background img
banner
banner

Σε καραντίνα μαθητής με ήπια συμπτώματα

Τα μέτρα που προβλέπονται για την απολύμανση του σχολικού συγκροτήματος, παρά το γεγονός ότι εδώ και μία εβδομάδα παραμένει κλειστό, θα τηρηθούν από τον δήμο Αιγιαλείας στο 2ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Αιγίου, ενήλικος μαθητής του οποίου διεγνώσθη με covid-19, αφότου όμως σταμάτησε η δια ζώσης διδασκαλία.

Αργά το βράδυ της Τετάρτης ο διευθυντής του 2ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Αιγίου Γιώργος Κάλπης ενημέρωσε τον αντιδήμαρχο Παιδείας Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλο ότι ενήλικο μέλος της μαθητικής κοινότητας του σχολείου διεγνώσθη με covid. Παράλληλα ο διευθυντής μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ενημέρωσε το σύνολο των μαθητών που φοιτούν στο σχολείο ώστε να υπάρξει σχετική προφύλαξη.

Θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι, δεδομένου πως τα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν λειτουργούν από την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου και σύμφωνα με την αρμόδια Διεύθυνση το κρούσμα δεν αντιμετωπίζεται ως «κρούσμα στην μαθητική κοινότητα», οι οδηγίες είναι συγκεκριμένες ως προς τις ενέργειες που επιβάλλονται για όλα τα κρούσματα στην κοινότητα. Ως εκ τούτου συστήθηκε στον μαθητή να παραμείνει σε καραντίνα και να ενημερώσει το περιβάλλον και τις επαφές της, ώστε να λάβουν τα αντίστοιχα προληπτικά μέτρα όπως και έγινε από τη Διεύθυνση του σχολείου.

Με ήπια συμπτώματα

Το 2ο Εσπερινό ΕΠΑΛ έχει 90 μαθητές εγγεγραμμένους κι από τον διευθυντή ενημερώθηκαν όσοι φοιτούν στο σχολείο, ενώ οι 12 μαθητές του τμήματος όπου φοιτά, αποτελούν το άμεσο περιβάλλον με το οποίο είχε έρθει σε επαφή μέχρι την περασμένη Παρασκευή 6 Νοεμβρίου οπότε και ήταν ανοιχτά τα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα με χρήση μάσκας κ.λπ. Κατά δήλωση του διευθυντή, από την ενημέρωση που είχε με τον μαθητή, παρουσίασε ήπια συμπτώματα στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, έκανε το τεστ στις αρχές της εβδομάδας και τα αποτελέσματα βγήκαν θετικά.

Όπως τονίζει ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού, ΄΄μετά την ενημέρωση που είχαμε από τον διευθυντή, από μέρους μας υπήρξε επικοινωνία σήμερα το πρωί με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ζέρβα και την Προϊσταμένη Δ/νσης Δημόσιας Υγείας κ. Συμεωνίδου όπου διευκρινίστηκε πως δεδομένου ότι το σχολείο είναι κλειστό ήδη, το κρούσμα αντιμετωπίζεται όπως όλα τα κρούσματα στην κοινότητα.

Ωστόσο από πλευράς δήμου δρομολογείται απολύμανση του συνόλου του σχολικού συγκροτήματος που συστεγάζονται και 1ο ΕΠΑΛ -2ο ΕΠΑΛ – ΣΕΚ και Δ.ΙΕΚ ενώ επικουρικά θα συνδράμουμε οπουδήποτε απαιτηθεί ώστε να σπάσουμε την αλυσίδα πιθανής μετάδοσης΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr