background img
banner
banner

Έξτρα κίνητρα και εκπαίδευση

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΑΡΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ  – ΒΕΛΤΙΩΝΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΟΥ Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ

Από τον περασμένο Ιούλιο που διοργανώθηκε ανοιχτό τουρνουά στο γήπεδο της Τέμενης, ξεκίνησε και η συνεργασία του Αστέρα με την Σχολή Ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού.
Μια συνεργασία που καλά κρατεί, με δράσεις στα γήπεδα, με ενημερώσεις ακόμα και διαδικτυακές, με ραντεβού για τουρνουά στα γήπεδα της Ελλάδας.

Ενημερωτικό διάλογο είχε το protionline.gr με τον διοικητικά υπεύθυνο Νίκο Παπαδόπουλο, καθώς και με τον συνεργάτη του Παναθηναϊκού και υπεύθυνο σχολής του Αστέρα, Γιώργο Ρότσκα.
Μια συνεργασία που κρύβει προοπτικές για τις οποίες τονίζουν: «Στόχος του Αστέρα ήταν να μπορέσουμε να κάνουμε μια συνεργασία με μεγάλη ΠΑΕ της Ελλάδας με σκοπό να δώσουμε στους αθλητές της ομάδας μας την δυνατότητα να συλλέξουν εμπειρίες, τεχνογνωσία και γιατί όχι στο μέλλον ίσως μια κλήση για δοκιμή σε αυτήν. Συζητήσαμε με αρκετές ομάδες για συνεργασία ο Παναθηναϊκός όμως ήταν αυτός που μας κέρδισε καθώς το πλάνο δράσεων με τις συνέχεις επισκέψεις και αξιολογήσεις στις εγκαταστάσεις μας, οι δράσεις με τη δημιουργία μεικτών ομάδων που μάλιστα θα είχε και έδρα το γήπεδο Τέμενης για αυτή της Δυτικής Ελλάδος αλλά και γενικά τα οφέλη που προσφέρει στα παιδιά όπως επισκέψεις στις εγκαταστάσεις της Παιανίας και στο Κορωπί, την παρακολούθηση αγώνων αλλά και γενικά την υποστήριξη σε οργανωτικό και προπονητικό τομέα. Αν έπρεπε να συνοψίσω σε δυο λόγια όλα αυτά θα έλεγα πως η συνεργασία αυτή μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε μια πόρτα ορθάνοιχτη σε μια ομάδα η οποία βασίζεται σε νεαρά παιδιά και συνεπώς είναι στο χέρι των παιδιών να περάσουν σε αυτήν όσοι αξίζουν».

Πολλά τα κίνητρα στους νεαρούς αθλητές

Κάθε δράση της διοίκησης κρύβει και τα δικά της κίνητρα, έτσι στην συνεργασία με τον Παναθηναϊκό πολλά είναι τα ερεθίσματα, όπως μας αποκαλύπτουν οι υπεύθυνοι της ακαδημίας Αστέρα:
«Από την πρώτη στιγμή μόλις ανακοινώσαμε τη συνεργασία σε γονείς και παιδιά ο ενθουσιασμός τους δεν περιγράφεται. Θεωρώ πως είναι ένα τεράστιο κίνητρο γι’ αυτά μόνο και μόνο που ακούνε το όνομα Παναθηναϊκός ασχέτως της ομάδας που υποστηρίζουν τους δίνει τεράστια θέληση και όρεξη να συμμετέχουν στις προπονήσεις και σε όλες τις δράσεις.

Μπορεί η περίοδος που διανύουμε να είναι πολύ δύσκολη για όλους μας όμως απ’ ότι φαίνεται η συνεργασία αυτή είναι ένας λόγος παραπάνω για τα παιδιά να περιμένουν με μεγαλύτερη ανυπομονησία να έρθει η στιγμή που θα ξαναμπούμε στα γήπεδα. Για τους μικρότερους σε ηλικία αθλητές είναι αρκετό το να παίζουν να αποκτούν νέες εμπειρίες, να βλέπουν νέα πράγματα και να γνωρίζουν νέους φίλους εκτός της περιοχής τους. Για τους μεγαλύτερους και πιο συνειδητοποιημένος αθλητές μας που έχουν σαν στόχο να παίξουν ποδόσφαιρο τους δίνει μεγάλη αυτοπεποίθηση και όρεξη για δουλειά καθώς θα έχουν δίπλα τους τον Παναθηναϊκό και αυτό αναγνωρίζεται από όλους, ασχέτως της ομάδας που υποστηρίζει ο καθένας.»

Έξτρα εκπαίδευση γνώσεων και εμπειριών

Μια τέτοια συνεργασία προϋποθέτει, μελετημένη και συνάμα επιστημονική εκπαίδευση για τους «διψασμένους» για μπάλα και μάθηση νεαρούς αθλητές γι αυτό: «Σημαντικός παράγοντας είναι και η εκπαίδευση και οι γνώσεις που μας προσφέρουν απλόχερα οι προπονητές και οι συνεργάτες του Παναθηναϊκού. Μέσω μιας ειδικής πλατφόρμας που μπαίνουν οι προπονητές μπορούν να δουν και να συζητήσουν πάνω σε προπονητικές μονάδες που ανεβαίνουν σε τακτά χρονικά διαστήματα από την ΠΑΕ ώστε να υπάρχει ένας κοινώς τρόπος λειτουργείας σε όλο το δίκτυο. Πρωταρχικός στόχος είναι πάντα το ΠΑΙΔΙ καθώς πρέπει να είναι καταλληλά προετοιμασμένο και να γνωρίζει τον τρόπο λειτουργίας της Ακαδημίας της ΠΑΕ ώστε σε ενδεχομένη κλήση του εκεί να είναι όσο το δυνατόν καλύτερος και να αισθάνεται ότι βρίσκεται σε ένα οικείο περιβάλλον. Η εκπαίδευση δεν σταματά μόνο σε θέματα προπονητικής καθώς δίνονται συμβουλές διατροφής, ψυχολογίας αλλά και κώδικες συμπεριφοράς για παιδιά , γονείς και προπονητές. Η εκπαίδευση λοιπόν είναι το παν για να μπορέσει να λειτουργήσει σωστά αυτή η συνεργασία και να βγούμε όλοι κερδισμένοι, μα πάνω απ’ όλα τα ΠΑΙΔΙΑ.»

Θετικές οι αντιδράσεις των γονέων για την «Παναθηναϊκή» συνεργασία

Οι νεαρές ηλικίες των αθλητών, υποχρεώνουν τους γονείς σε επαγρύπνηση και στενή παρακολούθηση στα δρώμενα της συνεργασίας με τον σύλλογο. Οι πρώτες αντιδράσεις μόνο θετικές ήταν για την συνεργασία με τον Παναθηναϊκό. «Οι γονείς είναι και αυτή τεράστιο κεφάλαιο στο να μπορέσει ένας νεαρός αθλητής να επιτύχει. Η σωστή καθοδήγηση που πρέπει να δίνουν στο παιδί τους, αλλά και οι τεράστιες θυσίες, οικονομικές και σε χρόνο που διαθέτουν, είναι αυτές που βοηθάνε και στηρίζουν το παιδί. Με την ανακοίνωση της συνεργασίας επικράτησε ενθουσιασμός χωρίς να παραβλέπουμε το γεγονός της καχυποψίας γι’ αυτή την συνεργασία και τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει στα παιδιά τους. Έπειτα από συζητήσεις και ενημέρωση από τους υπευθύνους του δικτύου προς τους γονείς πιστεύω πως η καχυποψία έχει φύγει καθώς θέλουμε να καταλάβουν όλοι, ότι αυτή η συνεργασία έχει κύριο στόχο το να μπορέσουμε να δώσουμε εμπειρίες και σωστή αγωνιστική και εξωαγωνιστική εκπαίδευση στους αθλητές μας. Έπειτα αν μέσα από σωστή και σκληρή δουλειά προκύψει κάποιο ενδιαφέρον από τον παναθηναϊκό, ο οποίος θα είναι συνεχώς διπλά μας και θα μας επιτηρεί, για κάποιον αθλητή μας, με τεράστια χαρά θα το δεχτούμε».

Δίνει μελλοντικές προεκτάσεις στην ακαδημία αυτή η συνεργασία

Κερδίζει έδαφος με προοπτική στα μελλοντικά πλάνα η Ακαδημία του Αστέρα όπως τονίζουν σχετικά με τη συνεργασία.
«Σαν Αστέρας εδώ και 3 χρονιά γίνεται μια τεράστια προσπάθεια ξεκινώντας την ακαδημία ουσιαστικά από το μηδέν θέλοντας να χτίσουμε επάνω σε σωστές βάσεις. Η δουλειά που γίνεται βλέπουμε πως δεν περνά απαρατήρητη από γονείς και παιδιά καθώς κάθε χρόνο ο αριθμός των παιδιών στην ομάδα αυξάνεται και αυτό μας δίνει τεράστια δύναμη και ώθηση να συνεχίσουμε. Η συνεργασία αυτή πιστεύουμε ότι ανεβάζει ακόμα πιο ψηλά το πήχη για τον Αστέρα και είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε σκληρά για να την κάνουμε να επιτύχει. Κυρίως στόχος είναι η σωστή διαπαιδαγώγηση των παιδιών ώστε να γίνουν πρώτα σωστοί άνθρωποι στη κοινωνία και στη συνέχεια καλοί αθλητές. Εννοείται πως θέλουμε παιδιά της ομάδας μας να παίξουν όσο το δυνατόν στο υψηλότερο επίπεδο όμως δεν αποτελεί αυτοσκοπός κάνοντας στην άκρη παιδιά χαμηλότερης δυναμικής. δεν διαχωρίζουμε κανέναν και δεν θα στερήσουμε από κανένα παιδί την χαρά από το να κάνει αυτό που αγαπάει μαζί με τους φίλους του και δεν είναι άλλο από το ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ».

Δράσεις και πριν τις γιορτές

«Οι τελευταίες δράσεις της ομάδας μας πριν τις γιορτές ήταν το Σαββατοκύριακο 19-20/12. Ξεκινώντας από το Σάββατο όπου τα παιδιά συμμετείχαν σε παιχνίδι ερωτήσεων γύρω από την Α΄ ομάδα του Παναθηναϊκού κερδίζοντας όλα τα παιδιά αναμνηστικά δώρα. Η συνέχεια έγινε την Κυριακή 20/12 όπου ο Εργοφυσιολόγος / διατροφολόγος της ΠΑΕ κος Παπαδημητρίου και ο Ψυχολόγος της ΠΑΕ κος Κασταμονίτης συζήτησαν με γονείς καίρια θέματα διατροφής και ψυχολογίας. Τέλος τη Δευτέρα θα γίνει μια συνάντηση ώστε να δοθούν ευχές και να γίνει ενημέρωση για τις δράσεις που θα ακολουθήσουν από το νέο έτος.»

Βελτίωση στις αθλητικές εγκαταστάσεις

Η Διοίκηση του Αστέρα, στην προσπάθεια που ξεκίνησε την τελευταία τριετία, κατάφερε σε πολύ μικρό διάστημα, να οργανώσει τις εγκαταστάσεις της Τέμενης, που απέκτησαν καινούργια αποδυτήρια και καινούργια φώτα εδώ και δέκα ημέρες, ώστε το γήπεδο 7χ7 να είναι εύχρηστο όλες τις ώρες της ημέρας, ενώ δίπλα υπάρχει και το μεγάλο γήπεδο με χόρτο. Έτσι οι συνθήκες είναι ευνοϊκές για τους νεαρούς αθλητές της ακαδημίας που μεγαλώνουν και αλλάζουν αγωνιστικό επίπεδο.

Όμως, η Διοίκηση φρόντισε να δώσει και μεγάλη σημασία στο ανθρώπινο δυναμικό που στελεχώνει τις ακαδημίες. Αυτό αποτελείται από τους Γιώργο Ρότσκα απόφοιτο ΤΕ.Φ.Α.Α. , υπεύθυνο της σχολής Παναθηναϊκού — Αστέρα, καθώς και τους Αντώνη Μπάλα και Άρη Πατσόπουλο και οι τρεις κάτοχοι διπλώματος ΟΥΕΦΑ.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr