background img
banner
banner

Αρνητικές επιπτώσεις από την πανδημία στον κλάδο των ακινήτων

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΜΙΔΑ – ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΚΙΝΗΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Στα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται σε σχέση με την ακίνητη περιουσία στην εποχή της πανδημίας, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Τάκης Παπαδόπουλος κατά την τοποθέτησή του στην εκδήλωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), στο πλαίσιο του – 23ο e-forum Ανάπτυξης, στην οποία κεντρικός ομιλητής ήταν ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς.

«Περνάμε σε μια νέα εποχή στον κλάδο των ακινήτων. Τόσο σήμερα, όσο και στο μέλλον ο κλάδος θα συνεχίσει να προσφέρει προστιθέμενη αξία στην ελληνική οικονομία» παρατήρησε ο κ. Παπαδόπουλος και πρόσθεσε: «Όμως, επιβάλλετε την ώρα αυτή το κράτος να δώσει κίνητρα και να βοηθήσει την ανάπτυξη της αγοράς ακινήτων και τη βελτίωση της αποδοτικότητας των επενδύσεων σε ακίνητα».

Κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων

Στο πλαίσιο αυτό διατύπωσε ορισμένες προτάσεις, όπως:

  • Να εξεταστεί η κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου στον ΕΝΦΙΑ που επιβάλλεται σε όσους φορολογούμενους έχουν στην κατοχή τους ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 250.000 ευρώ.
  • Να προχωρήσει η Κυβέρνηση στην αναμόρφωση των αντικειμενικών αξιών και στην σύγκλιση των αντικειμενικών με τις εμπορικές. Με τον τρόπο αυτό θα λυθούν πολλά προβλήματα διαρθρωτικού χαρακτήρα αναφορικά με την πραγματική αποτίμηση της φορολογητέας αξίας των ακινήτων και θα επιτευχθεί η διαφάνεια στις συναλλαγές και η διευκόλυνση των χρηματοδοτήσεων επενδύσεων σε ακίνητα.
  • Να ενισχυθούν τα προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης ακινήτων και να επεκταθούν στα επαγγελματικά ακίνητα.
  • Να εξεταστεί η οριστική κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης που ήδη έχει ανασταλεί για το φετινό εισόδημα από ενοίκια και άλλες πηγές. Πρόκειται για εισφορά που βαρύνει σε μεγάλο ποσοστό ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν τα μισθώματα ως συμπληρωματικό εισόδημα.

Το «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» που θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες για τη Δυτική Ελλάδα, τονίζοντας ότι η Περιφέρεια ενισχύει τη δράση με επιπλέον 15 εκατ ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».

Αναφερόμενος στις επιπτώσεις που έχει η πανδημία στον κλάδο των ακινήτων, μεταξύ άλλων ο κ. Παπαδόπουλος εστίασε στα διαφορετικά δεδομένα που διαμορφώνονται στη μίσθωση φοιτητικής στέγης, στα επαγγελματικά ακίνητα, αλλά και στη ζήτηση που εκδηλώνεται σε αποθηκευτικούς χώρους – logistics.

Κλείνοντας ευχαρίστησε την ΠΟΜΙΔΑ και την Ένωση Ιδιοκτητών Ακινήτων Νομού Αχαΐας για την πρόσκληση, σημειώνοντας ότι η Ένωση έχει να επιδείξει πολλές επιτυχίες στις διεκδικήσεις του για την προάσπιση της ακίνητης ιδιοκτησίας, ενώ έχει καταφέρει με την διαρκή της παρουσία να προβάλει με επάρκεια τις θέσεις και τα δικαιώματα των ιδιοκτητών ακινήτων.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr