background img
banner
banner

Αφιερωμένο στα 200 χρόνια από την έναρξη του Αγώνα

ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΙΓΙΟΥ «ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΣ Ο ΑΙΓΙΕΥΣ»

Ο «Αθηνόδωρος» ιδρύθηκε το έτος 2005 από μία παρέα βετεράνων αθλητών και μαραθονοδρόμων, οι οποίοι οραματίστηκαν την αναγέννηση του αιγιώτικου κλασικού αθλητισμού.
Σκοποί του Συλλόγου, είναι η συστηματική καλλιέργεια και ανάπτυξη του αθλητισμού στην Αιγιάλεια, η άσκηση του σώματος, η διατήρηση και βελτίωση της καλής φυσικής κατάστασης, η ψυχαγωγία, η προαγωγή της κοινωνικότητας και της συναδέλφωσης, σύμφωνα με τις βασικές αρχές του φίλαθλου πνεύματος.

Τα αποτελέσματα της 15ετούς αυτής προσπάθειας είναι ήδη ορατά και εντυπωσιακά, καθώς περισσότερα από 100 παιδιά κάθε χρόνο κατατάσσονται στις τάξεις της Ακαδημίας, ενώ οι νέοι αθλητές του Συλλόγου, διαπρέπουν ήδη στα τοπικά διασυλλογικά και πανελλήνια πρωταθλήματα των αγωνισμάτων στίβου, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι αυτός ο τόπος δε σταμάτησε ποτέ να γεννά ταλέντα.

Ανοδική πορεία ανάμεσα στα σωματεία στίβου

Από το 2009 έως σήμερα η πορεία του Συλλόγου είναι συνεχώς και εντυπωσιακά ανοδική. Κατά το 2008, ο Σύλλογος βρισκόταν στην 307η θέση της πανελλήνιας κατάταξης των σωματείων στίβου, ενώ στο χώρο αυτό δραστηριοποιούνται περίπου 350 σωματεία. Την επόμενη χρονιά (2009) ο Αθηνόδωρος ανέβηκε στην 173η θέση της κατάταξης, το 2010 στην 95η θέση, το 2011 υποχώρησε στην 103η θέση, το 2012 ανέβηκε στην 62η θέση και το 2013 βρέθηκε στην 55η θέση. Το 2014 ανέβηκε στην 50η θέση ενώ το 2015 βρέθηκε επιτυχώς στην 46η θέση. Η άνοδος συνεχίζεται σταθερά και τα επόμενα χρόνια για το αιγιώτικο σωματείο. Το 2016 βρέθηκε στην 38η θέση, το 2017 στην 34η θέση ενώ από το 2018 ο Αθηνόδωρος κρατά την 30η θέση, την πιο ψηλή που έχει καταλάβει στα 15 χρόνια λειτουργίας του.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, εκδόθηκε το ημερολόγιο, τα έσοδα του οποίου καλύπτουν ένα μικρό μέρος των πάγιων εξόδων του Σωματείου. Ξεφυλλίζοντας το ημερολόγιο, θα δούμε τις αθλητικές επιτυχίες του συλλόγου κατά το 2020 με διακρίσεις αθλητών τόσο σε πανελλήνια πρωταθλήματα όσο και διεθνώς, με τη συμμετοχή τους στην εθνική ομάδα Στίβου.

Το μήνυμα  για τα 200 χρόνια

Φέτος το ημερολόγιο είναι αφιερωμένο στα 200 χρόνια από την έναρξη του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα, ως ελάχιστο φόρο τιμής στους αγωνιστές της ελευθερίας και της εθνικής ανεξαρτησίας.  Στο εισαγωγικό σημείωμα του ημερολογίου, εκτός από τα παραπάνω αναφέρεται χαρακτηριστικά «Ως κάτοικοι του Αιγίου (Βοστίτσας) είμαστε διπλά υπερήφανοι που η πόλη μας είχε πρωταγωνιστικό ρόλο (Μυστική Συνέλευση Βοστίτσας), τόσο στην έναρξη όσο και στην επιτυχή έκβαση του αγώνα.

Ελπίζουμε το 2021 να είναι μια χρονιά που θα αφήσει θετικό αποτύπωμα τόσο ατομικά για τον καθένα μας όσο και συλλογικά ως κοινωνία. Σε κάθε είδους πρόκληση η αγωνιστικότητα μαζί με την επιθυμία για τη νίκη που εμπνέει ο αθλητισμός, είναι τα όπλα για να τα καταφέρουμε».

Το καλαίσθητο ημερολόγιο εκδόθηκε από τον Σύλλογο σε διάφορες μορφές (ατζέντα, stand, περιοδικό) και κάθε μήνας κοσμείται από τους πρωταθλητές του «Αθηνόδωρου» και τα κατορθώματά τους.

Το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου, αποτελείται από τους: Ραδάμανθυς Σκούντζος – πρόεδρος, Κωνσταντίνος Βασιλείου – αντιπρόεδρος, Άγγελος Μουρίκης – Γενικός Γραμματέας, Νεκτάριος Αργυριάδης – ταμίας, Γιάννης Τσιαγάς – Γενικός αρχηγός, Βασίλης Σωτηρόπουλος – έφορος υλικού.

Στο ΕΚΑΜΕ τα έσοδα από τις πωλήσεις του ημερολογίου

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα έσοδα από τις πωλήσεις του ημερολογίου που κοστίζει 5€ έκαστο, θα διατεθούν εξ ολοκλήρου στο ΕΚΑΜΕ.


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr