background img
banner
banner

Υπογραφή σύμβασης εντός της εβδομάδας για το «νέο» Ε.Κ.Α.ΜΕ.

ΞΕΜΠΛΟΚΑΡΕ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ – ΣΤΗΝ Α.Τ.Ε.Σ.Ε. Α.Ε. ΚΑΤΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ

Ένας πολυετής, όπως εξελίχθηκε, αγώνας που δοκιμάστηκε στα γρανάζια της γραφειοκρατίας φτάνει αισίως στο τέλος του. Οι διαδικασίες για την ανέγερση των νέων εγκαταστάσεων του Ειδικού Κέντρου Αποκατάστασης και Μέριμνας Ατόμων με Αναπηρίες Αιγίου έχουν προχωρήσει και πλέον, εντός της εβδομάδας αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο, από τον κύριο του έργου που είναι το Ε.Κ.Α.ΜΕ. και τον φορέα υλοποίησης που είναι ο δήμος Αιγιαλείας.

Υπενθυμίζεται ότι ενώ είχε βγει ο προσωρινός μειοδότης, που ήταν η εταιρεία Α.Γ.Τ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ AGT CONSTRUCTIONS A.T.E.», η οποία κατασκευάζει και το έργο της ανάπλασης των πλατειών, η δεύτερη εταιρεία «Α.Τ.Ε.Σ.Ε. Α.Ε.» κατέθεσε ένσταση την οποία είχε κερδίσει στις 26 Μαρτίου με τον δικηγόρο της πρώτης εταιρείας να στρέφεται νομικά κατά της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών η οποία την είχε χαρακτηρίσει έκπτωτη. Η ένσταση ωστόσο εκδικάστηκε σε αναρμόδιο δικαστήριο στον Πειραιά και όχι στην Πάτρα που ανήκει ο φορέας υλοποίησης. Ορίστηκε δικάσιμος στις 11 Σεπτεμβρίου όπου εκεί τελεσίδικα πλέον βγήκε η απόφαση που ουσιαστικά δικαιώνει τη δεύτερη εταιρεία στην οποία αυτομάτως κατακυρώνεται το έργο.

Θα ζητήσουν να παραδοθεί σε λιγότερο από ενάμιση χρόνο

΄΄Μετά από όλες αυτές τις χρονοβόρες και εξαντλητικές διαδικασίες, επιτέλους ξεκαθάρισε το τοπίο ως προς τον ανάδοχο του έργου. Αναμένουμε έτσι εντός της εβδομάδος την επίσημη κήρυξη του ανάδοχου και την υπογραφή της σύμβασης΄΄, ανέφερε στo protionline.gr ο πρόεδρος του Ε.Κ.Α.ΜΕ. Αιγίου Θόδωρος Στεφανίδης, προσθέτοντας: ΄΄Εκείνο που προτιθέμεθα να ζητήσουμε από την ανάδοχο είναι, επειδή και εμείς και τα παιδιά μας περιμέναμε αρκετά, αντί για ενάμιση χρόνο που προβλέπεται για την παράδοση του έργου, να προσπαθήσει να επισπεύσει τις εργασίες ώστε να παραδοθεί όσο το δυνατόν νωρίτερα, διότι ήδη έχει χαθεί πολύς χρόνος΄΄.

Η σύμβαση αναμένεται να υπογραφεί στο Δημαρχείο Αιγιαλείας καθώς φορέας υλοποίησης του έργου είναι ο δήμος Αιγιαλείας, με βάση την από τον Μάρτιο του 2018 Προγραμματική σύμβαση, που έχει υπογραφεί.

Μιλώντας στo protionline.gr για το έργο, ο εντεταλμένος σύμβουλος του δήμου για Τεχνικά Θέματα Βασίλης Χριστόπουλος, τόνισε: ΄΄Αναγνωρίζουμε τον αγώνα του Δ.Σ. του Ε.Κ.Α.ΜΕ., παρακολουθούσαμε όλο τον καιρό το θέμα που πέρασε από… χίλια κύματα, ωστόσο ξεπεράστηκαν πλέον όλα τα εμπόδια και είμαστε πολύ κοντά στην έναρξη του έργου το οποίο θα δώσει προστιθέμενη αξία στο Ειδικό Κέντρο και θα αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τα άτομα με αναπηρία΄΄.

Θετική γνώμη για το σχέδιο σύμβασης και τη διαδικασία ανάθεσης

Ήδη, όπως έκανε γνωστό ο κ. Χριστόπουλος, ΄΄έχουμε λάβει την έγκριση του Σχεδίου Σύμβασης για το Υποέργο « Κατασκευή & λειτουργία κέντρου διημέρευσης – ημερήσιας φροντίδας και στέγη υποστηριζόμενης διαβίωσης για άτομα με ειδικές ανάγκες» Α/Α 1 της Πράξης 5034942 από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που διατυπώνει θετική γνώμη για το σχέδιο σύμβασης και τη διαδικασία ανάθεσης για το Υποέργο «Κατασκευή κέντρου διημέρευσης – ημερήσιας φροντίδας και στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης για άτομα με ειδικές ανάγκες» ΑΑ 1 της Πράξης «Κατασκευή και λειτουργία κέντρου διημέρευσης – ημερήσιας φροντίδας και στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης για άτομα με ειδικές ανάγκες» με κωδικό ΟΠΣ «5034942», συνολικού προϋπολογισμού «1.957.866,44€»΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr