background img
banner
banner

Βαθιά «ανάσα» για το Πανεπιστήμιο Πατρών

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ 1,2 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΙΑ ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

Τη θετική ως προς τη λειτουργία του είδηση της χρηματοδότησης που θα λάβει το Πανεπιστήμιο Πατρών από το υπουργείο, ύψους 1.276.800 ευρώ, κάνει γνωστή ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου –καθηγητής Χρήστος Ι. Μπούρας, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την ικανοποίηση του αιτήματος της Πρυτανείας καθώς και για την κάλυψη θέσεων ΔΕΠ και ΕΤΕΠ που δημιουργούν συγκρατημένη αισιοδοξία για το μέλλον του πανεπιστημιακού ιδρύματος.

Υπενθυμίζεται πως ο ίδιος ο Πρύτανης είχε… κρούσει καμπανάκι για τη λειτουργία των Τμημάτων του Πανεπιστημίου εξαιτίας της πενιχρής χρηματοδότησης, κάνοντας γνωστές τις μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν.

Θετική και η έγκριση θέσεων

Στη σχετική ανακοίνωση, αναφέρεται: ΄΄Οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Πατρών με ιδιαίτερη χαρά ενημερώνουν την Πανεπιστημιακή Κοινότητα ότι πριν από λίγο η Υπουργός ανακοίνωσε έκτακτη χρηματοδότηση. Το ύψος αυτής της χρηματοδότησης είναι 1.276.800 ευρώ για το Πανεπιστήμιο Πατρών και θα κατανεμηθεί κατά προτεραιότητα στα τμήματα και τις ακαδημαϊκές μονάδες για χρήση το 2021. Αυτή η έκτακτη χρηματοδότηση είναι μια ανάσα, η οποία σε συνδυασμό με τις 36 νέες θέσεις ΔΕΠ, τις 3 θέσεις ΕΤΕΠ και τις 5 θέσεις Διοικητικών/Τεχνικών Υπαλλήλων μας επιτρέπει να είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι για την επόμενη μέρα του Πανεπιστημίου Πατρών΄΄.

΄΄Το Πανεπιστήμιο Πατρών με Σχέδιο και Διεκδίκηση, με Επιχειρήματα παίρνει ξανά τη θέση που του αξίζει στον Ακαδημαϊκό Χάρτη της Πατρίδας μας. Ευχαριστούμε όλους όσοι αθόρυβα και ειλικρινώς εργάσθηκαν για την επίτευξη αυτών των στόχων. Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε! Συνεχίζουμε λοιπόν!΄΄, καταλήγει ο Πρύτανης, κ. Μπούρας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr