background img
banner
banner

ΤΟΠΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: Πρωταθλήματα ενός γύρου είναι το χειρότερο σενάριο

Η ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΔΡΑΣΗΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΕΜΒΟΛΙΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ

Σφύριξε κι έληξε η ΕΠΟ την ροή των πρωταθλημάτων. Στο νομό μας τα ερασιτεχνικά σωματεία είχαν προλάβει να παίξουν τις πρώτες έξι αγωνιστικές (η Γ΄ Εθνική 4 αγώνες), να μπουν στο …ψητό του πρωταθλήματος, να διαμορφώσουν μια σχετική άποψη για τους αντιπάλους τους στον όμιλο.

Η είδηση για την διακοπή των επίσημων αγώνων μέχρι τέλη Νοέμβρη, χαροποίησε κάποιες ομάδες που λόγω τραυματισμών δεν είχαν στη διάθεσή τους κάποιους βασικούς ποδοσφαιριστές και ήθελαν στην πορεία της προετοιμασίας να έχουν όλο το ρόστερ στη διάθεσή τους, για την καλύτερη αφομοίωση της διδασκαλίας των προπονητικών συστημάτων.

Η εξέλιξη των πραγμάτων όμως δεν βρήκε καμιά τεχνική ηγεσία ικανοποιημένη, αφού η διακοπή αναμένεται να κρατήσει περισσότερο από το αρχικό χρονικό περιθώριο που είχε οριστεί.
Κι αυτό γιατί όταν η προπόνηση του ποδοσφαιριστή δεν περιέχει ομαδικότητα και μπάλα, είναι διαφορετικό από οτιδήποτε άλλο θα καταπιαστεί ο κάθε αθλητής.

Το άγνωστο της επιστροφής στη δράση, αποτελεί ένα ακόμα «αγκάθι» για τους προπονητές και αρκετοί απ’ αυτούς αφήνουν τους ποδοσφαιριστές να λειτουργήσουν την ατομική προπόνηση στην κρίση τους.

Πιθανότητες να παιχτεί το πρωτάθλημα σε έναν γύρο;

Όσο κυλάει ο χρόνος, τόσο θα δυσκολεύει τις κατά τόπους Ενώσεις να παραμείνουν πιστές στην προκήρυξη του πρωταθλήματος. Ιδιαίτερα τα πρωταθλήματα που διεξάγονται με πολλά σωματεία στους ομίλους τους, θα κινδυνέψουν να τεθούν εκτός ημερομηνιών, ακόμα κι αν επιστρατεύσουν εμβόλιμες αγωνιστικές για την Τετάρτη, που επίσης είναι η πρόσφορη μέρα και για την διεξαγωγή των αγώνων κυπέλλου.

Η τροποποίηση λοιπόν της αρχικής προκήρυξης για μια ακόμα φορά, είναι πάρα πολύ πιθανή.

Η περίπτωση διεξαγωγής του πρωταθλήματος σε έναν μόνο γύρο, θα επιφέρει πάρα πολλές αντιδράσεις, αφού τα σωματεία που θα έχουν παίξει σε δύσκολες έδρες, δεν θα έχουν τη δυνατότητα σε έναν ανύπαρκτο β΄ γύρο, να φιλοξενήσουν με τη σειρά τους τις αντίστοιχες ομάδες, ακόμα κι αν δεν έχουν θέσει τους ίδιους στόχους (άνοδο ή παραμονή).

Μια τέτοια απόφαση θα είναι άδικη, εν γνώσει βεβαίως των κατά τόπους Ενώσεων, που όμως δεν θα μπορούν να πράξουν διαφορετικά.

Άδικο να κοπεί το πρωτάθλημα στη …μέση

Μην ξεχνάμε τι έγινε με την καραντίνα, όταν δεν δόθηκε η ευκαιρία στις ομάδες να παίξουν αγώνες μπαράζ, να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο σε άνοδο ή υποβιβασμό, αφού λειτούργησε η υπάρχουσα βαθμολογία στην διακοπή των πρωταθλημάτων.

Παρόμοιος φόβος έχει αρχίσει να πλανάται πάνω από τα σωματεία, όσο δεν ανακοινώνεται κάτι καθησυχαστικό, σχετικά με μια γρήγορη επιστροφή στην δράση.

Ο 2ος όμιλος της Γ΄ κατηγορίας το μικρότερο πρωτάθλημα

Τις λιγότερες ομάδες από κάθε όμιλο, διαθέτει ο 2ος όμιλος της Γ΄ κατηγορίας, στον οποίο συμπεριλαμβάνεται και η μοναδική ομάδα από την περιοχή μας, το Σκεπαστό. Η ΕΠΣ Αχαΐας είχε συνολικά μια δύναμη 17 σωματείων για την Γ΄ κατηγορία, μοίρασε τις 9 στον όμιλο Πάτρας – Αχαγιάς και τις υπόλοιπες 8 στον 2ο όμιλο. Μετά την αποχώρηση του Παναχαϊκού, που ναι μεν δήλωσε συμμετοχή στο πρωτάθλημα αλλά ποτέ δεν κατέβηκε, απέμειναν μόλις 7 σωματεία να …υπερασπιστούν τον 2ο όμιλο, υποβαθμίζοντας ακόμα περισσότερο την υποβαθμισμένη Γ΄ κατηγορία.

Βαθμολογία σε 4 αγώνες

Αστέρας Λεοντ. 11-2 12
Αίας Π. 14-5 12
ΑΕΚ Π. 12-5 9
Βασιλικό 12-7 4
Σκεπαστό 4-3 4
Ρωμανός 7-7 3
Παναχαϊκός 0-12 0
Σπάρτακος 1-20 0


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr