background img
banner
banner

46 Σύλλογοι απαιτούν άνοιγμα του λιανεμπορίου εδώ και τώρα!

ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Αίτημα για ολικό άνοιγμα του λιανεμπορίου απέστειλε προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, ΝΔ Ελλάδος, Κεφαλληνίας και Ιθάκης. Τονίζει μάλιστα πως οι κινήσεις και οι αποφάσεις του υπουργείου κάθε άλλο παρά βοηθούν στην εύρυθμη λειτουργία της αγοράς. Να σημειωθεί ότι την επιστολή υπογράφουν και σύλλογοι – μέλη της Ομοσπονδίας από την Αιγιάλεια, όπως είναι ο Εμπορικός, Εισαγωγικός και Επιχειρηματικός Σύλλογος Αιγιαλείας, καθώς επίσης ο Σύλλογος Εμπορικής και Τουριστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Αιγιάλειας και η Ένωση Καπνοπωλών Περιπτερούχων και Καταστημάτων Ψιλικών Παντοπωλείων και Συναφών Ειδών Αιγιαλείας.

Στο έγγραφο της Ομοσπονδίας που υπογράφεται από 46 συλλόγους, τονίζονται τα εξής: ΄΄Στις 10 Νοεμβρίου ανακοινώσατε (ΦΕΚ 4946Β) ότι στα καταστήματα τροφίμων απαγορεύεται η πώληση ειδών που δεν είναι πρώτης ανάγκης κατά τη διάρκεια του lockdown, προκειμένου να μη δημιουργούνται συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού. Δεν προλάβαμε να χαρούμε και να αισθανθούμε δικαίωση από αυτή την απόφαση και ξανά προς τον «βούρκο τραβάμε». Μια βδομάδα μετά, στις 17 Νοεμβρίου επανέρχεστε με νέα απόφαση (ΦΕΚ 5060Β) με την οποία επιτρέπεται στα καταστήματα τροφίμων να πωλούν είδη που προστατεύουν από το κρύο, εν όψει του κύματος ψύχους που αναμένεται στην χώρα. Απορούμε κ. Υπουργέ: τώρα δεν δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμός; Είναι «ηλίου φαεινότερο» ότι δεν λειτουργείτε κάτω από δίκαιες διαδικασίες αλλά κάτω από τις πιέσεις των πολυεθνικών που στόχο έχουν την κερδοφορία εις βάρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Κάθε μέρα που περνάει οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις βρίσκονται όλο και πιο κοντά στο λουκέτο των καταστημάτων τους. Είναι δυνατόν να μας εμπαίζετε την περίοδο αυτή που ο τζίρος των καταστημάτων επί τρεις εβδομάδες είναι μηδενικός και οι συσσωρευμένες υποχρεώσεις οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε λουκέτο;΄΄.

Η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας και Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.) καθώς και τα μέλη της ζητούν: «Την απαγόρευση πώλησης των συγκεκριμένων ειδών στα καταστήματα τροφίμων, άλλως το άνοιγμα όλου του λιανεμπορίου προς αποφυγή δημιουργίας αθέμιτου ανταγωνισμού. Η έγκαιρη αποδοχή του αιτήματός μας θα βοηθήσει ώστε να μην υπονομευθεί η μελλοντική ανάκαμψη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και θα σταματήσει τις πρακτικές ολιγοπωλείου».


Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr