background img
banner
banner

«ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΑΥΡΙΟ» – ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΟΥΤΟΣ: «‘‘Ανεξεταστέα’’ η δημοτική αρχή για τη συγχώνευση των σχολείων Αιγείρας – Ακράτας»

Στο ζήτημα των εντυπώσεων που δημιουργήθηκαν στο θέμα της αναστολής ισχύος της απόφασης περί συγχώνευσης των σχολείων Ακράτας και Αιγείρας, αναφέρεται σε ανακοίνωσή της η παράταξη «Αιγιάλεια Αύριο» του Χρήστου Γούτου, δεδομένου ότι είχε εκδοθεί ΦΕΚ ακύρωσης της απόφασης του 2011 από τον περασμένο Ιούνιο, άρα δεν συνέτρεχε λόγος απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Όπως τονίζει, ΄΄τις τελευταίες ημέρες, μάταια η δημοτική αρχή επιχείρησε να μας παρουσιάσει ως υπαίτιους της συγχώνευσης των Λυκείων Αιγείρας – Ακράτας, εξαιτίας της καταψήφισης υπηρεσιακής γνωμοδότησης του Δήμου Αιγιάλειας για να μη χάσει το σχολείο της Αιγείρας την αυτονομία που έχει σήμερα.Εξηγήσαμε, από την πρώτη στιγμή ότι η ψήφος μας ήταν μόνο πολιτική. Ωστόσο η στάση εντυπωσιασμού της δημοτικής αρχής – μέσω του αρμοδίου αντιδημάρχου της – προκάλεσε αναστάτωση Διδασκόντων και Γονέων της Αιγείρας και οδήγησε σε άδικο ξέσπασμα κατά της παράταξής μας και κυρίως κατά των τοπικών μας δημοτικών συμβούλων κ.κ. Γιαννούλη, Γιοβά, Τομαρά και Χρυσανθόπουλου, που πάντα αγωνίζονται σθεναρά για τα δίκαια αιτήματα της Ανατολικής Αιγιάλειας΄΄.

Η παράταξη του κ. Γούτου επισημαίνει ακόμη πως η δημοτική αρχή πιάστηκε… αδιάβαστη αφού η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, ήδη από τις 9 Ιουνίου 2020 είχε ακυρώσει την απόφαση του 2011 για συγχώνευση των δύο σχολικών μονάδων. ΄΄Χαιρόμαστε αναμφίβολα για την άγνωστη αυτή εξέλιξη, αλλά λυπούμαστε που αυτή η απόφαση ήταν άγνωστη σ’ αυτούς που έχουν την πλήρη ευθύνη των τοπικών θεμάτων της Εκπαίδευσης. Χαιρόμαστε, γιατί στη νέα ανακοίνωση Διδασκόντων και Γονέων της Αιγείρας, γίνεται κατανοητό ποιοι πραγματικά ευθύνονται για την αναστάτωση στην εκπαιδευτική κοινότητα. Η δημοτική αρχή και ο αντιδήμαρχος Παιδείας τώρα «τραυλίζουν» και δεν βρίσκουν λόγια να δικαιολογήσουν την άγνοια και την ημιμάθειά τους. Για ακόμα μία φορά, σε θέμα ιδιαίτερης σημασίας, για το οποίο έχουν δοθεί αγώνες, η δημοτική αρχή μένει «ανεξεταστέα»!΄΄, τονίζει ακόμη.

Παν. Γιαννούλης: ‘‘Ο κ. Καλογερόπουλος να  ασχοληθεί με την ανέγερση του νέου σχολικού κτιρίου’’

Επίσης, με σχετική ανάρτησή του, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Παναγιώτης Γιαννούλης, επισημαίνει: ΄΄Δεν χρειάζεται να φέρνει στο Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιάλειας ο κ. Δήμαρχος θέματα, όπως η ανάκληση της συγχώνευσης του Λυκείου Αιγείρας, που η Κυβέρνησή μας της Νέας Δημοκρατίας, έχει επιλύσει ‘’πρν από αυτόν και γι αυτόν’’, όπως φαίνεται στο σχετικό ΦΕΚ. Ο αγώνας μας είναι τώρα για την ανέγερση του κτιρίου του Γυμνασίου – Λυκείου στο οικόπεδο που είχε αγοραστεί από τον Δήμο Αιγείρας για τον σκοπό αυτό. Με το έργο αυτό χρειάζεται να ασχοληθεί ο κ. Καλογερόπουλος΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr