background img
banner
banner

Αριστερά έπαιζε ως ποδοσφαιριστής ο Αλέκος Σπυρόπουλος

ΔΕΞΙΑ… ΘΕΛΕΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΑΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟ

Διαθέτοντας σημαντικά αγωνιστικά προσόντα σαν ποδοσφαιριστής, ο Αλέξης Σπυρόπουλος ξεχώριζε για την άρτια τεχνική του κατάρτιση. Ηταν εξαιρετικός στις εκτελέσεις φάουλ και σε όλα τα στημένα, καθώς επίσης στις μακρινές μεταβιβάσεις με το καλό του αριστερό πόδι.

Είχε συνεργαστεί σαν ποδοσφαιριστής με τις ομάδες: Σελιανίτικα, Παναιγιάλειο, Τέμενη, Αιγιέα / Αρη, Διακοπτό, Δόξα Ελαιώνα, Αίαντα Αβύθου, Ζήρια, Σούρμενα και Μανδραϊκό. Η αγάπη του για το ποδόσφαιρο τον διατήρησε στις επάλξεις, και από την θέση του προπονητή. Μαζί με τον Μάκη Λελούδα αποτελούν σήμερα το τεχνικό τιμ στον Παναιγιάλειο.
Ο γεννημένος το 1970 Αλέξης Σπυρόπουλος μιλάει σήμερα στo protionline.gr για την ποδοσφαιρική και προπονητική του θητεία.

Πιστεύεις ότι αξιοποίησες το ποδοσφαιρικό σου ταλέντο στο ύψος που του άρμοζε;
Σίγουρα είναι ένα από τα ποιο βασικά στοιχεία που επιλέγουν οι ομάδες έναν ποδοσφαιριστή κυρίως για την τεχνική του κατάρτιση. Αυτό όμως δεν αρκεί για να σε φτάσει σε ένα υψηλό επίπεδο, αν αυτά τα στοιχεία που διαθέτεις δεν τα συνδυάσεις με πολύ δουλειά, κόπο και θυσίες. Πράγματα που πιστεύω ότι προσωπικά δεν έκανα, όσο έπαιζα ποδόσφαιρο. Εν αντιθέσει με αυτό που κάνω σήμερα, προσπαθώντας να πείσω τα νέα παιδιά, να κάνουν αυτό που κάποτε δεν έκανα καλά εγώ, έτσι ώστε να μπορέσουν να φτάσουν σε ένα υψηλό επίπεδο μέσα από πολύ δουλειά, κόπο και θυσίες. Με την προσπάθεια, την υπομονή και την δουλειά, στο τέλος ανταμείβεσαι.

Τι σημαντικό έχεις να θυμηθείς από τα σωματεία που συνεργάστηκες σαν ποδοσφαιριστής;
Σίγουρα όλα αυτά τα χρόνια, οι φιλίες και οι ανθρώπινες σχέσεις που μένουν μεταξύ μας, σε καλές και σε κακές στιγμές. Ένοιωσα έντονα συναισθήματα χαράς, λύπης, επιτυχίας, αποτυχίας, φιλίας, ανταγωνισμού, αδικίας, αποθέωσης, δικαίωσης, αναγνώρισης, αποδοχής. Μια διαδρομή που είχε νίκες, ήττες, φίλους, τσακωμούς, εντάσεις, κλάματα, γέλια, ανόδους, πτώσεις, τραυματισμούς, με βοήθησαν στο να προσπαθώ να είμαι δίκαιος και τίμιος έναντι όλων.
Το ποδόσφαιρο είναι χαρά, είναι ένα κοινωνικό αγαθό σε υπέρτατο βαθμό, που σε βοηθά ακόμα και σε δύσκολες στιγμές να ξεφεύγεις από την καθημερινότητά σου. Είκοσι δύο άνθρωποι τρέχουν πάνω – κάτω στον αγωνιστικό χώρο κυνηγώντας μια μπάλα. με ελαφρά την καρδία, δεν είναι εξυπνότεροι από μας. έχουν όμως το χάρισμα να μας κρατούν σε αγωνία. Τη δύναμη αυτή έχει μόνο το ποδόσφαιρο, αφού κάνουν κατάθεση ψυχής σ’ αυτό που αγαπάει ο καθένας με τον δικό του τρόπο.

Με ποια φανέλα έχεις τις καλύτερες ποδοσφαιρικές σου στιγμές;
Σίγουρα αυτές με τον Παναιγιάλειο, αλλά και με όλες τις ομάδες από την περιοχή μας που αγωνίστηκα, έχω ανάμικτα αισθήματα. Θεωρώ παράλληλα ότι τα χρόνια που παίζαμε εμείς ποδόσφαιρο σε ερασιτεχνικό επίπεδο, ήταν πολύ ποιο όμορφα και αγνά. Τώρα τα παιδιά έχουν να ασχοληθούν με πολύ περισσότερα πράγματα, αφήνοντας πίσω το ποδόσφαιρο.

Είχες θέσει κάποιο στόχο που δεν μπόρεσες να τον πετύχεις και γιατί;
Όλοι μας βάζουμε στόχους, αλλά κάπου στη διαδρομή χανόμαστε και δεν ξέρουμε προς τα πού να κινηθούμε. Νοιώθουμε ανίκανοι να οργανώσουμε την ίδια μας την καθημερινότητα, ή ακόμα την ίδια μας τη ζωή.
Το να καταγράψεις τους στόχους σου και να τους διαβάσεις δυνατά είναι το πιο δύσκολο κομμάτι γιατί είναι στιγμή που είσαι αντιμέτωπος με τον ίδιο σου τον εαυτό. Για όλα υπάρχει τρόπος, φτάνει να ξέρεις που θες να πας γιατί και η ίδια η ζωή ξέρει. Βλέπεις ποιες είναι οι δυνατότητες σου, οι τωρινές αλλά και οι μελλοντικές. Με το να ξέρεις τι είσαι και τι μπορείς να κάνεις έχεις την δύναμη να κατακτήσεις όλα σου τα όνειρα. Μπορεί να έρθουν μέρες που αμφιβάλεις για το τι είσαι ικανός να καταφέρεις, όταν έρχονται όμως αυτές οι στιγμές απλά κάνεις το επόμενο βήμα και ξεκινάς. Ότι και να συμβεί θα ξέρεις ότι προσπάθησες. Άρα συνεχίζουμε. Πρώτα να έχουμε την υγεία μας και βλέπουμε που μπορούμε να φτάσουμε και προσπαθούμε για το καλύτερο.

Με ποια προοπτική ξεκίνησες την προπονητική σου καριέρα;
Η αγάπη μου για το γήπεδο, για το άθλημα με ώθησε στο να θέλω να προπονώ και να βελτιώνω ψυχολογικά και αγωνιστικά παίκτες, αλλά και να χτίζω ομάδες προσπαθώντας, πάντα με αρχές και αξίες, να τους περνάω συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού, δυνατή ψυχολογία, σωστή νοοτροπία, πάθος και θέληση.
Αυτή τη στιγμή το πάθος μου, η αγάπη μου, η τρέλα μου και η αφοσίωση μου στο γήπεδο, δεν μου επιτρέπουν να σκεφτώ καν το ενδεχόμενο να μην είμαι προπονητής και να μην συνεργάζομαι με ποδοσφαιριστές, τους οποίους θεωρώ τους πρωταγωνιστές του αθλήματος. Με την επιλογή μου αυτή αλλά και την δουλειά μου νιώθω ότι τους βελτιώνω και τους βοηθάω στην ποδοσφαιρική τους καριέρα αλλά και στην ζωή τους.

Η επιτυχία της ανόδου από την Α΄ κατηγορία στην Γ΄ Εθνική, επιβάρυνε τις προπονητικές σου υποχρεώσεις. Σε φοβίζει αυτό; Αισθάνεσαι ότι μπορείς να οδηγείστε μαζί με τον Μάκη Λελούδα τον Παναιγιάλειο στη λεωφόρο μιας ακόμα ανόδου;
Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε την ομάδα μαζί με τον Μάκη θέσαμε κάποιους στόχους αλλά και τους τρόπους με τους οποίους πιστεύαμε ότι θα πραγματοποιηθούν αυτοί οι στόχοι.
Θέλαμε μία ομάδα η οποία θα αποπνέει υγεία, δικαιοσύνη, οικογενειακό κλίμα, αγάπη, χωρίς έπαρση και αλαζονεία, με σεβασμό στο ποδόσφαιρο στους αντίπαλους και στους φιλάθλους. Με θέληση, πάθος, κίνητρο, καθημερινή σκληρή προσπάθεια και προπόνηση σαν να είναι ιεροτελεστία. Έτσι παλέψαμε να δώσουμε ένα συγκεκριμένο αγωνιστικό τρόπο παιχνιδιού, ο οποίος θα μας προσέφερε πρωτίστως ευχαρίστηση και έπειτα νίκες και βαθμούς κ πιστεύω πως το καταφέραμε με την βοήθεια των αθλητών κ της διοίκησης.
Μέσα από όλα αυτά, αφού τα διατηρήσουμε και τα εξελίξουμε, προσδοκούμε σε κάτι καλύτερο αλλά και στην συνεχόμενη και αδιάκοπη πρόοδο της σε όλα τα επίπεδα. Αρα όπως καταλαβαίνετε, όταν δουλεύεις δεν φοβάσαι κάτι. Λόγω των συνθηκών που επικρατούν δεν υπάρχει αγωνιστική δράση αλλά ούτε οι παίκτες μπορούν να προπονηθούν κανονικά κι έτσι δεν μπορούμε να πούμε που ακριβώς μπορούμε να φτάσουμε ουτε αγωνιστικά αλλά ούτε και διοικητικά.

Με τι «όπλα» θα πολεμήσει ο Παναιγιάλειος τις ομάδες (όπως ο Ναυπακτιακός Αστέρας), που έχουν διαθέσει πολύ μεγάλο μεταγραφικό μπάτζετ, αποκτώντας έτοιμους και φτασμένους παίκτες;
Επειδή μία ομάδα, είναι ένας ζωντανός οργανισμός και ως τέτοιος, απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία, είναι άπαντες να αισθάνονται μέρος της κοινής προσπάθειας και με βάση όλα τα παραπάνω στοιχεία που ανέφερα και σίγουρα με μια άρτια σε δυνατότητα συνεργασία μεταξύ διοίκησης, προπονητικού τιμ, αθλητών, φιλάθλων και όσους βέβαια υποστηρίζουν αυτή την προσπάθεια (χορηγών), όλα μπορούν να γίνουν. Σίγουρα θα πρέπει να υπάρχει και η δυνατότητα για να στοχεύσεις ψηλά.

Πόσο στοίχισε στον Παναιγιάλειο η διακοπή;
Νομίζω είμαστε μια ομάδα έτοιμη από την περυσινή περίοδο και σίγουρα είχαμε βρει έναν ρυθμό. Δυστυχώς όμως πρέπει να ξεκινήσουμε πάλι από την αρχή.

Με τις νέες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί θα προτιμούσες την επανέναρξη του πρωταθλήματος;
Φυσικά και θα το προτιμούσα. Βέβαια αυτό δεν είναι μόνο προς όφελος της δικιάς μας ομάδας, γιατί ο Παναιγιάλειος έχει μια πολύ μεγάλη δύναμη κι αυτός είναι ο κόσμος που βοηθάει τα μέγιστα.  Χρόνια πολλά, καλή χρονιά. Εύχομαι σε όλος υγεία και ευτυχία.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr