background img
banner
banner

Γιορτή με άρωμα… καραντίνας

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΚΟΥΡΑΧΑΝΗ

Ο μοναδικός εορταζόμενος «μελανόλευκος» στην χθεσινή εορτή του Αγίου Ανδρέα, ήταν ο Ανδρέας Κουραχάνης. Επίσης από το ποδοσφαιρικό τμήμα, ήταν ο φροντιστής Ανδρέας Κουβαράς.
Ο δυναμικός 24χρονος αμυντικός του Παναιγιάλειου Κουραχάνης, είχε πάρει μια πρώτη πικρή …εορταστική γεύση με τα γενέθλιά του, που είχαν …πέσει στην πρώτη καραντίνα, το σημερινό “lockdown” τον περιόρισε για τα καλά.

Δηλώνει δυστυχής που δεν είχε την ευκαιρία να γιορτάσει στο γήπεδο και στη ζωή με τους συμπαίκτες του, να «κόψει» μια τούρτα στα αποδυτήρια σύμφωνα με το έθιμο που κυριαρχεί στον Αιγιώτικο σύλλογο.

Εκτός από το ποδόσφαιρο, ο Ανδρέας είναι και φοιτητής του τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής στο Πολυτεχνείο της Πάτρας.

Στο ποδόσφαιρο από 10 χρονών στα 15 στην Δ΄ Εθνική

Γεμάτος ενέργεια και δυναμισμό ο Ανδρέας Κουραχάνης είχε την πρώτη του επαφή με ομάδα ποδοσφαίρου από 10 χρονών. εντάχθηκε στην ακαδημία ΑΕ ΠΑΤΡΑ 2005 εκεί όπου έκανε και την πρώτη μου συμμετοχή στην ανδρική κατηγορία στην ηλικία των 14 ετών. 15 χρονών έπαιξε στον Τριταιϊκο όπου εκείνη την χρόνια βρισκόταν στο πρωτάθλημα της Δ εθνικής.
Ακολούθησαν 2 χρονιές στην Α’ κατηγορία της Αχαΐας με την ομάδα του Απόλλωνα Εγλυκαδος.

Στον Παναιγιάλειο ξεκίνησε με την Κ20

Πρώτη επαφή και γνωριμία του Κουραχάνη με τον Παναιγιάλειο, ήταν η συνεργασία του με την Κ20. Έχοντας αγωνιστεί νεαρός στην Δ΄ Εθνική, είχε ακουστεί το όνομά του και μας εξηγεί ο ίδιος την ποδοσφαιρική του πορεία των τελευταίων χρόνων:

«Μετά την Κ20 του Παναιγιάλειου, πήγα στην ομάδα της Βάρδας, όπου ήταν τότε στην Γ’ εθνική κατηγορία και μέσω της Βάρδας πήγα στην Παναχαϊκή αλλά για κάποιους λόγους δεν βγήκε το επαγγελματικό μου συμβόλαιο. Ακολούθησαν 3 χρονιές στην Αιτωλοακαρνανία με την ομάδα του Ατρόμητου Αντιρρίου και τελικά κατέληξα από την περσινή κιόλας σεζόν να αγωνίζομαι με την ομάδα του Παναιγιαλείου, γεγονός το οποίο με κάνει ιδιαίτερα χαρούμενο.»

Για την χθεσινή του γιορτή

«Η αλήθεια είναι πως και τα γενέθλια μου τα πέρασα εν μέσω καραντίνας και αυτά, όποτε μπορώ να πω πως είμαι μαθημένος. Την γιορτή μου την πέρασα σε κλειστό κύκλο με την οικογένεια μου λόγω των συνθηκών που επικρατούν. Δυστυχώς δεν μου δόθηκε η ευκαιρία να γιορτάσω με τους συμπαίκτες μου, να κάνω γενικά άλλα πράγματα.»

Για το ατομικό πρόγραμμα και την …υπομονή του

«Εβδομαδιαία λαμβάνουμε από το προπονητικό τιμ ένα πρόγραμμα γυμναστικής έτσι ώστε να διατηρούμαστε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση έως ότου ξεκινήσουμε πάλι τις κανονικές προπονήσεις. Προσωπικά προσπαθώ να διατηρώ μια θετική στάση και να κάνω υπομονή μιας και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό.»

Για το φετινό σκοράρισμα

Πέρυσι ο Ανδρέας Κουραχάνης είχε σημειώσει 5 γκολ, αρκετά σημαντικά (όπως τα δυο γκολ στο Προάστειο με τη Νίκη) για το βαθμολογικό κέρδος του Παναιγιάλειου.
Φέτος έχουν πετύχει γκολ μόνο οι: Γκάτσης (4) και Χριστόπουλος (2). Αν και αμυντικός ο Ανδρέας Κουραχάνης επιχειρεί κάποιες επιθετικές προσπάθειες για να σημειώσω γκολ που το πανηγυρίζει με το δικό του τρόπο και μας λέει: «Πέρσι ευτύχησα με την βοήθεια και των συμπαικτών μου να σκοράρω 5 φορές. Φέτος δεν έχω σκοράρει εκτός από μια μια φιλική αναμέτρηση με την Ερμιονίδα. Δεν με προβληματίζει το αν θα σκοράρω ή όχι. Με νοιάζει η ομάδα μου να κερδίζει κάθε Κυριακή και να είμαι όσο το δυνατόν καλύτερος μπορώ για το καλό της ομάδας.»

Για τις επαφές με τους συμπαίκτες

Εκτός από την ιδιαίτερη χθεσινή μέρα της ονομαστικής του εορτής, επαφές με τους συμπαίκτες υπάρχουν αρκετές, όπως μας εξηγεί ο Ανδρέας Κουραχάνης:
«Έχουμε μια συνεχή επικοινωνία με τους συμπαίκτες μου σε καθημερινή βάση. Είμαστε πολύ δεμένοι και αυτό φαινόταν και κατά την διάρκεια της χρονιάς καθώς έχουμε πολύ καλά αποδυτήρια και είμαστε μια οικογένεια. Ειδικά με τους Σπανογιαννη, Καφεντζη και Βλάχο είμαι ιδιαίτερο δεμένος καθώς εκτός από συμπαίκτες είμαστε και πολύ καλοί φίλοι και εκτός γηπέδων. Εύχομαι υγεία και υπομονή σε όλων των κόσμο και αυτή η πανδημία να λήξει σύντομα προκειμένου να επιστρέψουμε στην καθημερινότητα μας και εννοείται και στα γήπεδα όπως πριν.»


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr