background img
banner
banner

Απαισιοδοξία από την παράταση του “lockdown”

«ΟΡΑΤΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ» ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΣΑ ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΑΝΙΗΛ

Η νέα παράταση που δόθηκε από την Κυβέρνηση στην έναρξη του αθλητισμού, έδωσε τροφή στις Ενώσεις και τα σωματείο για ένα νέο σενάριο. Ένα σενάριο που αυτή τη φορά δεν προϋποθέτει προπαρασκευές και καταστάσεις ετοιμότητας για τις επόμενες μέρες ή τον επόμενο μήνα, αλλά για παραίτηση από οποιοδήποτε σχέδιο και πλάνο που είχαν κατά νου για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, που μόνο αγωνιστική δεν είναι.

Το …σχέδιο εξόντωσης του αθλητισμού καλά κρατεί

Με τον κόμπο να έχει φτάσει στο χτένι, οι διοικήσεις αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι η πρώτη παράταση 3-4 εβδομάδων διακοπής των πρωταθλημάτων που είχε δοθεί, ήταν η αρχή του τέλους.
Η επόμενη, η μεθεπόμενη και η …μεθεπόμενη που ακολούθησαν, ήσαν η χαριστική βολή για να παρθούν οι αποφάσεις από τα πληγμένα σωματεία και όσους περιστοιχίζονται σ’ αυτά, ότι μια αγωνιστική χρονιά θα πάει χαμένη, μαζί με τα όνειρα, τους στόχους, τα μπάτζετ, τα χαμένα χρήματα και μεροκάματα.

Δύσκολα να χωρέσουν οι αγωνιστικές

Όσο δεν ανακοινώνεται η επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων, τα χρονικά περιθώρια όλο και στενεύουν,. Τα «κουκιά» στις περισσότερες Ενώσεις δεν βγαίνουν, όπως άλλωστε είχε ενημερώσει και η ΕΠΣ Αχαΐας δια μέσου του Δημήτρη Σαρρή. Ο πρόεδρος Επιτροπής Πρωταθλήματος είχε συγκεκριμένα τονίσει ότι: «Αν, υποθετικά, τα πρωταθλήματα αρχίσουν ξανά, το αργότερο στις αρχές Φεβρουαρίου, τότε θεωρώ ότι υπάρχει η δυνατότητα να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα. Αυτό μπορεί να γίνει με παράταση της ποδοσφαιρικής περιόδου (τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Ιουνίου) και με αρκετές εμβόλιμες Τετάρτες. Θα πρέπει φυσικά να λάβουμε υπόψη μας ότι τα σωματεία θα χρειαστούν ένα εύλογο χρονικό διάστημα για μια νέα προετοιμασία. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να επιτραπεί η επανέναρξη των προπονήσεων μέσα στον Ιανουάριο. Αν πάρουμε τώρα το ακραίο σενάριο για οριστική ματαίωση όλης της περιόδου, τότε το λόγο θα έχει και πάλι η Ομοσπονδία η οποία θα δώσει οδηγίες και ίσως να χρειαστεί να γίνει τροποποίηση στην προκήρυξη».

…Σκούρα βλέπει τα πράγματα και ο πρόεδρος ΕΠΣΑ, Άγγελος Δανιήλ

Περισσότερο απαισιόδοξος από κάθε φορά ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αχαΐας Άγγελος Δανιήλ, εμφανίστηκε, με τη νέα παράταση αφού την βλέπει σαν προάγγελο της διακοπής των πρωταθλημάτων. Κι αυτό γιατί ο απαραίτητος χρόνος προετοιμασίας των σωματείων, θα πάει ακόμα πιο πίσω την επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων, από την ενδεχόμενη ημερομηνία που θα δοθεί από την Κυβέρνηση. Επίσης δεν είναι εύκολο να αγωνίζονται οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές Τετάρτη – Κυριακή για να προλάβουν την ολοκλήρωση των αγωνιστικών προγραμμάτων και η διακοπή είναι πλέον ορατή.

Τι δήλωσε ο Άγγελος Δανιήλ: «Πλέον τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και είναι ορατό το ενδεχόμενο της οριστικής διακοπής των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου. Πώς να υποχρεώσουμε τις ομάδες να παίζουν από τον Μάρτιο Τετάρτη-Κυριακή; Γιατί όπως πάνε τα πράγματα από τον Μάρτιο ή στο τέλος Φεβρουαρίου θεωρητικά θα μπορούν να γίνουν επίσημα παιχνίδια στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Το λέω αυτό γιατί δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα επιτραπούν προπονήσεις στις μικρότερες κατηγορίες τον Ιανουάριο. Αν επιτραπούν αρχές Φεβρουαρίου. Υπάρχει λοιπόν λόγος να βάλουμε τις ομάδες να παίζουν δύο φορές την εβδομάδα; Μιλάμε για ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές και παράγοντες. Είναι πολύ δύσκολο να μπουν σε αυτή τη διαδικασία. Ετσι είναι λογικό να επιλεγεί και η οριστική διακοπή. Θα δούμε, είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα και πρέπει να εξεταστούν όλα τα δεδομένα».


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr