background img
banner
banner

Τροποποίηση του τιμολογίου για το νερό της Κουλούρας

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΔΕΥΑΑ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΥΠΟΨΗ ΤΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Σε τροποποίηση τιμολογιακής πολιτικής, χρήσης 2020, για την Τοπική Κοινότητα Κουλούρας προχώρησε στη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής 13 Νοεμβρίου, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑ Αιγιαλείας. Μετά την παραδοχή για το υψηλό τιμολόγιο, ελήφθη απόφαση μείωσης για το δεύτερο εξάμηνο του 2020, καθώς για το πρώτο οι λογαριασμοί ύδρευσης έχουν ήδη εκδοθεί και θα εξοφληθούν ως έχουν.

Οι αυξημένες τιμές έχουν προκαλέσει τη δυσαρέσκεια του κόσμου, σε μία κοινότητα μάλιστα που το δίκτυο είναι πεπαλαιωμένο και χρησιμοποιούνται σωλήνες αμιάντου.
Το Τοπικό Συμβούλιο προχώρησε σε συναντήσεις με τον δήμαρχο και πρόεδρο της ΔΕΥΑΑ ο οποίος τους διαβεβαίωσε πως το τιμολόγιο της ύδρευσης θα επανέλθει στα προηγούμενα επίπεδα τιμών, με μία μικρή αύξηση περίπου 10%.

Στην εισήγησή του στη συνεδρίαση της ΔΕΥΑΑ, ο κ. Καλογερόπουλος πρότεινε την εφαρμογή ειδικού τιμολογίου στην Κουλούρα, λαμβάνοντας υπόψη τις τοπικές ιδιαιτερότητες της περιοχής, λόγω του ότι το μεγαλύτερο μέρος των κατοίκων της αποτελείται από αγροτικό πληθυσμό με περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες.

Έτσι πρότεινε καταμέτρηση κατανάλωσης ανά εξάμηνο, με έκδοση λογαριασμών έναντι τριμήνου και εκκαθάριση στο εξάμηνο.

 

Οι νέες τιμές

Συγκεκριμένα: Πάγιο 2ου εξάμηνου 2020 : 65,00 ευρώ. Για κατανάλωση από 0 – 400 m3 μηδενική χρέωση, από 401 -1.200 m3 χρέωση 0,81 € και από 1.201 m3 και άνω χρέωση 1,15 € το κυβικό. Για την αποχέτευση, από 0 – 50 m3 χρέωση 0,18 €. Από 51 – 100m3 χρέωση 0,23 €, από 101 – 200 m3 χρέωση 0,28 €, από 201 – 400 m3 χρέωση 0,32 € και από 401m3 και άνω χρέωση 0,40 € το κυβικό. Οι παραπάνω τιμές θα επιβαρύνονται με τον αναλογούντα ΦΠΑ, και το αναλογούν περιαυτολογικό τέλος.

Να σημειωθεί ότι τα μέλη του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΑ ψήφισαν θετικά, πλην ενός, του Φώτη Σωτηρόπουλου που καταψήφισε την εισήγηση του δημάρχου με την αιτιολογία ότι η τιμολόγηση της Τ.Κ. της Κουλούρας θα έπρεπε να είχε ενσωματωθεί στην τιμολογιακή πολιτική που εφαρμόζεται για την Δ.Ε. Αιγίου, επειδή απολαμβάνει τις ίδιες υπηρεσίες.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr