background img
banner
banner

Έπιασαν δουλειά οι δικηγόροι

Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΦΕΡΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΡΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΣΤΑ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ – Η ΑΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ «ΠΟΛΩΣΕ» ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟ ΚΛΙΜΑ

Η άρνηση της δημοτικής αρχής, να κάνει δεκτά τα αιτήματα της αντιπολίτευσης για διπλή συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου, με θέματα την επιστροφή της άρδευσης από τη ΔΕΥΑ στον δήμο και την ακύρωση της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής για τη μεταφορά των απορριμμάτων, έδωσε δουλειά στους δικηγόρους της κάθε πλευράς, προκειμένου να ξεκαθαρίσουν το τοπίο σχετικά με τις αρμοδιότητες κάθε οργάνου του δήμου Αιγιαλείας.

Την Παρασκευή οι νομικοί σύμβουλοι του δήμου απεφάνθησαν, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Δ.Σ. Γιώργος Ντίνος, πως το θέμα της άρδευσης έχει συζητηθεί και δεν υπάρχει λόγος να επανέλθει, και για τις αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής όπως αυτή με την δέσμευση ποσού 4.770.000€ για την μεταφορά 50.000 τόνων απορριμμάτων για τρία χρόνια, δεν έχει αρμοδιότητα.

Μάλιστα σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος σχολίασε ως επιπόλαιους τους ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης και πως η Δημοτική Αρχή επιφυλάσσεται κάθε νόμιμου δικαιώματος.
Η αντιπολίτευση στη δική της ανακοίνωση μίλησε για θεσμική εκτροπή με αποκορύφωμα την απαξίωση του 70% του Δημοτικού Συμβουλίου, προαναγγέλλονται ότι θα εξαντλήσει κάθε νόμιμο μέσο προκειμένου να σταματήσει την «καταστροφική πολιτική» της Δημοτικής Αρχής.

Η αντιπολίτευση των 20 συμβούλων των τριών παρατάξεων, έστειλε κοινή επιστολή στον Γιώργο Ντίνο ο οποίος απάντησε, και από σήμερα στο «παιχνίδι» βάζει γνωστό δικηγόρο του Αιγίου, έμπειρο στα δημοτικά, προκειμένου να αποσαφηνίσει στις διατάξεις του νόμου, που αφορούν την σύγκληση συμβουλίου, μετά από αίτημα του 1/3 τουλάχιστον των μελών του δημοτικού συμβουλίου.

Η δημοτική αρχή ανακοίνωσε δημοτικό συμβούλιο για σήμερα το απόγευμα με έξι θέματα στην ημερήσια διάταξη, βεβαίως χωρίς άρδευση και σκουπίδια, αποδεικνύοντας ότι δεν πτοείται παρά τη μειοψηφία που διαθέτει στο συμβούλιο.

Η κατάσταση «μυρίζει μπαρούτι», έτσι σύμφωνα με πληροφορίες του protionline.gr, οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης όχι μόνο θα παραστούν στην αποψινή συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης, αλλά με την πλειοψηφία που διαθέτουν θα ζητήσουν από τον πρόεδρο να συζητηθούν προ ημερησίας τόσο η επιστροφή της άρδευσης, όσο και η ακύρωση της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής.

Η αντιπαράθεση αναμένεται να «χτυπήσει» κόκκινο για άλλη μία φορά και είναι ολοφάνερο πως οι δύο πλευρές έχουν ανοίξει μέτωπο με «φόντο» τον τρόπο διοίκησης στο δήμο, πρωτοφανή για τα χρονικά του Αιγίου και της Αιγιάλειας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr