background img
banner
banner

Στολίζεται χριστουγεννιάτικα από την άλλη εβδομάδα η πόλη!

ΜΕ ΜΕΡΙΜΝΑ ΤΗΣ ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Με το… βλέμμα στραμμένο στον εορταστικό στολισμό της πόλης βρίσκονται στη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Αιγιαλείας, από τη στιγμή που φέτος το δημοτικό πάρκο δεν θα λειτουργήσει ως «Πάρκο των Χριστουγέννων» με τη μορφή προηγούμενων χρόνων. Παράλληλα, παρακολουθούν τις εξελίξεις και πραγματοποιούν όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες ώστε μόλις δοθεί το «πράσινο φως» και αρθούν τα περιοριστικά μέτρα, να ξεκινήσει τη λειτουργία του ο δημοτικός κινηματογράφος «Απόλλων».

Ήδη, όπως ενημέρωσε τo protionline.gr η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Μαρία Τσουκαλά, οι φιγούρες που θα στηθούν ολοκληρώνονται και ο χριστουγεννιάτικος διάκοσμος θα αρχίσει να τοποθετείται από την ερχόμενη εβδομάδα. ΄΄Φέτος θα δώσουμε μεγάλη βαρύτητα στον στολισμό της πόλης και ιδίως των πολυσύχναστων σημείων του κέντρου και της αγοράς αλλά και αλλού. Στόχος μας είναι να ανεβάσουμε λίγο την ψυχολογία του κόσμου που λόγω της κατάστασης δεν είναι στα καλύτερά του. Μάλιστα, έχουμε διαπιστώσει πως οι πολίτες το ζητούν. Θέλουν την πόλη να ντυθεί στα γιορτινά. Μπορεί λοιπόν φέτος αναγκαστικά να μην έχουμε τη δυνατότητα να λειτουργήσουμε το Πάρκο των Χριστουγέννων, όμως η πόλη θα είναι χριστουγεννιάτικη και λαμπερή΄΄, σημείωσε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης.

Προετοιμασία για να είναι έτοιμος για λειτουργία  ο «Απόλλων»

Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται οι προετοιμασίες ώστε μόλις επιτραπεί η λειτουργία χώρων αναψυχής, να είσαι θέση να λειτουργήσει ο δημοτικός κινηματογράφος «Απόλλων», με τις καλύτερες προϋποθέσεις. ΄΄Υπάρχουν άνθρωποι που αποζητούν τον κινηματογράφο. Έτσι όπως είναι η κατάσταση, πολλοί είναι αυτοί που δεν έχουν άλλες επιλογές για εξόδους. Μόλις λοιπόν μας δοθεί το «πράσινο φως» θα ανοίξουμε αμέσως΄΄, σημείωσε η κ. Τσουκαλά. Ήδη, έχει ληφθεί απόφαση για την επισκευή της τοιχοποιίας στα καμαρίνια του κινηματογράφου, καθώς παρατηρήθηκε αποκόλληση σοβάδων και χρωματισμών εσωτερικά του χώρου, αποκόλληση μικρών τμημάτων σκυροδέματος του φέροντος οργανισμού, καθώς και τμηματική αποκόλληση σοβάδων στο εξωτερικό τμήμα της εν λόγω τοιχοποιίας που οφείλονται σε καταπόνηση από την υγρασία αλλά και της γήρανσης των υλικών με το πέρασμα του χρόνου.

Το Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. έχει εγκρίνει κονδύλι ύψους 1.847,60€ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 24% και το σύνολο της δαπάνης θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό της. Ακόμη, η Δημοτική Επιχείρηση προχωρά στην ανάθεση της υπηρεσίας μυοκτονίας και απολύμανσης για Covid – 19 στον δημοτικό κινηματογράφο «Απόλλων» για την εύρυθμη λειτουργία και υγιεινή του χώρου. Όπως ανέφερε η κ. Τσουκαλά, ΄΄προχωρούμε σε απολύμανση ενώ και όταν λειτουργήσουμε πάλι θα γίνεται απολύμανση στο τέλος κάθε προβολής΄΄. Τέλος, η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. έχει μεριμνήσει και για την ασφαλιστική κάλυψη του Απόλλωνα. Η δαπάνη (970 ευρώ) που προκαλείται από τη συγκεκριμένη ανάθεση θα καλυφθεί από ιδίους πόρους.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr