background img
banner
banner

Αγρότες της περιοχής θέλουν να επανασφαλιστούν στον ΟΓΑ και δεν τους επιτρέπεται…

ΤΟ… ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Οι υπερβολικά αργοί, ίσως λόγω covid, ρυθμοί που λειτουργεί ο κρατικός φορέας και δη ο Εθνικός Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης, έχουν προκαλέσει προβλήματα σε αγρότες και εργαζόμενους της Αιγιάλειας, παρατηρώντας μία δυσλειτουργία που αποβαίνει εις βάρος τους. Ακόμη και η πρόθεσή τους να καταβάλλουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές δεν… εισακούεται σε κάποιες περιπτώσεις, με αποτέλεσμα να φαίνονται εντός συστήματος αλλά εκτός ασφάλισης…

Τη δική της αγωνία αλλά και αγανάκτηση για τον τρόπο που λειτουργεί ο φορέας, μετέφερε στο protionline.gr η αγρότισσα Ευγενία Παναγοπούλου που επιθυμεί να ανοίξει η πλατφόρμα να καταβάλει τις ασφαλιστικές εισφορές της ώστε να συνεχίσει να είναι ασφαλισμένη στον ΟΓΑ και δεν μπορεί! Όπως εξήγησε, ήταν ασφαλισμένη στον ΟΓΑ από το 1988 απασχολούμενη σε αγροτικές εργασίες. Το 2019 σταμάτησε να είναι ασφαλισμένη στον ΟΓΑ καθώς εργάστηκε σε συσκευαστήριο της περιοχής όπου την ασφάλισαν στο ΙΚΑ για ένα μήνα.

Στη συνέχεια απευθύνθηκε και πάλι στον ΟΓΑ ώστε να επανασφαλιστεί ωστόσο το αίτημά της ακόμη δεν έχει γίνει δεκτό. Μάλιστα, έκανε γνωστό ότι απευθύνθηκε στον ανταποκριτή ΟΓΑ του δήμου απ’ όπου παραπέμφθηκε στον υπεύθυνο του ΕΦΚΑ στο ΙΚΑ Αιγίου. Εκεί, προς έκπληξή της, της είπαν πως φαίνεται να είναι κανονικά ασφαλισμένη στον ΟΓΑ, παρότι η ίδια έχει να καταβάλει εισφορές από όταν είχε πληρώσει για το έτος 2018.

Στο… περίμενε εδώ και έναν χρόνο

΄΄Εδώ και ένα χρόνο έχω ζητήσει να πληρώνω ξανά στον ΟΓΑ διότι θέλω να είμαι ασφαλισμένη αλλά και να συμπληρώσω τα χρόνια για τη συνταξιοδότησή μου, και δεν με αφήνουν.
Υπάρχει μία ασυνεννοησία και μία ολιγωρία σε όλα. Απευθύνθηκα και στα κεντρικά του Φορέα και του Οργανισμού στην Αθήνα εκεί όπου είπαν πως δεν έχουν προσωπικό να ασχοληθεί λόγω των αδειών ένεκα του covid. Είναι εξωφρενικό, ένα χρόνο τώρα να προσπαθώ να βρω τρόπο να πληρώσω και να μην με αφήνουν σε ένα κράτος που όλοι γνωρίζουν το πρόβλημα που έχουν τα ασφαλιστικά ταμεία΄΄, αναφέρει η ίδια.

Παράλληλα, επισημαίνει το γεγονός πως μόλις ανοίξει η πλατφόρμα θα χρειαστεί να πληρώσει για όλο τον χρόνο ενδεχομένως και τότε είναι αμφίβολο αν θα έχει τόσα χρήματα. Κι όλα αυτά ενώ οι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ δικαιούνται και από τον νόμο να κάνουν 150 μεροκάματα ετησίως. ΄΄Πλήρωνα 121 ευρώ τον μήνα και θέλω να ξέρω τι πρέπει να καταβάλλω και πότε. Όμως δεν υπάρχει ένας υπάλληλος υπεύθυνος να μου δώσει μία απάντηση. Φέτος οι ελιές δεν έχουν καρπό. Θα έχω να καταβάλω τα χρήματα; Είμαι 58 ετών και κοντεύω να βγω στη σύνταξη όμως το σύστημα με «πετά» έξω΄΄, πρόσθεσε ακόμη η αγανακτισμένη γυναίκα, η οποία, υπό κανονικές συνθήκες σε τέσσερα χρόνια και έχοντας συμπληρώσει 40 χρόνια θα μπορεί να συνταξιοδοτηθεί.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ανάλογο πρόβλημα αντιμετωπίζουν κι άλλοι κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι διέκοψαν την ασφάλιση στον ΟΓΑ για να εργαστούν ως συμβασιούχοι στον δήμο Αιγιαλείας και πλέον επιθυμούν να επανασφαλιστούν όμως δεν γίνονται δεκτοί από το σύστημα…


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr