background img
banner
banner

Αυτές θα είναι οι νέες Γωνιές Ανακύκλωσης

ΟΠΩΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Τα σημεία εγκατάστασης των Γωνιών Ανακύκλωσης, που θα συμβάλουν στη βελτίωση του συστήματος συλλογής και μεταφοράς μη επικίνδυνων στερεών αποβλήτων στο Δήμο, αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος ενέκρινε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου στην τελευταία συνεδρίασή της, κατόπιν σχετικής εισήγησης του μέλους και εντεταλμένου συμβούλου του δήμου Βασίλη Χριστόπουλου.

Ο ορισμός έγινε στα πλαίσια πρόσκλησης του Προγράμματος Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «Αντώνης Τρίτσης» με τίτλο 2 «Χωριστή Συλλογή Βιοαποβλήτων, Γωνιές Ανακύκλωσης και Σταθμοί Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων» στον Άξονα Προτεραιότητας «Περιβάλλον», όπου ο δήμος Αιγιαλείας επιθυμεί να υποβάλει αίτηση χρηματοδότησης.
Τα αρµόδια στελέχη της Υπηρεσίας, σε συνεργασία µε τη ∆ιεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, προέβησαν στη διερεύνηση διαφόρων θέσεων για την εγκατάσταση των Γωνιών Ανακύκλωσης. Τα κριτήρια που λήφθηκαν υπόψη για τη διατύπωση της σχετικής πρότασης, είναι τα ακόλουθα: Ο όγκος των απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών και οι ιδιαιτερότητες ανά περιοχή.

Οι χιλιομετρικές αποστάσεις και ο απαιτούμενος χρόνος για την τέλεση της συγκεκριμένης εργασίας. Η προβλεπόμενη αύξηση της κατανάλωσης στα καύσιμα. Η ανάγκη για τη σταδιακή επέκταση του συστήματος των Γωνιών Ανακύκλωσης, σε όλο τον δήμο. Ο αριθμός των νέων Γωνιών Ανακύκλωσης. Η αποφυγή αντιμετώπισης τυχόν τεχνικών προβλημάτων από την ύπαρξη, σε συγκεκριμένες θέσεις, δικτύων της ∆ΕΗ, της ∆ΕΥΑΜΒ κ.λπ. Οι θέσεις που ορίστηκαν, είναι: 1 η Μάη 1886 & Κων/νου Θεοδώρου, Μητροπόλεως & Ιωάννου Βασιλειάδη, Όθωνος & Θέμιδος, Όθωνος & Γρηγορίου Ε, Φεραίου & Σολωμού, Δαφνών & Φιλικών, Αγ. Τριάδος – 4ο Γυμνάσιο, Αγ. Αθανασίου – 6ο Δημοτικό και Προποντίδος – 5ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr