος εφαρμογής 2019.

Ο προϋπολογισμός της πρόσκλησης ανέρχεται στα 25 εκατομμύρια € και η υποβολή των αιτήσεων στήριξης πραγματοποιείται κατά το διάστημα από 9-11-2020 έως 18-12-2020 (ώρα 13:00). Το ανώτατο ποσό ενίσχυσης καθορίζεται σε 1.000 €/εκμετάλλευση/έτος για κάθε είδος πιστοποίησης Βιολογικής παραγωγής και έως 2.000 €/εκμετάλλευση/έτος συνολικά και για τα δύο είδη πιστοποίησης (φυτική και ζωική παραγωγή).

Οι υποψήφιοι δικαιούχοι που επιθυμούν να ενταχθούν στο υπομέτρο υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση στήριξής τους, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) που λειτουργεί στον ιστότοπο (www.ependyseis.gr/mis).

Επιλέξιμες δαπάνες

Επιλέξιμες είναι οι ακόλουθες κατηγορίες δαπάνης για το σύστημα ποιότητας της Βιολογικής παραγωγής: Κατηγορίες δαπάνης – Δαπάνη πιστοποίησης Βιολογικής φυτικής παραγωγής – Δαπάνη πιστοποίησης Βιολογικής ζωικής παραγωγής

α) Το ανώτατο ποσό ενίσχυσης για κάθε μία από τις ανωτέρω κατηγορίες δαπάνης, που αντιστοιχούν στα επιλέξιμα είδη πιστοποίησης του συστήματος ποιότητας της Βιολογικής παραγωγής, καθορίζεται σε 1.000 €/εκμετάλλευση/έτος, για κάθε είδος πιστοποίησης, και έως 2.000 €/εκμετάλλευση/έτος συνολικά και για τα δύο είδη πιστοποίησης Βιολογικής παραγωγής.

β) Επιλέξιμες είναι οι δαπάνες που αφορούν υπηρεσίες πιστοποίησης, εξαιρουμένων τυχόν λοιπών εξόδων (π.χ. τόκοι, έκδοση πιστοποιητικών, τροποποίηση σύμβασης, χορήγηση αντιγράφων, κλπ), βάσει των παραστατικών που εκδίδει ο Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης (ΟΕΠ) με τον οποίο έχει συνάψει σύμβαση και τα οποία υποβάλλει ο δικαιούχος.

γ) Στον προσδιορισμό των επιλέξιμων δαπανών λαμβάνονται υπόψη οι δαπάνες του παραστατικού που αναλογούν στην έκταση ή στον αριθμό ζώων των εγκεκριμένων δραστηριοτήτων, όπως περιλαμβάνονται στην οριστικοποιημένη ΕΑΕ του παραγωγού που συσχετίζεται με το έτος υλοποίησης και έχουν πιστοποιηθεί από τον ΟΕΠ. Για κάθε έτος υλοποίησης επιλέξιμες είναι οι πάγιες δαπάνες που αφορούν επακριβώς το χρονικό διάστημα του έτους υλοποίησης βάσει παραστατικών δαπανών.

Τα παραστατικά των δαπανών πιστοποίησης Βιολογικής παραγωγής αφορούν την παροχή υπηρεσιών διαρκείας και επιμερίζονται βάσει χρονικής αναλογίας (ημερολογιακών ημερών) προκειμένου να αντιστοιχιστούν με το έτος υλοποίησης. Δεν είναι επιλέξιμος ο φόρος προστιθέμενης αξίας. Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στις ιστοσελίδες www.agrotikianaptixi.gr και www.minagric.gr, στο πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» και στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος (www.pde.gov.gr) όπου αναρτάται η παρούσα πρόσκληση.


Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr