background img
banner
banner

Το μακρύ ταξίδι των σκουπιδιών

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ: «ΈΧΟΥΜΕ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ 29.500 ΤΟΝΟΥΣ, ΕΝΩ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ 15.000 ΤΟΝΟΙ»

Κριτική στους χειρισμούς της δημοτικής αρχής στο ζήτημα διαχείρισης των απορριμμάτων, δεδομένου ότι το κόστος μεταφοράς εξακολουθεί να «μπλοκάρει» τα οικονομικά του δήμου, ασκήθηκε από την αντιπολίτευση, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τη Δευτέρα. Δόθηκαν ωστόσο απαντήσεις από τον δήμαρχο και κυρίως από τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Νίκο Καραΐσκο, ο οποίος παρουσίασε ενδιαφέροντα στοιχεία που αφορούν τα «φύλλα πορείας» που λαμβάνουν τα σκουπίδια και τις ποσότητες που μεταφέρονται.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο κ. Καραΐσκος τόνισε πως η καθαριότητα που έχει επιτευχθεί στους δρόμους του Αιγίου αυτούς τους 14 μήνες οφείλεται αφενός στη δυνατότητα διαπραγμάτευσης του δημάρχου με τους υπεύθυνους ΧΥΤΑ άλλων περιοχών και την φερεγγυότητά του και αφετέρου στο έργο των συνεργατών του που δουλεύουν αθόρυβα μεν, μεθοδικά δε.

Συγκεκριμένα, οι παρατάξεις «Αιγιάλεια Αύριο» και «Ποιοτική Αιγιάλεια» μέσω των επικεφαλής τους Χρήστο Γούτου και Βάσω Ψυχράμη αντίστοιχα, τόνισαν πως η λύση που ευαγγελιζόταν ο δήμαρχος προεκλογικά δεν έχει φανείς και αντιθέτως δαπανώνται τεράστια ποσά για τη μεταφορά των απορριμμάτων, γεγονός που βάζει εμπόδια στην αναπτυξιακή προοπτική του δήμου σε όλα τα επίπεδα, φέρνοντας ως παράδειγμα το «φτωχό», όπως το χαρακτήρισαν, Τεχνικό Πρόγραμμα που κατέθεσε για το 2021.

Ακόμη, ο κ. Γούτος ανέφερε προς τη δημοτική αρχή ότι δεν μπορεί να υπερηφανεύεται πως βρήκε το λύση για τα απορρίμματα, τη στιγμή που η λύση ήρθε από τη δυνατότητα που έδωσε η κυβέρνηση να μεταφέρονται απορρίμματα και εκτός Περιφερειών, κάτι που, όπως είπε, και ο ίδιος είχε προτείνει και είχε κατηγορηθεί γι’ αυτό.

«Αν το παιδί δεν κλάψει η μητέρα δεν το ταΐζει»

Ο κ. Καραΐσκος διαπίστωσε μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο, μία στοχοποίηση του δημάρχου την οποία χαρακτήρισε ως άδικη. Όπως είπε, ΄΄είναι άδικη διότι ο δήμαρχος έχει υπερβάλλει εαυτό για να υπάρχει αυτό το αποτέλεσμα σήμερα, το οποίο οφείλεται στην ικανότητα, τη διεισδυτικότητα, τις καλές σχέσεις και την άριστη επικοινωνία που έχει με όλη την πολιτειακή ηγεσία΄΄. Απαντώντας στον κ. Γούτο ότι η όποια λύση δόθηκε από την κυβέρνηση, είπε: ΄΄Εννοείται πως ο κάθε δήμαρχος συνεργάζεται με τον Περιφερειάρχη και με την κυβέρνηση. Είναι γεγονός ότι έχει βοηθήσει και η κυβέρνηση και η περιφέρεια. Απλά όλοι ξέρουμε πως αν το παιδί δεν κλάψει η μητέρα δεν το ταΐζει΄΄.

Σε ό,τι αφορά τις ποσότητες και τους προορισμούς, ο αντιδήμαρχος είπε: ΄΄Δεν είναι μόνο η Κοζάνη που λένε συνέχεια κάποιοι και αναφέρονται στην απόσταση. Στο διάστημα που είμαστε δημοτική αρχή έχουμε μεταφέρει 29.500 τόνους σκουπίδια. Η παραγωγή μας είναι 15.000 τόνοι. Και δεν έχουμε πάει μόνο στην Κοζάνη, αλλά και στη Ναύπακτο που με πολλή δυσκολία άνοιξαν τις πύλες του ΧΥΤΑ εκεί για δεύτερη φορά αφού πήγαμε 1.500 τόνους και τώρα μεταφέρουμε 2.000 τόνους. Επίσης, άνοιξε ο ΧΥΤΑ Τριανταφυλλιάς για μας, κάτι που η προηγούμενη δημοτική αρχή δεν μπορούσε να επιτύχει. Άνοιξαν οι Δελφοί για 5.000 τόνους με πολύ καλύτερη τιμή, η Βόνιτσα 4.500 τόνους. Αυτά έχουν ως αποτέλεσμα να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες αυτές που θα μας επιτρέψουν πλέον ο δήμος να αρχίσει να γίνεται πιο αξιόπιστος απέναντι στους Αιγιαλείς και ιδιαίτερα στις περιοχές αυτές που είχε γίνει μεγάλη εναπόθεση΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr