background img
banner
banner

Συμβουλές για να μη χαλάσετε τη δίαιτα στην καραντίνα

Πολλοί άνθρωποι μετά την πρώτη καραντίνα αποφάσισαν να υιοθετήσουν πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες και να ξεκινήσουν δίαιτα. Τώρα όμως το δεύτερο lockdown δοκιμάζει ξανά την αυτοπειθαρχία σας. Άλλωστε, όπως όλοι ξέρουμε, είναι πολύ πιο δύσκολο να μείνει κανείς πιστός στο διατροφικό του πρόγραμμα όταν είναι διαρκώς μέσα στο σπίτι. Μην απογοητεύεστε όμως. Υπάρχουν τρόποι να μη χαλάσετε τη δίαιτα, ακόμη και σε συνθήκες καραντίνας.

*Μπείτε στην κουζίνα

Μπορεί η ζεστή πίτσα να συνοδεύει ιδανικά την αγαπημένη σας ταινία και τη χαλάρωση στον καναπέ, όμως τα έτοιμα γεύματα εκτός από πλούσια σε γεύση είναι και πλούσια σε θερμίδες. Τώρα που έχετε περισσότερο ελεύθερο χρόνο από ό,τι συνήθως, βρείτε μερικές υγιεινές συνταγές που θα θέλατε να δοκιμάσετε και μπείτε στην κουζίνα.

Αν πάλι το μαγείρεμα σας φαίνεται μαρτύριο, προτιμήστε να παραγγείλετε λιγότερο παχυντικά πιάτα, όπως σαλάτες, ψητό κοτόπουλο, μπιφτέκια γαλοπούλας ή καλαμάκια κοτόπουλο.

*Κάντε έξυπνες επιλογές στα σνακ σας

Όλα ξεκινάνε με τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ: αποφύγετε τα συσκευασμένα, υψηλά επεξεργασμένα τρόφιμα και γεμίστε το καρότσι σας με άφθονα φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Αν δεν έχετε στο σπίτι σας τρόφιμα-πειρασμούς, δεν πρόκειται να τους ορμήξετε στην πρώτη λιγούρα.

Έτσι, αν θελήσετε κάτι γλυκό, αντί να φάτε ένα κουτί μπισκότα, θα πρέπει να περιοριστείτε σε ένα γιαούρτι με μέλι και ξηρούς καρπούς. Πιστέψτε μας, είναι πιο νόστιμο από όσο νομίζετε!

*Ζυγιστείτε

Ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος να διατηρείτε το βάρος σας υπό έλεγχο είναι με το να ζυγίζεστε μία φορά την εβδομάδα. Κάποιοι άνθρωποι συνηθίζουν να ζυγίζονται σε καθημερινή βάση, μια συνήθεια που είναι αρκετά εμμονική και αγχωτική. Άλλωστε, η διαφορά στο βάρος σας από τη μία ημέρα στην άλλη, έχει να κάνει με τα υγρά που έχετε πάρει ή χάσει και όχι με το λίπος.

Καλό είναι να ζυγίζεστε μόλις ξυπνήσετε, προτού πιείτε νερό ή φάτε κάτι και αφού έχετε επισκεφτεί την τουαλέτα. Τότε η ζυγαριά δείχνει το πραγματικό σας βάρος, καθώς το στομάχι σας είναι ακόμα άδειο από τον ύπνο.

Το νούμερο της ζυγαριάς είναι ένας ρεαλιστικός δείκτης για το αν και κατά πόσο έχετε παχύνει και σίγουρα αποτελεί ένα «καμπανάκι» που μπορεί να σας οδηγήσει σε πιο υγιεινές διατροφικές επιλογές.

*Μην παραλείπετε το πρωινό

Η ριζική αλλαγή στην καθημερινότητά σας εύκολα μπορεί να σας βγάλει εκτός διατροφικού προγράμματος. Ωστόσο, το γεγονός ότι μένετε σπίτι δεν σημαίνει ότι πρέπει να παραλείψετε το πρωινό σας γεύμα, το οποίο τροφοδοτεί τον οργανισμό σας με την απαραίτητη ενέργεια για να ξεκινήσετε δυναμικά την ημέρα.

Δύο φρυγανιές με ταχίνι και μέλι, τρία φλιτζάνια βρώμη με γάλα αμυγδάλου ή ένα τοστ με τυρί είναι μερικές νόστιμες και γρήγορες επιλογές.

*Αντισταθείτε στο άσκοπο τσιμπολόγημα

Ας είμαστε ειλικρινείς: δεν είναι τυχαίο ότι η όρεξή σας για φαγητό αυξήθηκε κατακόρυφα τώρα που είστε συνεχώς μέσα στο σπίτι. Το φαγητό λειτουργεί ως ένα μέσο εκτόνωσης της νευρικότητάς σας και ως ένα δεκανίκι για να διαχειριστείτε τις αρνητικές σκέψεις. Αντί, λοιπόν, να ξεσπάτε τρώγοντας, βρείτε άλλους, πιο δημιουργικούς τρόπους να γεμίσετε την ημέρα σας.

Την επόμενη φορά που θα νιώσετε την ανάγκη να ορμήξετε σε μια σακούλα πατατάκια ενώ δεν πεινάτε πραγματικά, δοκιμάστε να διαβάσετε ένα βιβλίο, να φτιάξετε τις δικές σας συνταγές ομορφιάς ή να κάνετε γυμναστική.

Πηγή


Κατηγορίες Άρθρου
TIPS

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr