background img
banner
banner

Στο νοσοκομείο ο νυν, σε κατ’ οίκον καραντίνα ο πρώην…

ΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ – ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΗ «ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ» ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ Η ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ

Την ώρα που η παγκόσμια κοινότητα δοκιμάζεται σκληρά από την πανδημία του covid-19, η Εκκλησία με υπευθυνότητα και σύνεση καλείται να στηρίξει τους πιστούς που είτε νοσούν είτε φοβούνται πως ο κορωνοϊός θα τους χτυπήσει την πόρτα… Παράδειγμα προς μίμηση αποτελεί η στάση του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου ο οποίος, από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε θετικός στον ιό, ενημέρωσε τους συνεργάτες του και τους ανθρώπους του περιβάλλοντός του, τέθηκε σε καραντίνα, επισκέφθηκε το νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους και δεν παύει να προσεύχεται για τους ιερείς και το ποίμνιό του…

Αντιθέτως, ο Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, βλέποντας τα πράγματα από μία άλλη οπτική, ενώ διαγνώσθηκε με covid-19 και παρότι το Σάββατο το πρωί επισκέφθηκε μαζί με τον κ. Ιερώνυμο το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, υπέγραψε υπεύθυνη δήλωση και έφυγε ιδία βουλήσει από το νοσοκομείο αρνούμενος να δεχθεί τις υποδείξεις των ιατρών να νοσηλευτεί, παρά το γεγονός ότι διέπει το 82 έτος της ηλικίας του και η κατάστασή του παρουσιάζει μία επικινδυνότητα.

Το γεγονός μάλιστα έχει πάρει διαστάσεις πανελλαδικά, δεδομένου ότι ο Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας είχε προκαλέσει αντιδράσεις με τις δηλώσεις του αλλά και το βιβλίο του περί κορωνοϊού, δηλώνοντας πως δεν μπορεί να μεταδοθεί μέσα στην εκκλησία ούτε διά μέσου της Θείας Κοινωνίας.

Σχετικά με την άρνηση του Μητροπολίτη κ. Αμβροσίου να νοσηλευτεί, έχουν ενημερωθεί ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας αλλά και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.
Ο ίδιος ωστόσο παραμένει σε καραντίνα στο σπίτι του και δεν επιθυμεί να μιλήσει για την κατάσταση της υγείας του.

Γεμίζει ελπίδα η στάση του Μητροπολίτη Ιερώνυμου

Να σημειωθεί πως ο κ. Ιερώνυμος εξακολουθεί να νοσηλεύεται. Όταν προσήλθε στο νοσοκομείο έφερε ήδη συμπτώματα ελαφριάς μορφής και ο πυρετός του είχε υποχωρήσει ωστόσο οι γιατροί του συνέστησαν προληπτική νοσηλεία για τρεις ημέρες, πράγμα που σημαίνει ότι σήμερα ή αύριο θα πάρει εξιτήριο. Ο τοπικός Ποιμενάρχης είχε λειτουργήσει αμέσως μόλις ένοιωσε συμπτώματα πριν από μία εβδομάδα, υποβαλλόμενος κατευθείαν σε τεστ.

Μετά τη γνωστοποίηση του αποτελέσματος ενημέρωσε τους συνεργάτες του και όσοι έρχονταν σε επαφή μαζί του υπεβλήθησαν επίσης σε τεστ, με λίγους από αυτούς να βγαίνουν θετικοί και οι περισσότεροι να μην φέρουν καν συμπτώματα. Αμέσως παρέμεινε εντός της οικίας του μέχρι να απευθυνθεί το Σάββατο στο πλησιέστερο νοσοκομείο αναφοράς.
Επίσης, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι από την αρχή φρόντιζε να λαμβάνει όλα τα μέτρα ασφαλείας τόσο στους ναούς όσο και στα γραφεία και τις υπηρεσίες της Ιεράς Μητρόπολης ζητώντας τη χρήση μάσκας και τήρησης των προβλεπόμενων αποστάσεων.

Το γεγονός ότι οι δύο Μητροπολίτες νυν και πρώην νοσούν από κορωνοϊό συζητήθηκε έντονα τα τελευταία εικοσιτετράωρα στην τοπική κοινωνία και όχι μόνο, ενώ από πολλούς ταυτίστηκε με την επιστροφή της Εικόνας της Παναγίας Τρυπητής από τον Πειραιά.

Όμως, ήταν σύμφωνα με πληροφορίες του protionline.gr, ένας εκ των ιερέων της Μητρόπολης Πειραιά που συνόδευε την Εικόνα κατά την επιστροφή της στο Αίγιο και συμμετείχε στη λατρευτική εκδήλωση στη Φανερωμένη, θετικός στον κορωνοϊό, χωρίς να είναι βέβαιο ότι αυτός κόλλησε τους δύο Μητροπολίτες.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ · ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr