background img
banner
banner

Αναμενόμενη με αιχμές εκατέρωθεν

H ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΧΘΕΣΙΝΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΛΛΕΙΨΕΙ ΑΠΑΡΤΙΑΣ

Ελλείψει απαρτίας δεδομένου ότι δεν συμμετείχαν οι δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων «Αιγιάλεια Αύριο» και «Ποιοτική Αιγιάλεια» των κ. Γούτου και Ψυχράμη αντίστοιχα, αναβλήθηκε η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας που είχε συγκαλέσει για χθες βράδυ η δημοτική αρχή. Ωστόσο η συνεδρίαση θα επαναληφθεί την ερχόμενη εβδομάδα, όπως ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του Σώματος Γιώργος Ντίνος, καλώντας τους αντιπολιτευόμενους να… σταματήσουν την απαξίωση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Να σημειωθεί ότι στη συνεδρίαση που επρόκειτο να γίνει διά τηλεδιάσκεψης, πέραν των συμβούλων της παράταξης του δημάρχου, συμμετείχε η παράταξη «ΜΠΡΟΣΤΑ» του Τάκη Παπακωνσταντινόπουλου, η Αγγελική Κουρή από τη Λαϊκή Συσπείρωση, ο Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Στράτος Βαρδάκης. Αντιθέτως, απών ήταν, εκτός των συμβούλων των δύο παρατάξεων και ο ανεξάρτητος σύμβουλος Γιώργος Γκίκας.

Ντίνος: ‘’Σταματήστε την απαξίωση του Συμβουλίου’’

Ο πρόεδρος του Σώματος απηύθυνε έκκληση στους απόντες να συμμετάσχουν στην επόμενη συνεδρίαση που θα συγκληθεί, λέγοντας: ΄΄Διακρίνω μια συστηματική προσπάθεια απαξίωσης της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Αρχικά, με το να πραγματοποιούνται συνεδριάσεις δια ζώσης. Αργότερα, με την αίτηση αγωγής θεμάτων που δεν μπορούν να εισαχθούν προς συζήτηση και την μη ψήφιση βασικών θεμάτων για τον δήμο. Σήμερα έχουμε την απουσία των δύο παρατάξεων «Αιγιάλειας Αύριο» και «Ποιοτική Αιγιάλεια», γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα την αναβολή της συνεδρίασης. Όλα αυτά, αποτελούν μια πολύ σοβαρή θεσμική εκτροπή. Αυτό πλήττει την εικόνα του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά ταυτόχρονα τα συμφέροντα του δήμου και των δημοτών του. Είναι θέματα πολύ ουσιώδη για την λειτουργία του δήμου, για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, για την ανάδειξη της περιοχής και αναβάλλονται χάνοντας προθεσμίες υλοποίησης ή ματαιώνονται για πάντα’’.

Καταλήγοντας και προτού απευθύνει ευχές για τα Χριστούγεννα, ο κ. Ντίνος τόνισε: ΄΄Από την θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, θέλω να καλέσω όλους όσους με τις πράξεις τους, την αδράνειά τους και την ανοχή τους που συμμετέχουν στην κεντρική επιτροπή, να σταματήσουν εδώ. Δεν πάει άλλο. Ο τόπος δεν μπορεί να περιμένει τα πολιτικά «παιγνίδια» κανενός. Δεν μπορεί να περιμένει τις προσωπικές επιδιώξεις κάποιων. Κάνω ύστατη έκκληση σε όλους. Το όπλο της δημοκρατίας είναι το Δημοτικό Συμβούλιο. Σταματήστε την απαξίωσή του. Ελάτε να συζητήσουμε και να δώσουμε όλοι μαζί λύσεις στα προβλήματα του τόπου. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί για κανέναν λόγο΄΄.

Η παράταξη Γούτου εξηγεί γιατί δεν συμμετείχε: ‘’Η Δημοτική Αρχή , έχει βολευτεί με την Οικονομική Επιτροπή, ως το μόνο εργαλείο διοίκησης του Δήμου’’

Με ανακοίνωσή της η παράταξη «Αιγιάλεια Αύριο» του Χρήστου Γούτου, αιτιολόγησε τους λόγους που οι σύμβουλοί της δεν συμμετείχαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Συγκεκριμένα, όπως κάνει γνωστό, η παράταξη σε συνεδρίασή της αποφάσισε: «Να μην προσέλθει στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιάλειας την Δευτέρα 21/12/2020. Η αντιθεσμική συμπεριφορά του Δημάρχου κ. Καλογερόπουλου απέναντι στην πλειοψηφία του Σώματος, καθιστά δυστυχώς επιβεβλημένη αυτή την στάση διαμαρτυρία μας. Η Δημοτική Αρχή έχει παρεκκλίνει του ρόλου της. Αντί για δημοκρατικό διάλογο και πολυφωνία, επί όλων των θεμάτων, στο Δημοτικό Συμβούλιο, το έχει αναγάγει σε ρόλο “κομπάρσου”! Αντιθέτως, έχει βολευτεί με την Οικονομική Επιτροπή, ως το μόνο εργαλείο διοίκησης του Δήμου, επειδή σε αυτή και μόνο διαθέτει (από τον νόμο) την πλειοψηφία, σε αντίθεση με την απωλεσθείσα πλειοψηφία στο κορυφαίο όλων θεσμικό όργανο, το Δημοτικό μας Συμβούλιο. Επιπλέον, η Δημοτική Αρχή έχει ανεπίτρεπτα ποινικοποιήσει την δημοτικοπολιτική ζωή του τόπου, με εξώδικα, μηνύσεις και ωμές απειλές σε όσους εκφράζουν μια διαφορετική άποψη από την δική της. Με την απουσία μας από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θέλουμε να αναδείξουμε τον σοβαρό ρόλο που αυτό πρέπει να έχει, βάζοντας φρένο στον θεσμικό κατήφορο τον οποίο έχει πάρει πλέον η Δημοτική Αρχή. Οι δημότες της Αιγιάλειας μας εξέλεξαν για να είμαστε στο Δημοτικό Συμβούλιο ως η μεγαλύτερη Δημοτική Παράταξη. Ο κ. Καλογερόπουλος δεν μπορεί να τιμωρεί, με την στάση του, τους συνδημότες που μας ψήφισαν. Ας μην φοβάται τις επιλογές των δημοτών και κυρίως να μην φοβάται το ΔΣ και την δημοκρατία! Όσο είναι καιρός ακόμα ας το καταλάβει. Όσο δεν το καταλαβαίνει, αναλαμβάνει και το κόστος της μη ορθής λειτουργίας του Δήμου».

Παπακωνσταντινόπουλος: ‘’Άκρα Του Τάφου Σιωπή!’’

Η παράταξη ΜΠΡΟΣΤΑ ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της δημοτικής αρχής ‘’σπάζοντας’’ τη γραμμή με τις άλλες παρατάξεις που δεν προσήλθαν γιατί ήθελε να δείξει χαρακτήρα.
Μάλιστα καταψήφισε τους ισολογισμούς και προϋπολογισμούς του Μπερούκειου κληροδοτήματος, συνεδρίαση που προηγήθηκε της τακτικής του Συμβουλίου όχι όμως τα γαμήλια βοηθήματα, που χορηγεί κάθε χρόνο το ίδρυμα.

Μετά τη τακτική συνεδρίαση που δεν πραγματοποιήθηκε ελλείψει απαρτίας η παράταξη εξέδωσε σχετική ανακοίνωση – καταγγελία: ‘’Στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο επιβεβαιώθηκε περίτρανα ότι για την εκτροπή και την παραβίαση της δημοκρατικής λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου, υπεύθυνη είναι η δημοτική αρχή και μόνο αυτή .

Δεν δημιουργήθηκε απαρτία λόγω αποχής των 17 δημοτικών συμβουλίων της αντιπολίτευσης ,αντιδρώντας στα πρωτοφανή γεγονότα που έλαβαν χώρα το τελευταίο διάστημα, με εξώδικα ,παραβίαση του νόμου για σύγκλιση δημοτικού συμβουλίου με αίτηση 20 δημοτικών συμβούλων ,μηνύσεις σε πολίτες που άσκησαν κριτική κ.α.

Επί της ουσίας ήμασταν σύμφωνοι με τους άλλους συναδέλφους, αλλά αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε στο δημοτικό συμβούλιο σαν παράταξη θεωρώντας ότι ήταν προτιμότερη η συμμετοχή από την αποχή χωρίς να αποδοκιμάζουμε την δική τους επιλογή.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου με την νοοτροπία του εμείς μπορούμε να λέμε ότι θέλετε και εσείς που έχετε διαφορετική άποψη να σιωπάτε αναφέρθηκε με απαξιωτικά λόγια κατα των συναδέλφων που απείχαν καταλογίζοντας σε αυτούς την ευθύνη για την εκτροπή και δεν επέτρεψε σε μένα και την παράταξή μου να εκθέσουμε τις απόψεις μας κλείνοντάς μας τα μικρόφωνα ανακοινώνοντας την λήξη της συνεδρίασης λόγω έλλειψης απαρτίας.

Καλούμε όλους τους δημοτικούς συμβούλους να είναι παρόντες στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο (22-12-2020 ,8μμ) που γίνεται σε εφαρμογή του νόμου που προβλέπει σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου όποτε το ζητήσει τουλάχιστον το 1/3 του συνολικού αριθμού των μελών του συμβουλίου.

Καλούμε τους δημότες να παρακολουθήσουν την συνεδρίαση και να δείξουν την θέλησή τους να προασπίσουν την δημοκρατική λειτουργία του θεσμού’’.

Απόψε η συνεδρίαση που έχουν συγκαλέσει σύμβουλοι της αντιπολίτευσης

Υπενθυμίζεται ότι για απόψε στις 8.00 έχει προγραμματιστεί η συνεδρίαση που έχουν συγκαλέσει 20 δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης με θέματα προς συζήτηση την επιστροφή της άρδευσης από τη ΔΕΥΑΑ στον δήμο και τη ματαίωση της διαδικασίας ανάθεσης του έργου «Μεταφορά 50.000 τόνων απορριμμάτων Δήμου Αιγιαλείας με Ανοικτή Διαδικασία μέσω ΕΣΗΔΗΣ για τα έτη 2020 – 2023».


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr