background img
banner
banner

Γιατί θα κάνω το εμβόλιο

-Του Δρ Νικόλαου Μαγκανιώτη, Χειρουργού-

Υπάρχει σήμερα πολύ παραπληροφόρηση και σύγχυση σχετικά με την καθολική εφαρμογή του εμβολίου για την καταπολέμηση της πανδημίας από τον κορωνοϊό. Φήμες πολλές και ποικίλες βομβαρδίζουν καθημερινά τον μέσο Έλληνα που αναρωτιέται αν θα πρέπει να κάνει το περίφημο εμβόλιο που όμως προτείνεται από όλους τους κυβερνητικούς και άλλους επώνυμους ερευνητές παγκοσμίως.

Θεώρησα λοιπόν καθήκον μου να ενημερώσω τους συμπολίτες μου για το εμβόλιο. Στηρίζεται η πρότασή μου στη μακρά ιατρική μου πείρα, μεγαλύτερη του μισού αιώνος, την καθημερινή ενημέρωσή μου από τον ιατρικό Τύπο και τη συνεχή επαφή με τον γιό μου που είναι ουρολόγος στο Μαϊάμι.

Έχουν πολλά δημοσιευθεί για τον σημερινό παγκόσμιο κίνδυνο της πανδημίας του κορωνοϊού σε όλα τα μήκη και πλάτη της υδρογείου. Όλα μα όλα, καθημερινά, μας αποκαλύπτουν καινούριες και άγνωστες ιδιότητες του κορωνοϊού, κατανοούμε καλύτερα τους κινδύνους μετάδοσης, νόσησης, θεραπείας και κυρίως τις μακροχρόνιες επιπτώσεις στους ασθενείς που έχουν νοσήσει. Έχουμε ασφαλώς πολλά να μάθουμε ακόμη αλλά όλες οι επιστημονικές έρευνες καταλήγουν ότι η μοναδική σωτηρία που σήμερα υπάρχει είναι ο εμβολιασμός.

Ψάχνω να βρω έστω και μία επιστημονική εργασία που έχει αντίθετη θέση με αυτά που παγκοσμίως είναι σήμερα παραδεκτά για τον κορωνοϊό και διαπιστώνω ότι κάτι τέτοιο δεν υπάρχει. Ουδέν καλόν αμιγές κακού και το αντίθετο, έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι. Υπάρχουν, όντως, παρενέργειες στον κάθε εμβολιασμό αλλά αυτές είναι σπανιότερες και οι πολύ σοβαρές είναι τρομακτικά σπάνιες και πάντοτε αντιμετωπίζονται με επιτυχία. Ουδείς, αγαπητοί μου, κινδυνεύει από τον εμβολιασμό. Ενδέχεται να παρουσιάζει ευαισθησία και μία κιτρινίλα στο σημείο που έγινε η ένεση, λίγο πυρετό και κάποιου είδους δυσανεξία, αλλά όλα αυτά εξαφανίζονται στις πρώτες 24 ώρες και απομένει η συστηματική ενεργοποίηση του ανοσοποιητικού μας συστήματος που παράγει τα αναγκαία αντισώματα για να μη νοσήσουμε από αυτό το τρομακτικό νόσημα και ίσως χάσουμε και τη ζωή μας. Σε όλα τα εμβαλάγια χορήγησης φαρμάκων, οι οδηγίες που αναφέρουν τις ενδεχόμενες παρενέργειες αντιμετωπίζονται χωρίς προβλήματα υγείας. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι θα πετάξουμε όλα τα φάρμακα. Ένα μόνο παράδειγμα θα αναφέρω. Η γνωστή σε όλους ασπιρίνη (ακετυλοσαλικυλικό οξύ) είναι ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται ευρύτατα σε όλον τον κόσμο για περισσότερο από 100 χρόνια και βοηθάει να μην πονάμε και ρίχνει τον πυρετό. Είναι όμως υπεύθυνο και για έλκη στο στομάχι και γαστρορραγίες που οδηγούν σε μεταγγίσεις αίματος, εγχειρήσεις και μπορεί να απειλήσουν τη ζωή μας. Κανένας και ποτέ δεν πρότεινε μέχρι σήμερα να μην χρησιμοποιείται η ασπιρίνη.

Αγαπητοί μου συμπολίτες, η μόνη σωστή επέμβαση για την ανάσχεση της πανδημίας είναι ο εμβολιασμός, ενώ δεν έχουμε και πολύ δραστικά φάρμακα για να αντιμετωπίσουμε αυτήν τη λαίλαπα. Εγώ θα είμαι από τους πρώτους που θα εμβολιαστώ και πιστεύω ότι όλοι οι συμπολίτες μου θα με ακολουθήσουν προς σωτηρία μας.

Δύο ακόμα κουβέντες θα ήθελα να προσθέσω και σε ό, τι αφορά τη δημιουργία του εμβολίου για τον κορωνοϊό. Είναι πρωτότυπος και μοναδικός ο τρόπος δημιουργίας του εμβολίου. Συνήθως και μέχρι σήμερα τα εμβόλια περιείχαν εξασθενημένα στελέχη των ίδιων των μικροβίων. Αυτό το εμβόλιο δεν περιέχει ολόκληρους ιούς αλλά τμήματα αυτών που έχουν σχέση με πρόκληση αντίδρασης του ανοσοποιητικού μας συστήματος για να παράγει αντισώματα. Είναι μία εντελώς πρωτότυπη ερευνητική προσπάθεια και στοχεύει στη δημιουργία εμβολίου με λιγότερες παρενέργειες.

Τέλος, θα ήθελα να τονίσω ότι ο μέσος όρος ζωής μέχρι τον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο ήταν μόλις τα 52 χρόνια. Έκτοτε προστέθηκαν άλλα 30 χρόνια στην επιβίωση του ανθρώπου και αυτό είναι κάτι που ποτέ δεν έχει υπάρξει στην ιστορία της ανθρωπότητας. Αυτό οφείλεται πρώτιστα στη βελτίωση των περιβαλλοντικών παραγόντων ζωής δηλαδή στη διαβίωση σε μεγαλύτερες και υγιεινότερες κατοικίες, στη βελτίωση της διατροφής και των συνθηκών εργασίας. Ασφαλώς και η τρομακτική ανάπτυξη της ιατρικής συνέβαλε τα μέγιστα στη μακροημέρευση των ανθρώπων και πρωτεύοντα ρόλο σε αυτό έχουν οι εμβολιασμοί. Σε πολλές εφημερίδες του παρελθόντος διαβάζουμε ότι η πρώτη αιτία θανάτου ήταν οι μολυσματικές ασθένειες. Ο καρκίνος και τα αγγειακά συμβάντα ήταν σχεδόν άγνωστα γιατί αυτά ανήκουν στις νόσους φθοράς και παρουσιάζονται στα γηραιότερα άτομα.

Ας πιστέψουμε λοιπόν στους επαΐοντες και ας κάνουμε αυτό που οφείλουμε, το οποίο λέει η λογική και είναι το μόνο που θα προστατεύσει τα προσφιλή μας άτομα. Ας εμβολιαστούμε όλοι, χωρίς δισταγμό και με πίστη σε αυτούς τους επιστήμονες που έχουν ταχθεί και εργάζονται νυχθημερόν για την προστασία της υγείας μας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΠΟΨΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr