background img
banner
banner

EINA: Δεν αποτελεί κλίνη ΜΕΘ ένα μόνιτορ και ένας αναπνευστήρας

«Είναι προφανές ότι η υγειονομική κρίση, έχει ήδη μετατραπεί σε κρίση έλλειψης κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας. Η χώρα μας, παρά την δημιουργική λογιστική της κυβέρνησης, παραμένει στις τελευταίες θέσεις της Ε.Ε σε αντιστοιχία κλινών ΜΕΘ ανά 100.000 κατοίκους. Ο πολύτιμος χρόνος που είχε στη διάθεσή της, σπαταλήθηκε ανεύθυνα, δεν αξιοποιήθηκε – μεταξύ άλλων – ούτε για την ενίσχυση και αύξηση των Μ.Ε.Θ, με αποτέλεσμα σπασμωδικές κινήσεις πανικού της τελευταίας στιγμής.», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας.

Και συνεχίζει: «Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός ότι την Πέμπτη 12/11 και ενώ οι ΜΕΘ Covid στα δύο νοσοκομεία της Πάτρας, αγγίζουν την 100% πληρότητα (6 στις 6 κλίνες ΜΕΘ Covid ΠΓΝΠ κατειλημμένες, 3 στις 6 στον ΓΝΠ Άγιος Ανδρέας) ,δόθηκε προφορική εντολή από την Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ να ανοίξουν και να λειτουργήσουν εντός ωρών, ως κλίνες ΜΕΘ-Covid και να διατεθούν στο ΕΚΑΒ-ΕΚΕΠΥ για τη διακομιδή ασθενών από άλλες περιοχές, οι 8 νέες κλίνες της ανακαινισμένης παλιάς ΜΑΦ του ΠΓΝΠ, που βρίσκονται ακόμα υπό κατασκευή.»

Υπενθυμίζει δε ότι οι κοινές κλίνες ΜΕΘ στο ΠΓΝΠ και το ΓΝΠατρών είναι 10 και 7 αντίστοιχα, εκ των οποίων ελάχιστες ελεύθερες. Και στα δύο νοσοκομεία, υπάρχουν ασθενείς χωρίς covid, διασωληνωμένοι νοσηλευόμενοι σε κοινούς θαλάμους νοσηλείας, εν αναμονή εύρεσης κλίνης σε άλλο νοσοκομείο…


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr