background img
banner
banner

Το ΣτΕ άνοιξε το δρόμο για τα δίκτυα αποχέτευσης

ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ – ΙΣΧΥΡΟ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΤΗΣ ΙΝΤΡΑΚΑΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Με απόφασή του χθες, το Συμβούλιο της Επικρατείας, απέρριψε την προσφυγή της εταιρείας Μεσόγειος ΑΕ, που διεκδικεί το μεγάλο έργο των εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης παραλιακών κοινοτήτων της Αιγιάλειας, δικαιώνοντας έτσι την άλλη εταιρία που διεκδικεί το έργο, την Ιntrakat.

Το έργο προϋπολογισμού 33.740.000€, δημοπρατήθηκε 18 Μαΐου με πέντε κατασκευαστικές εταιρίες να συμμετέχουν στον διαγωνισμό. Πρόκειται για διαγωνισμό ποιότητας 60% – τιμής 40%, με τις τεχνικές προσφορές να έχουν ανοίξει, προκρίνοντας δύο τεχνικές εταιρείες την Μεσόγειο και την Intrakat, ενώ εκκρεμούν οι οικονομικές προσφορές.

Η Επιτροπή του διαγωνισμού βαθμολόγησε την Μεσόγειο υψηλότερα από την Intrakat, με τη δεύτερη να προσφεύγει στην Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών που τη δικαίωσε. Με τη σειρά της η Μεσόγειος προσέφυγε στο ΣτΕ, το οποίο όμως δεν άλλαξε σύμφωνα με πληροφορίες, την απόφαση της ΑΕΠΠ.

Με αυτά τα δεδομένα, η Intrakat αποκτά ισχυρό προβάδισμα, αφού τώρα καλείται η Επιτροπή του διαγωνισμού να διορθώσει τη βαθμολογία, αλλάζοντας τη σειρά των εταιρειών για την τεχνική τους προσφορά.

Μέχρι τον Μάρτιο σύμβαση

Η απόφαση του ΣτΕ ουσιαστικά ανοίγει το δρόμο για υπογραφή σύμβασης, αφού αναμένεται να ανοίξουν και οι οικονομικές προσφορές, που σύμφωνα με τους ιθύνοντες της αγοράς, πολύ δύσκολα θα αλλάξουν το προβάδισμα που αποκτά η Intrakat, με την τεχνική της προσφορά, που περιλαμβάνει 192 μήνες συντήρηση του έργου μετά την κατασκευή του, έναντι 36 μήνες που προσέφερε η Μεσόγειος.

Το έργο που χρηματοδοτείται από το ΕΠΠΕΡΑΑ (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη) με 25,5 εκ. ευρώ από το πρόγραμμα ΦιλόΔημος με 6,5 εκ € και ίδιους πόρους της ΔΕΥΑ, αποτελεί δε την τρίτη φάση του μεγάλου αποχετευτικού της Αιγιάλειας (αναβάθμιση βιολογικού – συλλεκτήριος αγωγός – δίκτυα).

Θα συνδέσει με τον Βιολογικό Καθαρισμό τις παραλιακές κοινότητες της Αιγιάλειας (Ακράτα – Αιγείρα – Διακοπτό – Ροδοδάφνη – Άκολη – Πανόραμα –Σελιανίτικα – Λόγγος – Καμάρες).
Η ΔΕΥΑ Αιγιαλείας που είναι φορέας υλοποίησης του έργου, πολύ γρήγορα θα υπογράψει σύμβαση με τον ανάδοχο, το αργότερο μέχρι τον Μάρτιο, με τη δημοτική αρχή να επιχαίρει αφού το μεγάλο έργο θα υλοποιηθεί στη θητεία της.

Μάλιστα στην ΔΕΥΑ θεωρούν βέβαιο ότι δε θα χρειαστεί να βάλουν ευρώ, αφού η ίδια συμμετοχή θα καλυφθεί από την έκπτωση που θα δώσει ο ανάδοχος.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr