background img
banner
banner

Για την άνοιξη μετατίθενται τα Συνέδρια στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. ΑΝΑΛΟΓΑ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

Μπορεί η πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα να έχουν «παγώσει» πολλές δραστηριότητες, στη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση ωστόσο «δουλεύουν» τις επετειακές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, στο πλαίσιο του προγράμματος δράσης για το 2021. Δράσεις, είτε σε συνεργασία με την Περιφέρεια είτε μόνο υπό τη διοργάνωση του δήμου, δρομολογούνται με τις ημερομηνίες διεξαγωγής ωστόσο να είναι πολύ πιθανόν να αλλάξουν λόγω των περιορισμών του covid.

Συγκεκριμένα, η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. εν όψει του εθνικού εορτασμού της επετείου της Επαναστάσεως του 1821, με αφορμή τα 200 χρόνια της απελευθέρωσης της Ελλάδας από την αποτίναξη της οθωμανικής κυριαρχίας, οργανώνει μια σειρά δράσεων και εκδηλώσεων. Μία από τις δραστηριότητες αυτές είναι η Έκθεση Παραδοσιακών Οργάνων που προετοιμάζεται, με τίτλο «Τα ΄΄άλλα΄΄ όπλα του Αγώνα». Στην έκθεση πρόκειται να εκτεθούν παραδοσιακά όργανα απ’ όλη την Ελλάδα. Θα περιλαμβάνει και τμήμα με όργανα χωρών της Μεσογείου ώστε να μπορούν να γίνουν αναφορές και συσχετισμοί. Θα διοργανωθούν επίσης Διαλέξεις, Συναυλίες, Εργαστήρια, Εκπαιδευτικά Προγράμματα και Σεμινάρια.

Στις… ράγες του Μουσείου η ιστορία της Αιγιάλειας

Στα πλάνα είναι και το Μουσείο Ψηφιακών Εκθεμάτων για την Επέτειο του ‘21. Η δημιουργία του Μουσείου αποτελεί μια δράση που εδράζεται και αναδεικνύει ένα σημαντικό ιστορικό γεγονός του 1821, αυτό της περιοχή της Αιγιάλειας αλλά και στη χώρα μια υποδομή που μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση επισκεπτών και, ως εκ τούτου να αποτελέσει πόλο ανάπτυξης. Δεδομένου ότι η χώρα βρίσκεται στην επόμενη ημέρα μιας σοβαρής οικονομικής κρίσης, θεωρείται ότι δράσεις που ενισχύουν το τουριστικό της προϊόν διαμορφώνουν θετικές προοπτικές για το μέλλον.

Θεατρική – μουσική παράσταση

Ακόμη, στο πρόγραμμα είναι η θεατρική-μουσική παράσταση «Ελπίς πατρίδος» που εμπνέεται από τα ιστορικά γεγονότα της Μυστικής Συνέλευσης της Βοστίτσας και την έναρξη της Επανάστασης. Διατρέχει την ιστορία έκτοτε, μέσα από την λογοτεχνία, τη μουσική αλλά και επιφανείς προσωπικότητες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Παράλληλα, εστιάζει στα πανανθρώπινα και παγκόσμια ιδανικά της ελευθερίας, της ισοπολιτείας, της δικαιοσύνης και της αξιοπρέπειας.

Διπλωματία, εποχή, μαύρη σταφίδα

Τέλος, οργανώνεται το συνέδριο «Πολύπτυχη Βοστίτσα» με υποενότητες: Διπλωματία, εποχή, μαύρη σταφίδα. Το εν λόγω συνέδριο, έχει προγραμματιστεί να αποτελείται από δυο Σαββατοκύριακα στις 16 και 17 Ιανουαρίου 2021 με θέμα την σταφίδα, 24 και 25 Ιανουαρίου 2021 με θέμα την διπλωματία της Επανάστασης.

Όπως ανέφερε στo protionline.gr ερωτηθείσα σχετικά, η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Μαρία Τσουκαλά, ΄΄οι προετοιμασίες για τις επετειακές εκδηλώσεις προχωρούν, ωστόσο ο χρόνος πραγματοποίησής τους θα εξαρτηθεί αποκλειστικά και μόνο από την εξέλιξη της πανδημίας και τα μέτρα που θα είναι σε ισχύ την περίοδο που έχουν προγραμματιστεί΄΄. ΄΄Εκτιμώ πως τα συνέδρια θα μετατεθούν χρονικά για τον Μάρτιο και τον Απρίλιο καθώς φαίνεται πως οι συνθήκες δεν θα επιτρέψουν τη διεξαγωγή τους τον Ιανουάριο του 2021΄΄, πρόσθεσε ακόμη η κ. Τσουκαλά, τονίζοντας πως το ψηφιακό μουσείο θα γίνει κανονικά ανεξάρτητα από την πορεία της πανδημίας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr