background img
banner
banner

Ψυχολόγοι και Κοινωνικοί Λειτουργοί σε 44 σχολεία της Αιγιάλειας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ- ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

Κάλυψη θέσεων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) του κλάδου ΠΕ23 Ψυχολόγων και του κλάδου ΠΕ30 Κοινωνικών Λειτουργών για το σχολικό έτος 2020 – 2021, προβλέπονται και για σχολεία της Αιγιάλειας, μετά τη σχετική απόφαση της υφυπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη.

Σκοπός της δράσης είναι η ενημέρωση, η συμβουλευτική και η ενδυνάμωση της σχολικής κοινότητας, ήτοι μαθητές με και χωρίς ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, εκπαιδευτικοί, γονείς και άλλοι εμπλεκόμενοι, ώστε να αποκτήσουν εκείνες τις δεξιότητες που απαιτούνται για να διαχειριστούν αποτελεσματικά κρίσιμες και απρόβλεπτες καταστάσεις, όπως η πανδημία του COVID 19, δημιουργώντας ένα ασφαλές σχολικό περιβάλλον με απώτερο στόχο τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, την προστασία των μαθητών και των οικογενειών τους, καθώς και της σχολικής κοινότητας και κατ’ επέκταση της κοινωνίας.

Στο πλαίσιο της δράσης θα επιχειρηθεί: Η ανάπτυξη, εφαρμογή και διάδοση Σχεδίων Δράσης αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών, όπως η πανδημία του COVID 19, για την ύπαρξη ενός ασφαλούς σχολικού περιβάλλοντος ανοιχτού στην κοινωνία και φιλικού προς τη διαφορετικότητα, η συνεργασία των εμπλεκόμενων ατόμων και ομάδων της σχολικής κοινότητας, η συνεργασία με την οικογένεια και όταν αυτό απαιτείται η υποστήριξη, η διαμεσολάβηση και η διασύνδεση αυτής με τους κατάλληλους φορείς, η συμπερίληψη των μαθητών, των εκπαιδευτικών, αλλά και των γονέων στις προτεινόμενες ενημερωτικές δράσεις και δράσεις προσομοίωσης, η απόκτηση πολύτιμης γνώσης και εμπειρίας μέσα από την αλληλεπίδραση, τη συνεργασία, την ανταλλαγή και υιοθέτηση αποτελεσματικών πρακτικών που θα προάγουν την ποιότητα των παρεχόμενων υποστηρικτικών και διαμεσολαβητικών υπηρεσιών στο χώρο της εκπαίδευσης, και η περισυλλογή και ο επαναπροσδιορισμός προσωπικών, οικογενειακών και προτεραιοτήτων του ατόμου, της ομάδας και της σχολικής κοινότητας.

Ποια είναι τα σχολεία

Τα σχολεία της Αιγιάλειας που αποκτούν Ψυχολόγο και Κοινωνικό Λειτουργό είναι τα εξής: Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση: Δημοτικά Σχολεία: 1ο, 2ο, 4ο Αιγίου, Ροδοδάφνης, Σελινούντα, Σαλμενίκου. Νηπιαγωγεία: 10ο Αιγίου, Αβύθου, Καμαρών, Ροδοδάφνης.

Ψυχολόγο αποκτούν: Δημοτικά Σχολεία: 3ο, 5ο, 8ο, 9ο Αιγίου, 2ο Ακράτας, Ελίκης, Κουλούρας, Μεγανίτη, Σελιανιτίκων. Νηπιαγωγεία: 1ο, 2ο, 5ο, 8ο, 11ο, 12ο Αιγίου, 1ο Ακράτας, 2ο Ακράτας, Αιγείρας, Διακοπτού, Ελαιώνα, Κουλούρας, Νικολεΐκων, Σελιανιτίκων, Τέμενης.

Ψυχολόγο και Κοινωνικό Λειτουργό αποκτούν οι παρακάτω σχολικές μονάδες από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση: 1ο Γυμνάσιο Αιγίου, 3ο Γυμνάσιο Αιγίου, Εσπερινό Γυμνάσιο Αιγίου, 2ο Γενικό Λύκειο Αιγίου, Εσπερινό Γενικό Λύκειο Αιγίου. Τέλος, Ψυχολόγο αποκτούν: Γυμνάσιο Ακράτας, Γενικό Λύκειο Ακράτας, Γυμνάσιο Διακοπτού, Γενικό Λύκειο Διακοπτού, Γυμνάσιο Αιγείρας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr