background img
banner
banner

Αυξήθηκαν τα τροχαία παρά τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ

Σε… καραντίνα η περιοχή και με επιβεβλημένο περιορισμό των μετακινήσεων, εντούτοις αυξημένα παρουσιάζονται τα τροχαία ατυχήματα που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του μηνός Νοεμβρίου σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι πέρυσι είχαν σημειωθεί 30 τροχαία στους δρόμους της Δυτικής Ελλάδας, ενώ φέτος 37. Επίσης, καταγράφηκαν φέτος έξι θανατηφόρα ενώ πέρυσι δύο…

Συγκεκριμένα, με βάση τον μηνιαίο απολογισμός της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας στα θέματα οδικής ασφάλειας, στην εδαφική αρμοδιότητα των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλίας και Ακαρνανίας, σημειώθηκαν 37 τροχαία ατυχήματα έναντι 30 που είχαν συμβεί τον Νοέμβριο του έτους 2019. Ειδικότερα σημειώθηκαν: 6 θανατηφόρα ατυχήματα έναντι 2 τον Νοέμβριο του έτους 2019, 3 τροχαίο ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό έναντι 4 τον περσινό Νοέμβριο, 28 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμων έναντι 24 πέρυσι.

Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν στην Περιφέρεια καταγράφηκαν συνολικά 47 παθόντες έναντι 35 τον Νοέμβριο του έτους 2019: Ειδικότερα καταγράφηκαν: 6 νεκροί έναντι 2 τον περσινό Νοέμβριο, 3 σοβαρά τραυματίες έναντι 4 τον Νοέμβριο του έτους 2019 και 38 ελαφρά τραυματίες έναντι 29 τον αντίστοιχο περσινό μήνα.
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν: Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, Οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, Παραβίαση προτεραιότητας, Αίτια αναφερόμενα σε οδηγούς, Μη τήρηση απόστασης ασφαλείας.

Δράσεις τροχονομικής αστυνόμευσης

Οι Υπηρεσίες Τροχαίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό, που προβλέπει αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη και αποτροπή των ατυχημάτων σε όλο το οδικό της δίκτυο.

Ενδεικτικά, το μήνα Νοέμβριο του έτους 2020 συγκροτήθηκαν από τις Υπηρεσίες Τροχαίας 178 συνεργεία αλκοολομέτρησης, ενεργήθηκαν 1.678 έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 35 παραβάσεις.

Επιπλέον, το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν εκτός των άλλων και 1.464 επικίνδυνες παραβάσεις.

Ειδικότερα βεβαιώθηκαν: 554 για υπερβολική ταχύτητα, 368 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση, 190 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση, 46 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, 16 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 6 για παραβίαση προτεραιότητας, 84 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 37 για αντικανονικό προσπέρασμα, 8 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων, 83 για Κ.Τ.Ε.Ο., 51 για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά, 21 για επικίνδυνους ελιγμούς κατά την οδήγηση.

Φωτό Αρχείου


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr