background img
banner
banner

Φόβοι για τα αντιπλημμυρικά δίπλα στη γεώτρηση στον Λόγγο

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΑΝΗΣΥΧΙΑΣ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ Η ΔΕΥΑΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

Την έντονη ανησυχία τους για το γεγονός ότι μέσω των αντιπλημμυρικών έργων που εκτελούνται τα όμβρια ύδατα παροχετεύονται ακριβώς δίπλα στη γεώτρηση που υδρεύει όλο τον Λόγγο εξέφρασαν στo protionline.gr κάτοικοι της κοινότητας, φοβούμενοι ότι αυτό μπορεί να έχει επιπτώσεις στην ποιότητα που ύδατος που καταναλώνουν. Υπενθυμίζεται ότι τα έργα εκτελούνται το τελευταίο χρονικό διάστημα, ικανοποιώντας ένα χρόνιο αίτημα του δήμου Αιγιαλείας και των τοπικών κοινωνιών ώστε να αποφευχθούν πλημμυρικά φαινόμενα εξαιτίας των αλλαγών που επέφεραν τα μεγάλα οδικά έργα.

Σύμφωνα ωστόσο με τα όσα μετέφεραν κάτοικοι στo protionline.gr , οι εργασίες, που βρίσκονται σε εξέλιξη, εκτελούνται πολύ κοντά, συγκεκριμένα σε απόσταση 20 μέτρων, από την γεώτρηση που λειτουργεί με σκοπό την ύδρευση όλου του χωριού. Οι φόβοι τους έχουν να κάνουν με το ενδεχόμενο τα όμβρια ύδατα που θα συγκεντρώνονται εκεί να πέφτουν μέσα στη γεώτρηση και να επηρεάζεται η ποιότητα του νερού που θα πίνουν. Επίσης, εκφράζουν ανησυχία μήπως οι εργασίες επηρεάσουν τη γεώτρηση από τη στιγμή που βρίσκεται τόσο κοντά και τονίζουν πως όλες τις μέρες που εκτελούνται δεν έχει παρουσιαστεί κάποιος υπεύθυνος της ΔΕΥΑΑ. Επίσης, αναφέρουν πως ίσως θα έπρεπε να υπάρχει μελέτη για το εάν επιτρέπεται μία τέτοια παρέμβαση τόσο κοντά στη γεώτρηση.

Σε επικοινωνία τou protionline.gr με τον τεχνικό διευθυντή της ΔΕΥΑΑ Παναγιώτη Νικολόπουλο ξεκαθαρίστηκε πως δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας αφού δεν σχετίζεται η γεώτρηση με τα έργα που εκτελούνται και ούτε μπορεί να υπάρξει εισροή όμβριων. Σε ό,τι αφορά την απορροή θεωρεί δεδομένο πως το νερό της βροχής δεν μπορεί να φτάσει τον υδροφόρο ορίζοντα στα εκατό και πλέον μέτρα. Αν θα υπήρξε ένας λόγος ανησυχίας θα ήταν από ιδιωτικές αποχετεύσεις, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ωστόσο και αυτό δεν είναι απόλυτο και στην προκειμένη περίπτωση δεν υπάρχουν πλησίον.

Οργανωμένο έργο  βάσει μελετών

Ανάλογη είναι και η άποψη του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Λόγγου Δημήτρη Μητρόπουλου ο οποίος, ερωτηθείς από τo protionline.gr τόνισε πως το έργο που εκτελείται πληροί όλες τις προδιαγραφές. ΄΄Εκτελείται ένα έργο που είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητο για την περιοχή μας και σε καμία περίπτωση δεν πλήττει το περιβάλλον. Αντιθέτως, θα προφυλάξει ιδιοκτησίες αλλά και δρόμους και κοινόχρηστους χώρους από τα νερά της βροχής που πλέον, μετά τα έργα έχουν τετραπλασιαστεί. Είναι χαρακτηριστικά τα όσα συνέβησαν με την τελευταία κακοκαιρία, το πέρασμα του «Ιανού» από την περιοχή μας, που παρότι δεν είχε την έκταση που παρουσίασε σε άλλες περιοχές, εντούτοις δημιούργησε σοβαρό πρόβλημα με πλημμύρες σε κτήματα και σπίτια αλλά και στους κάθετους δρόμους, με τα νερά να φτάνουν μέχρι την πλατεία΄΄, ανέφερε ο κ. Μητρόπουλος παραλληλίζοντας την κατάσταση με την «λίμνη» που σχηματίζεται στην είσοδο του χωριού καθώς τα έργα της Ολυμπίας Οδού έχουν αφήσει… κατάλοιπα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Λόγγου, ΄΄στην προκειμένη περίπτωση, προφανώς οι πολίτες που ανησυχούν δεν γνωρίζουν πως τα έργα εκτελούνται βάσει μελετών από την εταιρεία ΙΝΤΡΑΚΑΤ με εντολή της ΕΡΓΟΣΕ σε συνεργασία με τον δήμο και δεν περιλαμβάνουν απλώς έναν αγωγό μέσω του οποίου τα όμβρια θα καταλήγουν στη θάλασσα. Αντιθέτως, γίνεται οργανωμένο αποστραγγιστικό ενώ θα κατασκευαστεί ακόμη και στηθαίο ώστε να μην μπορούν να βγουν στον δρόμο ή σε παρακείμενες ιδιοκτησίες΄΄. Ανέφερε ακόμη πως η απόσταση από τη γεώτρηση είναι αρκετά μεγάλη, περισσότερο από εκατό μέτρα και ότι αποκλείεται να την επηρεάσουν.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr