background img
banner
banner

Τα προβλήματα τους βγάζουν στον δρόμο εν μέσω καραντίνας

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ THN TΡΙΤΗ ΑΠΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ΑΧΑΪΑΣ – ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Ο Α.Σ.Α. «ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ – ΝΤΡΙΝΙΑΣ»

Κάτω από τη συνεχιζόμενη πίεση των προβλημάτων και των μη λύσεων από την πλευρά των αρμόδιων κυβερνητικών φορέων, τα Δ.Σ. των Αγροτικών Συλλόγων του Ν. Αχαΐας Αιγίου «Μπάκόπουλος-Ντρίνιας», Δυτικής Αχαΐας, Ερυμάνθου, Ωλενίας και Πατρών, μετά και από κοινή σύσκεψη των προέδρων τους, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29 Οκτώβρη στην Πάτρα, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις. Συγκεντρώνονται έτσι την Τρίτη 10/11, στις 11.00 το πρωί, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, προκειμένου να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στην αγροτική πολιτική της κυβέρνησης.

Όπως αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωση ΄΄Βιώνουμε μια σειρά από οξυμμένα προβλήματα που όχι μόνο δεν επιλύονται, αντιθέτως οξύνονται, μεγαλώνουν. Η κατάσταση για την πλειοψηφία μας, έχει φτάσει στο απροχώρητο. Αντιμετωπίζαμε και συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε, προβλήματα όπως: Το αίσχος των «ανοιχτών» και απαράδεκτα χαμηλών τιμών παραγωγού για την πλειοψηφία των αγροτικών μας προϊόντων. Μάλιστα, για ορισμένα από αυτά, όπως το σταφύλι, η τιμή ήταν πολύ χαμηλότερη και από πέρυσι. Την ίδια στιγμή τα προϊόντα μας φτάνουν στη λαϊκή κατανάλωση πανάκριβα, με αποτέλεσμα να κερδίζουν μια χούφτα μεγαλέμποροι, μεταποιητές, βιομήχανοι και αλυσίδες σούπερ μάρκετ΄΄.

Επιπλέον, τονίζουν πως παραμένει δυσβάσταχτο και συνεχώς αυξάνει το κόστος παραγωγής. ΄΄Το πετρέλαιο συνεχίζουμε να το πληρώνουμε 2,5 φορές ακριβότερο σε σχέση με τους αγρότες των χωρών της ΕΕ. Η κατάσταση με τον ΕΛΓΑ, που δεν αναγνωρίζει και δεν αποζημιώνει το σύνολο των καταστροφών. Οι απώλειες εισοδήματος όσων έχουν πληγεί από την πανδημία του κορωνοϊού, οι αποζημιώσεις που δεν δόθηκαν. Η κατάσταση που συνεχίζεται με την πανδημία του κορωνοϊού που σε αυτή τη δεύτερη φάση της, μας προσθέτει προβλήματα, ενώ παραμένουμε υγειονομικά απροστάτευτοι όπως και η πλειοψηφία του λαού΄΄, σημειώνουν χαρακτηριστικά.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr