background img
banner
banner

Η… εξομολόγηση στo protionline.gr, του π. Αθανάσιου Λιακόπουλου που βρέθηκε θετικός στον covid

Ανάμεσα στους ιερείς της τοπικής Μητροπόλεως που είναι θετικοί στον covid, είναι και ο προϊστάμενος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Φανερωμένης Αιγίου πατήρ Αθανάσιος Λιακόπουλος, ο οποίος επίσης συνόδευε την Εικόνα της Παναγίας στον Πειραιά, διαβεβαιώνοντας ωστόσο πως όταν επέστρεψε υπεβλήθη προληπτικά σε τεστ και το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό. Όταν όμως παρουσίασε κάποια συμπτώματα μετά από λίγα εικοσιτετράωρα και υπεβλήθη εκ νέου σε τεστ, βγήκε θετικός. ΄΄Αυτομάτως, αποδεικνύεται πως δεν ευσταθεί η άποψη ότι υπήρξε μεταδοτικότητα από τη μεταφορά της Ιεράς Εικόνας. Κανείς δεν γνωρίζει πώς μας μεταδόθηκε ο ιός. Είναι τόσο μεγάλη η διάδοσή του που μπορεί να τον φέρουν πολλοί συνάνθρωποί μας και να μην το γνωρίζουν. Τηρούσαμε όλα τα μέτρα ασφαλείας με εντολή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας. Όμως ο ιός αυτός είναι ύπουλος. Μπορεί να ήταν παντού. Γι’ αυτό πρέπει όλοι μας να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Προσωπικά, όταν μου γνωστοποιήθηκε πως έχω τον ιό, απομονώθηκα μακριά από την οικογένειά μου και ζήτησα από τους οικείους και συνεργάτες του να κάνουν το τεστ. Ευτυχώς, βγήκαν όλοι αρνητικοί. Ο ιερέας θα λάβει τα μέτρα ασφαλείας αλλά θα λειτουργήσει, θα έρθει σε επαφή με τον κόσμο κι έξω από τον ναό, έστω και εξ αποστάσεως, διότι τον χρειάζεται αυτή τη δύσκολη ώρα. Τη στιγμή όμως που θα νοσήσει πρέπει με υπευθυνότητα να απομονωθεί για να φροντίσει να προφυλάξει τους γύρω του. Θα πρέπει να πράξει ό,τι του λέγουν οι επιστήμονες΄΄, αναφέρει στo protionline.gr ο π. Αθανάσιος, εκφράζοντας και την προσωπική του γνώμη για τη στάση του Γέροντα Μητροπολίτη κ. Αμβροσίου: ΄΄Τον αγαπάμε, θέλουμε τις νουθεσίες Του, σεβόμαστε τις αποφάσεις Του, όμως ακριβώς επειδή τον χρειαζόμαστε δίπλα μας να μας καθοδηγεί με την πίστη, την πείρα και την πνευματικότητά Του, πιστεύω πως θα έπρεπε να ακούσει τις υποδείξεις των ιατρών. Είδαμε τον Μητροπολίτη Λαγκαδά μόλις 62 ετών να χάνει τη ζωή του από τον ιό. Έχουμε δει τόσους συνανθρώπους μας. Οφείλουμε να δείχνουμε σύνεση και με πολλή πίστη να προσευχόμαστε στον Θεό και την Παναγία Τρυπητή προστάτιδα του Αιγίου, να βγάλει όλη την κοινωνία από αυτή τη σκληρή δοκιμασία. Να θεραπεύσει τους νοσούντες και να φωτίσει τους επιστήμονες να λειτουργούν προς όφελος όλης της ανθρωπότητας ενάντια στον φονικό ιό΄΄.

Μεταφέρει τις ευχαριστίες του Μητροπολίτου

Ερωτηθείς με την ιδιότητα του εκπροσώπου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως, αναφορικά με την πορεία της υγείας του Μητροπολίτου κ. Ιερωνύμου, ο π. Αθανάσιος Λιακόπουλος έκανε γνωστό πως ΄΄η κατάστασή του εξελίσσεται ομαλά, δεν φέρει σοβαρά συμπτώματα, ούτε πυρετό πλέον, δεν νιώθει αδύναμος, ωστόσο οι γιατροί του συνέστησαν να κάνει ενδοφλέβια ένεση ώστε να ενισχύσει τον οργανισμό του΄΄. Σημείωσε ακόμη πως στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως έχει γίνει η απαραίτητη απολύμανση που συνιστάται.

Μάλιστα, μετέφερε τα λόγια του κ. Ιερωνύμου στo protionline.gr και το μήνυμά του προς το ποίμνιό του: ΄΄Ο Σεβασμιώτατος συνιστά στους πιστούς ψυχραιμία, τους ζητά να προσεύχονται, να λαμβάνουν τα μέτρα προστασίας και να ακολουθούν τις υποδείξεις των ιατρών. Και ο ίδιος προσεύχεται στην Παναγία να μας οπλίσει με υπομονή και να μας απαλλάξει από τον ιό. Εκφράζει δε θερμές ευχαριστίες προς τους ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεώς μας για το έμπρακτο ενδιαφέρον τους, τους αδελφούς Αρχιερείς, τους δημάρχους Αιγιαλείας και Καλαβρύτων κ. Καλογερόπουλο και Παπαδόπουλο αντίστοιχα για τις ευχές του για ανάρρωση, τους ιατρούς που καταβάλλουν προσπάθειες ώστε να θεραπεύσουν τον κόσμο, τα Σώματα Ασφαλείας, τα Μέσα Ενημέρωσης για τη στήριξή τους τη δύσκολη αυτή ώρα και τέλος τους ανθρώπους όλων των ηλικιών από την Αιγιάλεια και τα Καλάβρυτα από τους οποίους καθημερινά λαμβάνει δεκάδες μηνύματα αγάπης. Εύχεται δε να είναι σε θέση να επιστρέψει με ασφάλεια κοντά τους το ταχύτερο δυνατόν΄΄.

Καταλήγοντας, ο πατήρ Αθανάσιος, επισημαίνει: ΄΄Η ευσυνείδητη αυτή στάση αυτή του Δεσπότη μας στο σοβαρό αυτό θέμα, αποτελεί για όλους μας παράδειγμα προς μίμηση, λειτουργώντας υπεύθυνα και ανιδιοτελώς για όλους μας σαν Επίσκοπος και σαν Πατέρας συνάμα΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ · ΠΡΟΣΩΠΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr