background img
banner
banner

Τον Τάκη Παπακωνσταντινόπουλο συνάντησε το Δίκτυο Κοινοτήτων Ανατ. Αιγιάλειας

Με τον επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΜΠΡΟΣΤΑ» Τάκη Παπακωνσταντινόπουλο συναντήθηκε την Πέμπτη 5/11 η Συντονιστική Επιτροπή του Δικτύου Κοινοτήτων Ανατολικής Αιγιάλειας, ενημερώνοντάς τον για τη δημιουργία και τους στόχους του Δικτύου.

Ιδιαίτερα συζητήθηκε το θέμα της δημιουργίας του Δήμου Ανατολικής Αιγιάλειας, τους λόγους που οι Κοινοτάρχες προχωρούν σε μια τέτοια πρωτοβουλία ενώ αναφορά έγινε στο πλάνο των ενεργειών της Επιτροπής. Από πλευράς των Κοινοταρχών κατέστη σαφές ότι η κίνηση αυτή δεν έχει να κάνει μόνο με τα γεωγραφικά και διοικητικά όρια αλλά κυρίως με το πλαίσιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όπως αυτό διαμορφώθηκε με τον Καλλικράτη, την έλλειψη αποτελεσματικότητας και λειτουργικότητας αλλά και τον μαρασμό που βιώνει τα τελευταία χρόνια η Ανατολική Αιγιάλεια.

Ο κ. Παπακωνσταντινόπουλος υποστήριξε ότι «η νέα διοικητική διάρθρωση της χώρας δεν έγινε για το συμφέρον των δημοτών αλλά για να εκχωρήσει αρμοδιότητες, υπηρεσίες, έργα, περιουσία στα ιδιωτικά συμφέροντα. Με την έννοια αυτή διαφωνούμε με την διοικητική μεταρρύθμιση αυτή, που πέραν των άλλων ιδιαίτερα για την Αιγιάλεια δεν είναι καθόλου λειτουργική. Συμφωνούμε να γίνει αλλαγή στην ισχύουσα διοικητική δομή αλλά παράλληλα η αλλαγή αυτή να συνοδεύεται με επαρκή χρηματοδότηση και οι νέοι δήμοι να έχουν οικονομική αυτοτέλεια και ουσιαστικές αρμοδιότητες. Είμαστε αντίθετοι σε πρωτοβουλίες που διχάζουν τους δημότες και περιορίζουν την διεκδίκησή μόνο στο γεωγραφικό μέρος. Αν η κίνησή σας συμφωνεί με την ανωτέρω θέση της παράταξής μας, θα έχει την στήριξή μας».

΄΄Η Συντονιστική Επιτροπή θα συνεχίσει τις επαφές της, παρά τα προβλήματα που παρουσιάζονται με τους περιορισμούς λόγω της πανδημίας΄΄, αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του Δικτύου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr