background img
banner
banner

50 δείγματα στο Νοσοκομείο, 3 θετικά στον κορωνοϊό

ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Αυξάνονται συνεχώς οι Αιγιαλείς που επισκέπτονται τον θάλαμο βραχείας νοσηλείας του Νοσοκομείου στο Αίγιο, με την ανασφάλεια των πολιτών να έχει χτυπήσει «κόκκινο».

Έτσι, κατά μέσο όρο δέκα δημότες την ημέρα, που νιώθουν αδιαθεσία, υπό τον φόβο του κορωνοϊού πηγαίνουν στο τοπικό ίδρυμα να δώσουν δείγμα. Χθες το μεσημέρι, έφτασαν από το νοσοκομείο του Ρίου τα αποτελέσματα των 50 δειγμάτων, που είχαν σταλεί τις προηγούμενες μέρες, εκ των οποίων τρία βρέθηκαν θετικά.

Πρόκειται για μια 19χρονη με ήπια συμπτώματα που παρέμεινε στο σπίτι της, έναν 71χρονο με βαριά συμπτώματα που μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Ρίο και έναν 50χρονο επίσης με ήπια συμπτώματα που παρέμεινε σπίτι του.

Χθες για την Αχαΐα ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ 18 κρούσματα σε μία ημέρα και τώρα μένει να δούμε τις επόμενες ημέρες πως θα επιδράσει το lockdown στην περιοχή.

Τέσσερις παραβάσεις βεβαιώθηκαν το σαββατοκύριακο από το Αστυνομικό Τμήμα Αιγιαλείας

Εντωμεταξύ, εμφανώς προβληματισμένη «υποδέχθηκε» η τοπική κοινωνία τον καθολικό εγκλεισμό στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας ενάντια στη διασπορά του κορωνοϊού. Τα καταστήματα συμμορφώθηκαν και παρέμειναν κλειστά το Σάββατο, ενώ και οι πολίτες στη συντριπτική τους πλειοψηφία βγήκαν από τα σπίτια τους μόνο για να προμηθευτούν τα απαραίτητα, για άσκηση ή για λόγους ανάγκης.

Η Αστυνομία… ρίχτηκε από το πρωί του Σαββάτου στη «μάχη» των ελέγχων με σκοπό την τήρηση των μέτρων. Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου βεβαιώθηκαν συνολικά τέσσερις παραβάσεις πολιτών που καλούνται να πληρώσουν το πρόστιμο των 300 ευρώ έκαστος. Και οι τέσσερις παραβάσεις βεβαιώθηκαν το Σάββατο ενώ στις τρεις από αυτές τις περιπτώσεις, οι πολίτες διέθεταν τα αποδεικτικά με την αιτιολογία εξόδου, ωστόσο δεν φορούσαν μάσκες ασφαλείας!

΄΄Οι έλεγχοι είναι αυστηροί και εντατικοί. Η σοβαρότητα της κατάστασης και βέβαια οι εντολές που έχουμε δεν μας αφήνουν άλλα περιθώρια. Θα ελέγχουμε όλη την περιοχή καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου ώστε να αποφευχθεί η μη τήρηση των μέτρων ασφαλείας. Έχουμε όλοι χρέος να προφυλάξουμε για τη δημόσια υγεία΄΄, επισήμανε στο protionline.gr ερωτηθείς σχετικά ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αιγιαλείας Βασίλης Ροδόπουλος.

Να σημειωθεί ότι πιστά τηρήθηκαν χθες τα μέτρα ασφαλείας και στους ναούς της Αιγιάλειας που άνοιξαν το πρωί τις πύλες τους μετά τη λήξη των Θείας Λειτουργίας.

Σε ετοιμότητα και πλήρη εγρήγορση η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τα περιοριστικά μέτρα

Συνεδρίασε εκτάκτως την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου η Επιτελική Ομάδα Διαχείρισης Κρίσης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, έπειτα από πρόσκληση του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη, προκειμένου να συνεκτιμηθούν τα δεδομένα που διαμορφώνονται έπειτα από την επιβολή νέων περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του κινδύνου διάδοσης του COVID-19.

Κατά τη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε με τη μέθοδο της τηλεδιάσκεψης, τονίστηκε ότι ο μηχανισμός της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας παραμένει σε πλήρη ετοιμότητα, ενώ αποφασίστηκε να ενταθούν οι έλεγχοι καθώς και οι προσπάθειες ενημέρωσης των επαγγελματιών και των πολιτών για την πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας.

Συζητήθηκαν επίσης ζητήματα υπηρεσιακής λειτουργίας, αλλά και το καθεστώς απασχόλησης του προσωπικού στο πλαίσιο του περιορισμού μετάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 και προστασίας της δημόσιας υγείας, βάσει των νόμων και διατάξεων που τίθενται σε ισχύ από το Ελληνικό Κράτος και τα αρμόδια Υπουργεία. Παράλληλα έγινε αποτίμηση των αποθεμάτων που υπάρχουν σε υλικά ατομικής προστασίας και υγιεινής, ενώ αποφασίστηκε να υπάρξει περαιτέρω ενίσχυση αυτών στις δομές και υπηρεσίες της Περιφέρειας για την προστασία των υπαλλήλων.

Τέλος συμφωνήθηκε να υπάρχει συνεχής επικοινωνία των μελών της Επιτελικής Ομάδας και διαρκής ενημέρωση του Περιφερειάρχη, προκειμένου να αντιμετωπίζονται άμεσα ζητήματα που τυχόν θα προκύπτουν.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν οι Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Σαλμά, Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της ΠΔΕ, Γιώργος Σύρμος, η Γενική Διευθύντρια Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Γεωργία Πλώτα, ο Γενικός Διευθυντής της Περιφέρειας Κωνσταντίνος Κόλλαρης, ο Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας Θεόδωρος Λάμπος, ο Διευθυντής Γραφείου Περιφερειάρχη Γιάννης Μάκκας και ο Προϊστάμενος της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Νικόλαος Γυφτάκης.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr