background img
banner
banner

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ: Αναζητούν πόρους και περιμένουν τα σωματεία

ΠΕΤΡΟΣ ΔΑΔΙΩΤΗΣ: ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ Ο ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ ΣΥΓΚΡΙΝΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΑΛΛΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

Ναι μεν αλλά, θα μπορούσε να είναι η πρόταση των διοικήσεων, στην ενδεχόμενη επιστροφή των σωματείων στα γήπεδα. Οι νέες φήμες που (αν δεν αλλάξουν κι αυτές) θέλουν την επιστροφή των πρωταθλημάτων τον μήνα Γενάρη του νέου έτους, θα περιορίσουν μέχρι ενός σημείου τη ζημιά που κατασπαράσσει τα σωματεία. Μια ζημιά που λαμβάνει μεγαλύτερες διαστάσεις στις υψηλότερες κατηγορίες και καταλήγει μέχρι και τα ερασιτεχνικά σωματεία.

Οι διοικήσεις πέρα από τις δικές τους υποχρεώσεις, έχουν φορτωθεί την τεράστια ευθύνη για την υγεία των ποδοσφαιριστών, την ίδια ώρα που επιβαρύνονται έξοδα συντήρησης και ενοικίων για τους ποδοσφαιριστές και τις οικογένειές τους, σε μια ποδοσφαιρικά «νεκρή» περίοδο.

Οι επιχειρήσεις κατεβάζουν ρολά και οι χορηγίες πάνε περίπατο. Ακόμα και η υποχρέωση για την πραγματοποίηση τεστ στους ποδοσφαιριστές είναι άγνωστο πως θα πληρωθεί;

Γιατί όχι ποσοστά από στοιχηματικές εταιρείες;

Χωρίς κόσμο στα γήπεδα και με τα παιχνίδια να διεξάγονται Τετάρτη – Κυριακή για να προφτάσουμε, οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές για να δίνουν το παρόν στο εργάσιμο της Τετάρτης, θα πρέπει η διοίκηση να τους καταβάλλει το χαμένο μεροκάματο.

Η ζημιά λοιπόν δεν σταματά, ακόμα και με την επανέναρξη των αγώνων, αφού ο τρόπος διεξαγωγής θα είναι διαφοροποιημένος και σε βάρος των παραγόντων που επενδύουν και διατηρούν ζωντανά τα σωματεία.

Ένα άλλο έσοδο θα ήταν η εξασφάλιση ενός ποσοστού από τις στοιχηματικές εταιρείες, που συμπεριλαμβάνουν τις ομάδες στο κουπόνι τους. Χωρίς να υπάρχει εξαίρεση στην περίπτωση που για κάποια σωματεία οι αγώνες τους δεν υπάρχουν στο κουπόνι της χώρας μας, αλλά σε άλλες χώρες.

Επίσης να ευαισθητοποιηθεί η Πολιτεία και η ΕΠΟ να αποδώσουν μια οικονομική ενίσχυση της προκοπής στα σωματεία κι όχι αυτή της πείνας (2500 ευρώ) που ακόμα δεν έχει ξεκινήσει να παραδίδεται στα σωματεία.

Πέτρος Δαδιώτης: «Το συντομότερο το πρωτάθλημα για να αντέξουμε»

Υπερατλαντικό ταξίδι στην Αμερική έχει πραγματοποιήσει ο Πέτρος Δαδιώτης. Ωστόσο στο διάστημα που απουσιάζει δεν παύει να διατηρεί επαφές με τη διοίκηση του ΠΓΣ και να μαθαίνει τι συμβαίνει στην πόλη μας.

Μιλήσε στo protionline.gr για την ακινησία του πρωταθλήματος, αντίθετα με τις υποχρεώσεις που τρέχουν στον Παναιγιάλειο:  «Μεγάλο πρόβλημα σε πανελλαδικό επίπεδο» επισημαίνει ο Πέτρος Δαδιώτης και συνεχίζει για τον Παναιγιάλειο: «Τουλάχιστον στον Παναιγιάλειο κάνουμε μεγάλη προσπάθεια, κρατάμε καλά θα έλεγα, συγκρίνοντας άλλα σωματεία».
Για την οικονομική ενίσχυση των ανθρώπων που ακολούθησαν την οικονομική πρόταση βοήθειας στον μελανόλευκο σύλλογο, ο κ. Δαδιώτης είναι καθησυχαστικός: «Απ’ όσο γνωρίζω προσωπικά, αλλά και με την επικοινωνία που έχω με τη διοίκηση, η ενίσχυση στην ομάδα συνεχίζεται κανονικά.»

Για το ενδεχόμενο να βρεθούν τρόποι για περαιτέρω έσοδα στον Παναιγιάλειο; «Η απουσία μου δεν μου έχει επιτρέψει να ανιχνεύσω κάποιους άλλους μεθόδους που θα βοηθήσουν οικονομικά τον Παναιγιάλειο. Επιστρέφω την Πέμπτη και αφού καθίσουμε πάλι στο τραπέζι με τα παιδιά της διοίκησης, πιστεύω ότι το πλάνο που θα χαραχτεί μπορεί να μας επιφέρει κάτι ακόμα.»
Για το αν βλέπει σύντομα κάποιο αίσιο τέλος σ’ αυτή την απραξία, τονίζει: «Βλέπω ότι εδώ στην Αμερική αρχίζει το εμβόλιο, υπολογίζω πως για την Ελλάδα θα είναι σε ένα περίπου μήνα. Πιστεύω ότι μετά απ’ αυτό όλα θα είναι καλύτερα. Εμείς παραμένουμε κοντά στην ομάδα και στα δύσκολα, συνεχίζουμε όπως είχαμε ανακοινώσει από την αρχή. Εύχομαι να ξεκινήσει το πρωτάθλημα το συντομότερο και καλές γιορτές σε όλους».

Πως κινείται η Ευρώπη στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα

Τα μηνύματα που έρχονται από την Ευρώπη για τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, δεν είναι και πολύ αισιόδοξα. Στη Γερμανία τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα δεν πρόκειται να αρχίσουν σίγουρα μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου, όμως δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα ξεκινήσουμε μέσα στον Ιανουάριο. Στη Γαλλία, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι αναστέλλονται όλα τα παιχνίδια των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων μέχρι τις 20 Ιανουαρίου. Όπως αναφέρεται στα δημοσιεύματα, η Γαλλική Ομοσπονδία εξεπλάγη από την απόφαση και ζήτησε να ξεκινήσουν στις 15 Δεκεμβρίου, όμως δεν έγινε αποδεκτό. Στην Ιταλία έχουν διακοπεί τα πάντα από τον Σεπτέμβριο, όπως και στην Πορτογαλία. Μόνο στην Αγγλία δόθηκε εντολή να ξεκινήσουν οι ομάδες προπονήσεις προκειμένου να αρχίσουν πάλι τα πρωταθλήματα σε 2-3 εβδομάδες, αλλά και εκεί υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr