background img
banner
banner

Καθαρά από κορωνοϊό τα λύματα του Αιγίου

ΜΗ ΑΝΙΧΝΕΥΣΙΜΟ ΦΟΡΤΙΟ ΕΔΕΙΞΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΕΙΓΜΑ

Όταν ο αείμνηστος δήμαρχος Αιγίου, Αλέκος Μέγαρης, υλοποιούσε το έργο του, τον Βιολογικό Καθαρισμό το 1992, κανείς δεν περίμενε ότι τα λύματα των Αιγιωτών θα αποτελούσαν βάση δεδομένων για την ανίχνευση του ιού που σαρώνει σήμερα την ανθρωπότητα.

Η ΔΕΥΑ Αιγιαλείας, το τελευταίο διάστημα αποστέλλει τακτικότερα δείγματα για εργαστηριακό έλεγχο, με αφορμή την πανδημία με τα δύο τελευταία να παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Έτσι το πρώτο δείγμα προ διμήνου από τα λύματα του Αιγίου, έδειξε μηδενικό φορτίο, όμως το δεύτερο προ 20ημέρου έδειξε μικροβιακό φορτίο που με μαθηματικούς υπολογισμούς αναλογούσε σε 400 ενεργά κρούσματα στην πόλη. Επειδή λοιπόν στην ΔΕΥΑ ήθελαν να είναι σίγουροι, την περασμένη Πέμπτη έστειλαν για ανάλυση και νέο δείγμα λυμάτων, από τον αστικό ιστό, προκειμένου να διασταυρωθεί με το προηγούμενο.

Σήμερα το πρωί, έφτασαν στη ΔΕΥΑ τα αποτελέσματα του νέου δείγματος και τα νέα είναι καλά. Δεν υπάρχει στα λύματα του Αιγίου, ανιχνεύσιμο φορτίο κορωνοϊού με ότι αυτό συνεπάγεται για τη διασπορά του ιού στην πόλη.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr